VV Brabantia viert 100 jarig bestaan. Jubileumweekend van 20 t/m 22 mei

Deelacties:

Voetbalvereniging Brabantia is 100 jaar!
De club is zo trots als een pauw, met een hart in rood/blauw. En dat geldt voor iedereen bij vv Brabantia! Want deze gerenommeerde voetbalvereniging is op 1 maart 2022 … 100 jaar geworden! En dat gaat deze mooie, in Strijp verankerde club gepast vieren, met veel jubileumactiviteiten.

vv Brabantia is een club met vele goede kwaliteiten. Verbondenheid, loyaliteit en een sociale betrokkenheid die heel veel ingangen kent. Met een zeer grote kern van uitzonderlijk betrokken leden, bestuurders en gezinnen. vv Brabantia heeft al 100 jaar een sterk kloppend familiehart, en vele van deze families zijn nog steeds nauw met de club verbonden

Het Nederlands kampioenschap in 1936 en de stap naar betaald voetbal in 1954 zijn een goed voorbeeld van de gedrevenheid en doorzettingsvermogen van de Strijpenaar! Ook op het gebied van vrouwenvoetbal, professionele sponsoring en het samenwerken met sociaal/maatschappelijke organisaties was en is vv Brabantia een voorloper.

Een club, een eeuw oud en nog steeds uitzonderlijk actief en sociaal betrokken, met meer dan 1250 leden, 63 teams, verdeeld over veld, zaal, jeugd, vrouwen, mannen en een gezellig sportcafé. Op een prachtig modern sportcomplex, met ledverlichting en zonnepanelen, zijn dagelijks veel activiteiten, ondersteund door tientallen vrijwilligers op vele fronten. Dit alles is prachtig beschreven in het 527 pagina’s tellend boek van Henk Haus. Speciaal voor het jubileum is er een magazine uitgebracht, met veel persoonlijke beschouwingen en opvallende herinneringen van diverse Brabantia-iconen. Wie het jubileummagazine wil lezen kan dit doen via de website van vv brabantia.nl

Feestweekend
Dit jubileum wordt uitgebreid gevierd met allerlei festiviteiten door het jaar heen maar het hoogtepunt ligt in het weekend van 20 t/m 22 mei 2022.
In deze drie dagen is er veel gelegenheid om samen met leden, oud-leden en Brabantiavrienden, terug te kijken naar 100 jaar Strijpse voetbalhistorie en om vele herinneringen op te halen.

Programma
Vrijdag 20 mei:
Om 17.30 uur de aftrap van het jubileumweekend met een wedstrijd tussen de succesteams van 1996/1997 en 2006/2007.
Om 18.00 uur begint de Receptie en aansluitend om 19:00 uur de Reünie. De reünie gaat over in een pré-party als opwarmertje voor de grote feestavond op zaterdag. Met muziek van ‘What the Heck’ en zangeres Melissa Jansen.

Zaterdag 21 mei: Om 10:00 uur begint de speldag voor de jeugd. Een dag vol met activiteiten en feestelijkheden voor al onze jeugdleden.
Om 18.30 uur een wedstrijd tussen Vrouwen 1 & Kampioensteam 2002/2003.
En dan om 20.00 uur het grote jubileumfeest. Met diverse optredens van o.a. ‘Two for You’ en zangeres Yosee.

Zondag 22 mei: En dan als afsluiter van dit feestweekend is ervan af 11.00 uur Frühshoppen. Lekker na genieten van de feestavond en de kater wegdrinken met een gevulde bierpul. Muziek wordt verzorgd door de ‘Motion Cover Band’ en als afsluiter Jan Biggel.

Meer informatie over de feestactiviteiten kunt u vinden op onze website www.vvbrabantia.nl

© 2022 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?