Walter van Ommeren roemt collectief Budel

Deel dit bericht via:

Waar zijn voorganger William Hoeijmans na twee seizoenen, ondanks goede resultaten en een tevreden spelersgroep, het veld moest ruimen, begint Walter van Ommeren komend seizoen aan zijn derde jaar bij Budel. “Ik ken de situatie van toen niet zo goed, maar de clubs is dermate content met mij als trainer, dat ze de intentie heeft uitgesproken om me te behouden. En ik heb daar positief op gereageerd.”

Want Van Ommeren heeft het – naar eigen zeggen – uitstekend naar zijn zin bij de oranjewitten. “Sportief gaat het ons eigenlijk voor de wind. Je weet dat na een promotie vaak het tweede seizoen moeilijker wordt, maar we bezetten momenteel een keurige derde plaats in de derde klasse D. Alleen tegen Bladella en Unitas’59 hadden we geen kans en die staan dan ook eerste en tweede. Iedereen is zeer tevreden, zeker omdat we door het vertrek van Luc Nouwen naar De Valk, nogal wat scorend vermogen zijn kwijtgeraakt.”

Een blik op de ranglijst leert ons dat Budel tot nu toe 24 keer heeft gescoord, maar ook slechts elf treffers heeft tegen gekregen. “We zijn vooral een sterk collectief”, roemt Van Ommeren zijn selectie. Een zeer gedreven groep, die niet te beroerd is om een tandje bij te zetten als dit nodig is. Op de trainingen, maar zeker ook tijdens de wedstrijden. Bovendien hebben we inmiddels een periodetitel op zak, dus dat voetbalt een stuk meer relaxed. Op het einde van de competitie worden de prijzen verdeeld en dan maken we in ieder geval nog kans. Misschien zelfs nog wel op het kampioenschap, want het verschil met koploper Unitas’59 is slechts drie punten.”

Haalbare
Verder laat Van Ommeren zich (nog) niet uit over de doelstelling met Budel. “Na de tweede periode maken we de balans op. Dan kijken we wat het hoogst haalbare is. We krijgen Unitas’59 en Bladella nog allebei thuis, maar moeten natuurlijk ook zorgen dat we de andere wedstrijden blijven winnen. Te beginnen komende zondag tegen Hoogeloon. Op een zwaar veld heb ik begrepen. Maar of dit écht in ons nadeel is? Ook onze velden liggen er verre van optimaal blij, dus dat moet het verschil niet maken. Hoogeloon doet het, net als ons, uitstekend in de derde klasse en wil natuurlijk ook graag in het spoor van de koplopers blijven.”

De Budel-trainer verwacht dan ook een open wedstrijd, want zijn Belgische collega bij Hoogeloon houdt ook van verzorgd voetbal en hamert op discipline en ‘samen sterk’. Van Ommeren: “Dan zie je dat je op dit niveau best ver kunt komen. En ook de toekomst ziet er goed uit. We hebben immers diverse talentvolle jeugdspelers, die zich al in de kijker hebben gespeeld óf in ieder geval flink aan de deur kloppen. De sfeer binnen de spelersgroep en de trainersstaf is bijzonder goed en dit heeft zijn weerslag op de rest van de vereniging. Het is momenteel goed toeven bij Budel!”

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Ton Verbeek
13 februari 21:22
Mooi verhaal Walter, s6 nog rest van het seizoen!

(Door Willem-Jan Schampers)