Waalre overklast Rood Wit V. De Valk te sterk voor Heeze. SV Budel ruim langs HVV Helmond

Deelacties:

SV Valkenswaard onderuit tegen effectiever EFC

SV Valkenswaard heeft zondag een duidelijke 3-0 nederlaag geleden in de bekerwedstrijd tegen EFC. De eerste grote kans was overigens wel voor de geelblauwen. In de vijftiende minuut stuurde keeper Youri Roulaux, met een zeer verre uittrap, Menno van Walsem richting het doel van EFC. De spits passte vervolgens de bal door naar Sem van Ham, die hard op goal schoot. Helaas bracht keeper Jesse Theuws redding.

In de 38ste minuut bracht Gijs Wuijts van EFC de stand op 1-0. Door een miscommunicatie achterin bij SV Valkenswaard kon hij met gemak de bal rustig en beheerst binnenschieten. Dit werd tevens de ruststand. Na vijf minuten in de tweede helft ontstond er achterin weer een misverstand bij de ‘Uilen’. Een terugspeelbal op de keeper pakte verkeerd uit, waardoor Gijs Wuijts wederom zijn kans pakte en scoorde.

De in de 60ste minuut voor Ebbe Coenders ingevallen Thom van de Donk, wist meteen een mooie kans te creëren. Hij schoot de bal echter net naast. Daarna was het EFC dat net iets beter in de wedstrijd zat en met een schot vanaf afstand kon Teun van Borrenbergen de 3-0 binnenschieten.

Volgende week zondag wacht voor SV Valkenswaard de derby uit bij VV De Valk om 14.30 uur. Alleen bij winst heeft de ploeg van trainer Maurice Hendriks nog kans om door te gaan in het bekertoernooi.

VV Gilze gedisciplineerd opzij gezet door Reusel Sport
Terwijl onder een snikhete zon in het dorp vanaf een uur of 1 de nodige gele rakkers al rijkelijk vloeiden en op het marktplein menig opa en oma met hun kleinkinderen genoot van de verschillende kermisattracties, floot om klokslag half 3 scheidsrechter Kaj Fonken voor het beginsignaal van de bekerwedstrijd tegen VV Gilze. Het was het begin van een mooie voetbalmiddag waarin de mannen van Marc Post op gedisciplineerde wijze een ruime overwinning tegen VV Gilze uit het vuur wisten te slepen. Na 45 minuten stonden onze helden met 3-2 voor, maar had de wedstrijd al min of meer beslist kunnen zijn. Van de vele kansen werden er “slechts” drie benut. Gilze toonde zich een standvastige tegenstander en was met 2 doelpunten uit 2 kansen een stuk effectiever dan de Reuselnaren. Na rust echter lieten onze jongens zien dat alleen zij vandaag recht hadden op de overwinning. Met nog eens 3 doelpunten werd een eindstand van 6-2 bereikt. Een zeer terechte overwinning waardoor Reusel Sport/CoTrans na twee wedstrijden fier leidt in poule L012 van de districtsbeker.

Lars Pijs was de enige ontbrekende in de basiself in vergelijking met de fraaie overwinning een week eerder tegen Bladella. Zijn plek links achterin werd ingenomen door Bas Oomen. Met in de verdediging verder de graag opkomende Nick Wouters op rechts en Tuur de Laat en Steef Vosters in het midden stond het achterin als een huis. Daar vóór een opnieuw ijzersterk middenveld met de technisch zeer begaafde Jorg Dickens op links, spelbepaler Mathijs Bel opererend vanaf het middenveld en stofzuiger Hein Biemans die op rechts wat naar binnen getrokken speelde. In de frontlinie kreeg Frenk Hendrikx op rechts opnieuw het vertrouwen van Post. Vanaf links kon de hardwerkende Davy Verbaant helaas net niet het verschil maken. Daar tussenin mocht Wout Vosters zijn linkerbeen weer menigmaal laten zien als teruggetrokken, maar opnieuw levensgevaarlijke spits.

In de 2e minuut al kregen de CoTrans-boys een corner die onberispelijk door Tuur de Laat werd binnengekopt: 1-0. Maar de Gilzenaren gingen niet bij de pakken neerzitten. Drie minuten later lag de gelijkmaker al in het netje. VV Gilze had zeker geen onaardig team namelijk en zorgde in de eerste helft toch wel enkele malen voor enig gevaar. Uit de eerste de beste uitval van Gilze volgde ook direct al de gelijkmaker. De gevaarlijke Chris van Alphen kon op links makkelijk opkomen en leverde een feilloze pass op de mee opgekomen Willem van Eijck af die Brent van der Heijden kansloos liet en simpel binnentikte. Dat lieten onze jongens vervolgens weer niet op zich zitten. Met soms oogstrelende combinaties werd telkens opnieuw de weg richting Gilze-doelman Finn Hoppenbrouwers gezocht. Én gevonden. Na goede kansen van Jorg Dickens en Frenk Hendrikx was het Wout Vosters die na 20 minuten voor een nieuwe voorsprong zorgde. De goal was een redelijk eenvoudige intikker. De assist was een voorzet van Mathijs Bel die zichzelf via de linkerkant prachtig vrijspeelde en makkelijk voor kon geven.

In de 10 minuten die daarop volgden had het al zo 3, 4 en 5 tegen 1 kunnen worden. Wat pech, een beetje nonchalance en goed keeperswerk van Hoppenbrouwers voorkwamen dat echter. Waarop de oude voetbalwet weer eens in werking trad. In de 32e minuut kreeg Gilze haar 2e echte kans en liet die opnieuw niet onbenut. Bart Oprins werd op rechts diep gestuurd en kon niet meer achterhaald worden door Steef Vosters. Zijn voorzet was goed en doordat Thomas Schilders slim over de bal stapte kwam achterin Chris van Alphen helemaal vrij om beheerst te zorgen voor de 2-2. Met nog een kwartier te gaan moesten onze jongens wéér opnieuw beginnen. En dat deden ze. De gehele wedstrijd immers waren wij de bovenliggende partij die het meeste aanspraak op de overwinning maakte. Niet elke kans kan een doelpunt worden. Maar het publiek, spelers en staf voelden ondanks de gelijke stand dat het waarschijnlijk toch wel goed zou komen. En zo geschiedde. In de 39e minuut ging het echter eerst nog even mis toen Hein Biemans geel pakte na een onnodige overtreding op de helft van Gilze. Dat wilde Hein daarna goedmaken en dat deed hij twee minuten later op fantastische wijze door met een klasse actie het hele middenveld over te steken en een geweldige pass op Frenk Hendrikx af te leveren. Als een vuurpijl ging Frenk met de bal aan de linkerkant de 16 in en verschalkte hij de keeper met een leep schotje in de rechter hoek: 3-2. De wedstrijd golfde zo de hele eerste helft mooi op en neer. Een minuut voor rust kreeg Gilze via de boomlange Thomas Schilders hun 3e opgelegde kans. Schilders kopte een goede voorzet nu echter recht in de handen van Brent. Met de 3-2 op zak brak de rust aan.

Het zonnetje kroop nog wat hoger aan de hemel. De eerste helft was door het snelle spel van de twee goed voetballende ploegen al een kleine uitputtingsslag geworden. Maar ja, een wedstrijd duurt nu éénmaal 90 minuten. Dat het conditioneel met onze jongens ook goed zit lieten ze in de tweede helft goed zien. Terwijl alle toeschouwers een plekje in de schaduw opzochten bleef de Reuselse machine ook na rust goed en snel lopen. En dat leverde in de 49e minuut al resultaat. Het was nu Mathijs Bel zelf die zich door het midden goed vrijspeelde en de bal vanaf een kleine 20 meter met links rechts onderin de hoek buiten het bereik van de keeper inschoot. Die 4-2 was voor Gilze al wel enigszins de genadeklap. Het kwartier wat daarop volgende was het dan ook nagenoeg eenrichtingsverkeer richting het Gilzer-doel. Daarin zag eerst Jorg Dickens een goed schot net naast gaan en zag Nick Wouters een schot op de paal belanden. Steef Vosters verliet kort daarop het veld en werd vervangen door de van vakantie teruggekeerde Melle Huijbregts. Vervolgens werd een inzet van opnieuw Jorg dichtbij het doel goed verdedigd en kon Frenk een voorzet vanaf rechts net niet goed met links afwerken. Daar tussendoor kreeg Chris van Alphen in de 60e minuut kans om de 4-3 te maken. Hij schoot een voorzet van Schilders goed in, maar zag Brent van der Heijden goed op zijn post staan en zijn inzet gedegen tegenhouden.

Nick Wouters kreeg in de 63e minuut loon naar werken. Eerder dus schoot hij nog op de paal, maar zijn pegel vanaf een kleine 25 meter verdween schitterend in de linker bovenhoek en betekende de 5-2. Gilze wisselde daarna aanvoerder en laatste man Remco van Hoek voor Stef Doorakkers die voorin nog mocht gaan proberen het blazoen van Gilze wat op te poetsen. Na een drinkpauze kreeg hij als eerste van een reeks kansen voor Gilze in de 71e minuut daarvoor een mogelijkheid na een mooie pass van Rick Kuijpers. Een minuutje later kon Willem van Eijck op links alleen op Brent af. Opnieuw was Brent een sta-in-de-weg en kon hij redding brengen op Van Eijck’s inzet. Met nog ruim een kwartier te spelen werden Bas Oomen en Hein Biemans gewisseld voor Lars Pijs en de eveneens van vakantie teruggekeerde Mees van Veldhoven. Maar Gilze ging nog even door. Na wat ongelukkig door het midden uitverdedigen van Lars kreeg Rick Kuijpers kans om van ver een schot te lossen. Het ging redelijk ver links en over de goal. Willem van Eijck was de volgende met een goede kans. Hij had eigenlijk moéten scoren. Geheel vrij voor Brent schoot hij van heel dichtbij echter ver over.

Zo braken de laatste minuten aan. Scheidsrechter Fonken had een makkelijke middag, maar hoorde om hem heen de spelers van beide ploegen wel steeds meer puffen en zuchten. Niet gek met zo’n 32 graden en het hoge tempo waarin ook de tweede helft werd gespeeld. Na het aanvalsgolfje van Gilze zette de geelzwarte brigade nog een keer aan. Nick Wouters had vuur in zijn schoenen vanmiddag en leverde in de 79e minuut nog eens een pegel af van zo’n 25 meter. Keeper Hoppenbrouwers kon deze eenvoudig tot corner verwerken. Een paar minuten later kon Frenk Hendrikx nog eens alleen richting het doel. Hij deed eigenlijk alles goed, maar Hoppenbrouwers plukte met goed keeperswerk de bal knap van zijn voeten. In de 83e minuut had hij echter geen antwoord op de droge knal van Wout Vosters. Die volgde op een assist van Mathijs Bel vanaf rechts. Vanaf een meter of 15 verdween de bal in de korte hoek net langs de paal af. Bijna nog konden we dezelfde einstand als vorige week noteren toen in de 85e minuut Davy Verbaant een voorzet van Frenk in kon schieten. HIj raakte de bal niet niet helemaal goed waardoor de keeper van Gilze opnieuw redding kon brengen. Het bleef 6-2 en daarvoor kregen onze jongens na het laatste fluitsignaal een hartelijk applaus. De kermisbiertjes zullen met deze mooie overwinning goed gesmaakt hebben. Niet alleen bij het eerste, maar bij bijna alle Reuselse seniorenteams: ondanks de kermis werden 6 van 8 wedstrijden gewonnen.

RKSV Heeze thuis onderuit tegen De Valk
De Valk heeft ook haar tweede bekerwedstrijd in winst weten om te zetten. Onder zeer warme omstandigheden werd RKSV Heeze met 1-4 verslagen, wat nog niet voldoende is om verder te bekeren. Dat zal volgende week zondag in de derby tegen SV Valkenswaard afgedwongen moeten worden.

In de eerste helft nam De Valk al vroeg een voorsprong, middenvelder Ferre Devos kreeg te veel ruimte en wist met een bekeken schot de openingstreffer op zijn naam te zetten 0-1. Heeze kwam daarna bijna gelijk met een antwoord, een kopbal trof bijna doel. Doelman Tein de Kroon wist daarna in een overvolle doelmond ternauwernood zijn doel schoon te houden. Daarna was het eenrichtingsverkeer richting het doel van de thuisploeg, maar was het moeilijk om tot uitgespeelde kansen te geraken. Enkele schoten van Ferre Devos, Luuk Broers en Joran Vermeulen waren net niet zuiver genoeg. Verdediger Max Manche was met een kopbal tegen de lat nog het dichtst bij een tweede treffer. Tien minuten voor de rust kreeg De Valk de onverwachte gelijkmaker te verwerken, een strafschop na een overtreding van Max Manche werd verzilverd door aanvoerder Gijs Moerenhout 1-1.

In de tweede helft kwam De Valk weer sterk uit de startblokken, een prachtige vrije trap van Ferre Devos viel binnen in de rechterbovenhoek 1-2. Twee minuten later was het weer raak voor De Valk, verdediger Robbert Born krulde van net buiten het strafschopgebied over alles en iedereen heen de bal in de verre hoek voor de comfortabele 1-3 voorsprong. Het niet op volle oorlogssterkte zijnde Heeze kon daar geen antwoord op geven, en hoopte de schade beperkt te houden. De Valk zocht gecontroleerd naar meer doelpunten, maar de hitte maakte het erg lastig in het resterende deel van de wedstrijd. In de slotfase was het dan toch invaller Gideon Pieschel die op aangeven van Joran Vermeulen vrij richting het doel van Heeze kon gaan en de bal onder doelman Bram Steenbakkers door de eindstand bepaalde op 1-4 voor De Valk.

De Valk staat nu met twee overwinningen bovenaan in de poule, maar de ploeg van hoofdtrainer Nik Bierens zal volgende week in de derby thuis tegen SV Valkenswaard nog vol aan de bak moeten om zich te plaatsen voor de volgende bekerronde. EFC won met 3-0 van SV Valkenswaard, waardoor beide ploegen nu op drie punten staan en dus beiden De Valk nog kunnen achterhalen.

Vijfde klasser Waalre overklast derde klasser Rood Wit V
Het dit jaar in de vijfde klasse spelende Waalre was in alle facetten van het voetbalspel de betere tegen het uit de tweede klasse gedegradeerde Rood WitV.  Na een 2-0 ruststand liep Waalre na rust uit naar een eclatante zege: 5-0.

In de tweede bekerwedstrijd van het seizoen trad Waalre aan tegen het in de derde klasse spelende Rood WitV. Als snel werd duidelijk dat er op het veld geen sprake was van een duidelijk klassenverschil. De eerst kansen waren dan ook voor Waalre waarbij Simon Zijlstra en Zico van Donk het vizier nog niet scherp afgesteld hadden. Binnen de tien minuten volgde hierbij ook nog een goede kans voor de gasten waarbij doelman Bastiaan Bremer de inzet van Finn van Gulik met enige moeite stopte. De wedstrijd ging levendig door en in de 11e minuut was het raak. Een voorzet van Joey Gang werd door Jules van Kruijssen met het hoofd verlengt, 1-0. Met deze voorsprong op zak gaf Waalre Rood Wit V goed tegenspel en er was voor de rust verder sprake van een gelijkwaardig duel. Het duurde tot in de 36e minuut voordat er weer echt doelgevaar ontstond. Nu stuurde Wouter Bosman Zico van Donk met een diepte pass op avontuur waarna van Donk doelman van der Heijden het nakijken gaf, 2-0. Een even onverwachte als verdiende ruststand stond na 45 minuten op het bord.

Als er al hoop was voor de gaten om in de tweede helft wat terug te doen werd deze hoop na 3 minuten al de grond in geboord. De snelle invaller Ryan Deinum sneed door de Rood Wit V defensie en rondde keurig af, 3-0. Ongekende luxe voor de thuisploeg die nu wat achterover leunde en zich beperkte tot scherpe counters. Lange tijd leverde dit geen nieuwe doelpunten op door slordigheden bij de afronding. Maar nadat Rood Wit V na 75 minuten met 10 man verder moest, Robin Everstijn haalde de doorgebroken Zico van Donk onreglementair onderuit, kwam er nog meer ruimte voor de Waalrese aanvallers. Dit leverde in de slotfase nog twee doelpunten op. In de 81e min rondde Zico van Donk een snelle aanval over meerdere schijven en in de 90e minuut stond hij aan de basis van het laatste doelpunt. Wouter Bosman schoot na een passje van Zico van Donk de 5-0 binnen. Even daarvoor was het onthutsend zwak spelende Rood Wit V nog dichtbij een eretreffer geweest toen Roy Kouwenberg tegen de paal schoot.

Hoogeloon wint ook tweede bekerwedstrijd van De Raven
De tweede wedstrijd in het bekertoernooi was voor Hoogeloon een thuiswedstrijd tegen De Raven uit Luyksgestel.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Een goede voorzet kon echter niet gekopt worden door de nummer 9 van De Raven. Na een klein kwartier was het Hoogeloon dat als eerste scoorde. Sven Brouwers werkte, na een actie van Hans van der Heijden, de bal binnen. Vijf minuten later volgde er een grote kans voor de bezoekers. Een mooie pass kon alleen niet afgemaakt worden. Uit de omschakeling maakte Hoogeloon de tweede goal. Jort Brouwers schoot de bal hard tegen de touwen. Na 25 minuten was er een korte drinkpauze. Geen overbodige luxe met de tropische temperatuur. In minuut 30 scoorde De Raven de aansluitingstreffer. Een vrije trap die van richting werd veranderd viel binnen. Kort hierna was er een grote kans voor Hoogeloon. Het houtwerk werd drie keer geraakt, maar de bal viel op wonderbaarlijke wijze niet binnen. Kort voor rust gaf Rik Michielse een puntgave bal op Hans van der Heijden die de bal goed binnenschiet, 3-1.

Na de rust begonnen beide ploegen rustig en waren er weinig kansen. In de 62e minuut was er toch de eerste kans. De Raven scoorde na geklungel achterin, maar deden dit vanuit buitenspelpositie. De stand bleef daardoor 3-1. Pas 20 minuten later was er een grote kans. Koen Adams maakte een mooie redding, waardoor de bal er niet inging. Kort daarna viel er dan toch nog een goal. Tom Michielse schoot van afstand de 4-1 mooi binnen. Ook De Raven maakte in de slotminuten nog een doelpunt. Een lange bal werd goed binnen gewerkt door de spits en zette daarmee tevens de eindstand van 4-2 op het scorebord.

BES/De Valk wint na spectaculaire comeback van BLC 
BES/De Valk heeft een geweldige stap gezet om de volgende ronde te bereiken in het bekertoernooi. Na de overwinning op DBN'22 werd nu derdeklasser BLC verslagen op 't Valkennest.

In de eerste helft hadden de bezoekers uit 's-Hertogenbosch de overhand en kwamen al na tien minuten spelen op een verdiende voorsprong 0-1. De thuisploeg had het lastig om grip te krijgen op het veldspel van de bezoekers. Mede dankzij de sterk keepende Bryan van Velthuizen werd de rust bereikt met een 0-1 tussenstand.

In de tweede helft kreeg BES/De Valk al snel een tweede tegentreffer te verwerken en leek een vervolg in het bekertoernooi ver weg te zijn. Maar plots dook Appie Belhaj op voor het doel van BLC en werd in het strafschopgebied onderuit gehaald. De toegekende strafschop werd echter gemist door Mohamed Oukadi. Toch bleef na deze tegenslag de ploeg van hoofdtrainer Paul van de Moosdijk het geloof erin houden en dat werd meer dan beloond. Met nog een kwartier te spelen was het invaller Glensley Eleonara die uit een vrije trap de aansluitingstreffer maakte 1-1. Amper een minuut later mocht het aanwezige thuispubliek weer juichen toen Appie Belhaj de doelman van BLC omspeelde en beheerst de gelijkmaker binnen wist te schuiven 2-2. Het geloof in toch nog een overwinning spatte ervan af bij de thuisploeg en BLC was volledig de weg kwijt. Een machtige kopbal van invaller Jean-Marc Clare die hard binnen viel voor de 3-2 voorsprong zorgde voor een ware extase op 't Valkennest. BLC had nog tien minuten om de achterstand ongedaan te maken, maar BES/De Valk gaf de overwinning niet meer uit handen.

Volgende week heeft BES/De Valk in de thuiswedstrijd tegen Rood Wit V. aan een punt voldoende om de volgende ronde te bereiken, dat zou een fantastische prestatie zijn voor deze jonge gretige groep.

ASV ’33 door in de beker
Na de thuiswedstrijd tegen Fiducia won ASV ’33 ook de tweede bekerwedstrijd, uit tegen Bavos. Omdat de derde tegenstander, Elsendorp, door de KNVB is teruggetrokken, gaan de roodwitten als poulewinnaar door naar de volgende ronde. Ondanks het drukkend warme weer gingen beide ploegen er volop tegenaan.

De bezoekers uit Aarle-Rixtel kwamen al na tien minuten op voorsprong.  Na een snelle aanval over links stuurde Sam Douven Roman Griffioen diep. Die leverde een prima voorzet af die door Tim Verbakel werd ingekopt: 0-1. De eerste kans voor Bavos was na 20 minuten. Na een voorzet vanaf de rechterflank werd de bal van dichtbij op doel gekopt, maar keeper Martijn Verbakel bracht redding. ASV ’33 had het betere van het spel, maar verzuimde dit overwicht in doelpunten uit te drukken. Met name Tim Verbakel en de mee opgekomen Pim van den Tillaart hadden de 0-2 op hun schoen, maar hun schoten werden geblokt door de verdediging van Bavos. Vlak voor de rust zette Stijn Kersjes, na een goede actie, de bal strak voor. Er was echter niemand die hier een voet tegen aan kreeg.

Ook in de tweede helft waren de betere kansen voor ASV ’33. In de 53e minuut werd Bram Bekkers op rechts vrijgespeeld. Hij legde de bal terug op Owen Bosveld, die tegen de paal schoot. Vervolgens belandde de rebound van Bram Bekkers op de lat. Een kwartier later leek Puck Coopmans te scoren, maar zijn inzet werd gestopt door de uitstekende keeper van Bavos. Een minuut later was er een enorme mogelijkheid voor Bavos. Vrij voor de keeper werd de bal echter over geschoten.

Hierna zakte het tempo in, wat niet vreemd is gezien de hoge temperatuur. Ook kregen enkele spelers last van kramp. Toch kreeg ASV ’33 nog enkele mooie kansen. Zo schoot invaller Teun Duijmelinck tegen de paal en werden pogingen van Bram Bekkers en Sem van den Tillaart gepareerd door de keeper van Bavos.

Effectief NWC rekent ruim af met Berghem Sport
NWC is de nieuwe koploper in de districtsbekerpoule. De formatie van coach Mario Verlijsdonk boekte een eenvoudige 0-3 overwinning op tweedeklasser Berghem Sport en heeft zondag, in Nistelrode tegen Prinses Irene, aan een punt genoeg om zich te kwalificeren voor de volgende ronde.

In een bloedheet Berghem ging NWC op jacht naar de eerste bekerzege na het doelpuntloze gelijkspel tegen Deurne. De thuisploeg verloor vorige week met 2-1 bij Prinses Irene en moest dus winnen om in de race te blijven voor kwalificatie. De eerste serieuze kans was voor NWC, dat wederom fris voor de dag kwam. Tim van Dijk lanceerde Mees Janssen, die vervolgens op goalie Bas van Eldijk stuitte. Vier minuten later was het opnieuw Van Dijk die Janssen diep stuurde, en nu mikte de jongeling na goed kapwerk met links raak: 0-1. In minuut 34 verdubbelden de Astenaren de score en toonde men zich uiterst effectief. Daan van Gansewinkel brak door op de linkerkant, behield het overzicht en legde af op de vrijstaande Robin Rijnders. De middenvelder vond de open hoek en zette zijn team op 0-2. In de extra tijd voor rust werd het zelfs nog 0-3 via opnieuw Janssen. De snelheidsduivel besloot een sprint in te zetten en die werd meerdere Berghem Sport-verdedigers te machtig. Janssen verscheen alleen voor de keeper en met een bekeken schot met binnenkant voet zette hij de 0-3 op zijn naam. Een schitterende goal van de vervroegd overgekomen vleugelaanvaller, die net als tegen Deurne een plaag vormde voor zijn directe tegenstanders. NWC was de betere partij op sportpark De Koppelsteeg en voetbalde bij vlagen weer erg verzorgd en dynamisch. Af en toe verloor NWC nog te gemakkelijk de bal, maar dominant waren de gasten alleszins.

NWC besliste in de eerste helft daarmee de wedstrijd en kon na de pauze wat gas terugnemen. Berghem Sport kreeg nog twee prima kansen maar beide keren trof spits Davy van de Leur geen doel. Eerst mikte hij randje zestien over en daarna stond het houtwerk de aansluitingstreffer in de weg. Meer gevaar stichtte de thuisclub niet, waardoor het een vrij gezapige tweede helft werd waarin NWC het wel prima vond en Berghem Sport besefte dat een resultaat er niet meer inzat. Er vielen na rust weinig hoogtepunten meer te noteren, maar dat had ook te maken met de verzengende hitte. NWC hield de bal rustig in de ploeg en kreeg nog één mogelijkheid via Van Gansewinkel. Na een mooie combinatie met Rijnders schoot hij de bal in de korte hoek naast. Arbiter Van Tintelen, die een zorgeloze middag beleefde, telde logischerwijs geen blessuretijd bij en dus boekte het elftal van Verlijsdonk een mooie 0-3 overwinning op bezoek bij het uit de eerste klasse gedegradeerde Berghem Sport.

Zondag wacht de derde groepstegenstander en dat is Prinses Irene. De equipe uit Nistelrode ging nipt ten onder tegen Deurne (3-2) maar heeft nog steeds kans op het bereiken van de volgende ronde met reeds drie punten op zak. NWC heeft voldoende aan een remise, maar zal in de flow willen blijven en voor de driepunter willen gaan op sportpark De Schellen. De oranjehemden maken een frisse, vernieuwende indruk en dat is positief in aanloop naar de competitiestart op 24 september uit tegen Bladella.

Bladella neemt revanche op zichzelf en wint met 2-4 bij ’t Zand!
In een voor de toeschouwers zeer aantrekkelijk duel in het snikhete Tilburg was na het laatste fluitsignaal Bladella de terechte winnaar. Wat Eric Viscaal en zijn staf en de spelers de afgelopen week gedaan hebben weet ik niet, maar het leek wel of er een totaal ander elftal op de grasmat stond. Na de beschamende nederlaag tegen Reusel Sport een week geleden werd er tegen de eerste klasser uit Tilburg nu uit een heel ander vaatje getapt.

Ondanks de hitte maakte de beide clubs er een zeer leuke wedstijd van. Bladella startte voortvarend. Bladella combineerde met direct spel en creëerde verschillende kansen, maar moest tot de 21ste minuut wachten om te kunnen juichen. Anel Selimovic ging op links goed door waarna Stijn Wouters prima afrondde. Vlak daarop kreeg Tim Zuijderdijk een gele kaart in verband met mekkeren.

De vrije trap die volgde werd door Huib Libregts prima ingeschoten maar Keeper Seebregts was op zijn post. In de 32ste minuut vergrootte Stijn Wouters de voorsprong naar 0-2 door een dieptepass van Kelvin van Lierop prachtig aan te nemen en direct in te schieten. In de 34 minuut werd Koen van Bokhoven bij ’t Zand vervangen door Amin Hamadache. In de 40ste minuut werd het zelfs 3-0 voor Bladella door Huib Libregts die een voorzet van Jesper van Erkel fraai in de rechterbovenhoek schoot. Een minuut later werd er echter door ’t Zand tegen gescoord. Uit een scherpe voorzet van rechts scoorde Alhaji Bangura de 1-3 en vlak voor rust had de achterstand zelfs nog verkleind kunnen worden, maar de vrije trap werd net naast geschoten. Met de 1-3 stand werd er gerust.

Na de rust ging Bladella door met attractief voetbal en in de 46ste minuut werd Huib Libregts hard onderuit gehaald toen hij dreigde door te breken hetgeen uiteraard geel opleverde voor ’t Zand. In de 54ste minuut werd bij ’t Zand Kal Verheijden gewisseld voor Bilal Skaness. In de 66ste minuut werd er toch door ’t Zand gescoord door Bob Melis die prachtig van zo’n 20 meter binnen schoot. Maar de gedachte om er nog een echte wedstrijd van te maken werd 1 minuut later al weer teniet gedaan door opnieuw een goal van Stijn Wouters die de 2-4 scoorde na goed voorbereidend werk van Anel Selimovic. Bij Bladella werd Niek Janssen gewisseld voor They Lauwers en bij ’t Zand verving Sem van de Berg Steven van Riel.

In de laatste 10 minuten kregen beide ploegen nog diverse mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer zodat Bladella zeer tevreden met een 2-4 overwinning huiswaarts kon keren. Als er komende zondag in de uitwedstrijd tegen v.v. Gilze een vergelijkbaar resultaat wordt behaald bestaat de kans dat Bladella zelfs verder bekert.

Someren moeizaam langs Venlosche Boys
De wedstrijden tegen Venlosche Boys waren in het verleden nooit een makkie en ook deze zondag was dat het geval. Pas toen de stand 0-2 werd, gaven de gastheren het op en kon Someren de wedstrijd uitvoetballen.

Someren startte de wedstrijd zonder de geblesseerde Max Sonnemans en Daan van Vlerken. Maar hun vervangers speelden een behoorlijke wedstrijd. Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Someren. Wat resulteerde in diverse hoekschoppen, maar deze bleven voorlopig zonder resultaat. Na de eerste drinkpauze was Maico Meulen het dichtst bij een doelpunt, maar een reflex van doelman Jimmy Kessels keerde de inzet met zijn voet. De corner hierna leverde ook niets op. Bij een ingreep van Nick, die bij een uitval van Venlosche Boys een aanvaller onderuit haalde, werd door scheidsrechter F. Halmans “beloond” met geel. De toegekende vrije trap ging rakelings langs het doel van Sil Joosten. Het resultaat van dit alles was dat er met een 0-0 stand werd gerust.

De tweede helft begon zonder Mike Verdonschot en Rick Vereijken, zij werden vervangen door Tim vd Boomen en Justin Hoeben. Het begin van de tweede helft was erg rommelig. Veel balverlies en weinig rust bij de passing. Bij een counter van Venlosche Boys moesten Nick en Sil samen ingrijpen om erger te voorkomen. Dan komt Someren toch plotseling op een 1-0 voorsprong. Het was invaller Tim vd Boomen die de bal voor zijn linker voet kreeg vanuit een rebound. Hij schoot de bal prima binnen.0-1 Maar het mooiste moment in deze wedstrijd moest nog komen, Rond de 75e minuut kwam Joep Wijnen in balbezit buiten de 16. Hij schoot de bal onhoudbaar in de lange hoek in de kruising. De doelman had hier geen enkel verweer tegen, 0-2. Hierna ging de wedstrijd op slot. Bij Someren werd Koen de louw nog gewisseld voor Ties van Baars, maar in  de stand kwam geen verandering meer.

D.V.S. kan RPC 1 helft bijbenen
Na vorige week een verdienstelijk gelijkspel behaald te hebben tegen 3e klasser RKVVO uit Oerle stond er in de tweede bekerronde opnieuw een wedstrijd tegen een 3e klasser op het programm. Dit keer stond er in een uitwedstrijd tegen buurman RPC op het programma.

In de tweede minuut was het direct alle hens aan dek. Doelman Giovanni Prinsen probeerde voetballend uit te verdedigen maar schoof de bal in de voeten van RPC-spits Sidney Gakpo. Omdat zijn aanname niet goed was kon hij goed naar buiten worden gedrongen en bleef onheil D.V.S. bespaard. RPC was duidelijk de bovenliggende ploeg en probeerde vooral over de zijkanten gevaar te stichten. In de 11de  minuut lieten de mannen uit Aalst voor de eerste keer zien dat ze niet naar Stratum waren afgereisd om op voorhand met een nederlaag naar huis terug te keren. Aan de rechterkant werd Dries Kreijns weggestuurd maar zijn voorzet werd door de doelman goed onderschept voordat D.V.S. aanvallers gevaarlijk konden worden. Niet veel later was er een grote kans voor de thuisploeg. Vanaf de zijkant werd de bal bij de tweede paal neergelegd waar Christiaan van der Velden de bal terug kopte op de geheel vrijstaande Sidney Gakpo. Zijn inzet ging over het doel. In de tegen aanval die daarop volgde ontsnapte Cas Vermeer aan zijn verdediger maar zijn gehaaste schot verdween 2 meter naast het doel.  Daarna zakte het tempo van de wedstrijd als gevolg van het erg warme weer. De kansen waren de kansen voor beide doelen erg schaars. Met een 0-0 stand werd de rust bereikt.

In de tweede helft werd door de thuisploeg het tempo verhoogd en moest D.V.S. achteruit. Bij de eerste hoekschop in de tweede helft was het dan ook direct raak. Vanaf de rechterkant werd de hoekschop strak voor de goal getrapt waar de geheel vrijstaande Rens Kuijpers de bal snoeihard binnen kopte. Niet veel later had de achterstand verder op kunnen lopen. Net buiten het strafschop gebied kreeg RPC een vrije trap te nemen en in plaats van de bal direct voor de goal te gooien werd de bal breed gelegd en uiteindelijk achter de laatste linie neergelegd. De vrijstaande Jerom Mekes kon de van dichtbij de bal koppend niet op goal te krijgen en deze verdween net naast de goal. D.V.S. had het erg moeilijk en het lukte maar niet om de bal wat langer in de ploeg te houden. In de 53ste minuut werd er wederom een bal tussen de keeper de achterste linie neergelegd. Doelman Giovanni Prinsen kwam nog uit zijn doel maar de bal werd op een subtiele manier door Luc Scholten over de keeper gelift: 2-0. Niet veel later had de definitieve beslissing kunnen vallen. Sidney Gakpo ontsnapte aan zijn verdedigers en kon allen op de D.V.S. doelman afgaan maar met een goede ingreep wist de doelman de R.P.C. spits van scoren af te houden.  De thuisploeg schakelde een tandje terug en D.V.S. kon weer wat meer aan voetballen toekomen.  Verdediger Robin Arts onderschepte op het middenveld uitstekend de bal en hij speelde zijn tegenstander uit. Vanaf de rand van het zestien meter gebied krulde hij de bal naar de tweede paal. Doelman Sam van Rooij moest zich helemaal strekken om de bal tot hoekschop te kunnen verwerken.  De wedstrijd hobbelde in het laatste kwartier een beetje naar het eind maar net voor tijd was D.V.S. nog tweemaal dicht bij een doelpunt. Na een overtreding kreeg D.V.S een vrije trap te nemen op 20 meter van het doel. Roel de Greef ging achter de bal staan en zijn met veel gevoel getrapte bal belandde op de lat. De terug gesprongen bal kon met veel paniek door de verdedigers worden uitverdedigd. Niet veel later werd de bal achter de laatste lijn van R.P.C. neergelegd en de ingevallen Jelmer Flikweert reageerde als snelste. Zijn inzet ging langs de keeper maar belandde op de paal. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het laatst. Ondanks de nederlaag konden de mannen van Mike de Louw met opgeheven hoofd het veld verlaten.

SV Budel ook ruim langs HVV Helmond
Budel heeft een vrij eenvoudige overwinning geboekt tegen HVV Helmond. Na 15 seconden spelen opende Youri Bogers de score al na goed doorzetten van Jasper Beerten. Een kwartier later kon centrale verdediger Wouter Spee ongehinderd de 0-2 binnen koppen, en nog voor de eerste drinkpauze schoot spits Sem Jansen de 0-3 tegen de touwen. Na rust scoorde Budel nog één keer, Koen Vos knikte bij de 2e paal hard binnen na een afgemeten voorzet van Jasper Beerten.

Gelijkspel voor Hilvaria tegen Sarto
Verdienstelijk gelijkspel vandaag voor Hilvaria op bezoek bij 1e klasser Sarto. Onder tropische temperaturen was het een gelijkopgaande wedstrijd waarin Sarto wat meer aan de bal was. Sarto had wel moeite om door de hechte defensie te komen van de jongens uit Hilvarenbeek. Ruststand 0-0. Na de thee werd het na een uur voetballen 1-0 voor Sarto door een goal van Jules Swaak. Hilvaria ging in de laatste 15 min meer risico nemen en dit werd beloond. Mika van Spreeuwel kopte een hoekschop van Joerie van Rijswijk knap binnen 1-1.

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?