Waalre moet vooral boos op zichzelf zijn

(Door Willem-Jan Schampers)

Boze blikken waren na afloop gericht op scheidsrechter Wendy Gijsbers. Nu was de rode kaart voor Miel Rijnders misschien wat overdreven, maar de onnodige puntendeling tegen SDO’39 hadden de spelers van Waalre toch vooral aan zichzelf te wijten. Na een aardige eerste helft was het ‘slechts’ 1-0 voor de zwartwitten en kon SDO’39 zich terug knokken in de wedstrijd. Uiteindelijk mocht Waalre zijn doelman Bastiaan Bremer dankbaar zijn dat het bij een gelijkspel bleef: 1-1.

De beginfase was voor SDO’39. Al in de eerste minuut kreeg de ploeg van trainer Tom van den Steen een grote kans. De inzet van Niels Heesakkers ging echter rakelings voorlangs. Dezelfde speler verscheen een paar minuten later weer vrij voor keeper Bremer, maar deze redde katachtig. Het zou niet de laatste redding van de Waalre-goalie zijn. Tot ontzetting van met name Heesakkers, die de bal maar niet voorbij Bremer kreeg. Na de sterke start van de gasten, zakte het spelpeil en was het vooral een strijd op het middenveld.

Halverwege de eerste helft werd Waalre een stuk beter en kreeg het ook enkele grote mogelijkheden. In de 24ste minuut kwam Johan van den Reek in vrije positie, maar de aanvaller schoot te gehaast en zag de bal hoog over gaan. Tien minuten later was het alsnog raak. Joey Gang speelde zich behendig vrij en haalde doeltreffend uit. Waalre voelde dat er meer in zat en drukte de tegenstander naar achteren. In de 44ste minuut was er een enorme kans voor Sjef van den Biggelaar. Vrij voor doelman Menno Sanders had hij de bal voor het inkoppen, maar via de grond ging de bal over het doel van SDO’39.

Miraculeus
Na rust werd het een meer open wedstrijd en waren er kansen voor beide doelen. Bremer onderscheidde zich met enkele miraculeuze reddingen en hield zo Niels Heesakkers en Martijn Hellegers van scoren. Aan de andere kant had Zico van Donk de 2-0 op zijn schoen, na een slim genomen vrije trap van Bart Cox. De jonge aanvaller trof echter een goed reagerende Sanders op zijn weg. Heesakkers kreeg nog twee dotten van kansen (reddingen Bremer, red.), voordat Mike Gevers de verdiende gelijkmaker aantekende: 1-1.

Waalre werd hierna weer wat sterker, zonder echte scoringsmogelijkheden te creëren. In de 77ste minuut was er even een ‘schrikmomentje’, toen Van den Reek, na een botsing met een SDO-speler, op de grond viel en totaal groggy leek. Gelukkig kon hij snel worden opgelapt en de wedstrijd vervolgen. Scheidsrechter Gijsbers kreeg hierna de hoon van de Waalre-spelers over zich heen, toen ze Miel Rijnders van het veld stuurde, omdat hij een doorgebroken speler had neergehaald. Enerzijds was de beslissing te billijken, maar het leek wel wat zwaar gestraft. Zeker omdat er nog meer verdedigers van Waalre in de buurt waren.

Bovenliggend
Ondanks de numerieke meerderheid kon SDO’39 nauwelijks een vuist maken. Tot frustratie van trainer Van der Steen. De Belgische oefenmeester moest zelfs constateren dat Waalre de bovenliggende partij was. Eén keer moest Bremer nog ingrijpen en hij deed dat uitstekend. In de blessuretijd had Van Donk namens Waalre nog zomaar de drie punten op sportpark Hoeveland kunnen houden, maar zijn schot verdween naast het doel van de opgeluchte Sanders.

Zijn collega aan de overkant kon wel leven met de puntendeling. Bremer: “In de eerste helft hadden we de wedstrijd al in het slot kunnen gooien, maar dat deden we niet. Tja, dan weet je dat zij na rust de boel gaan forceren en dat we onder druk komen te staan. Dit gebeurde ook en we kwamen niet meer echt aan voetballen toe. Ik denk dan ook dat het gelijkspel wel terecht was. En met zeven punten uit drie wedstrijden ben ik bijzonder tevreden.”

Opstellingen

Waalre: 1. Bastiaan Bremer, 3. Miel Rijnders, 4. Tim van Schijndel, 5. Ivar Brans, 6. Bart Cox, 7. Sjef van den Biggelaar, 8. Robbert van Neer, 9. Joey Gang, 10. Johan van den Reek (2. Oscar Franken), 11. Zico van Donk, 14. Bas van Geloven.

SDO’39: 18. Menno Sanders, 2. Frans Berger (12. Tuur Willems), 3. Geert Coolen, 4. Christian Paridaans, 5. Frank Swanen, 6. Thomas van der Aa, 7. Martijn Hellegers, 8. Simon Kruijssen, 9. Mike Gevers, 10. Thijs Spierings, 11. Niels Heesakkers.