Voorzitter aan het woord: Erik Vos (Brabantia) 'belangrijk dat we de financiële schade beperken'

Deel dit bericht via:

Met het oog op de door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB na beraad besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat.  Er komen geen eindstanden en in het nieuwe seizoen gaan we met dezelfde indelingen verder als dit seizoen. Voor sommige clubs een is het zuur voor de andere een geluk. Maar gezondheid gaat boven alles!!

Het is voor ieder ons een moeilijke tijd. Ook voor de verenigingen zijn het moeilijke en zware tijden. Buiten dat we niet gezamenlijk kunnen sporten hebben de clubs ook een financiële strop. Geen inkomsten uit kantines, toernooien en andere evenementen die doorgaans in de komende maanden op het programma staan.

We stellen een aantal vragen aan voorzitter Erik Vos van Brabantia.

Hoe gaat de club om met deze crisis?
Belangrijkste voor Brabantia is dat we als vereniging elkaar steunen en onder het motto samen sterk ervoor zorgen dat we na de crisis direct weer de draad kunnen oppakken. Wanneer en op welke manier dat zal zijn is natuurlijk nog erg onduidelijk. Als bestuur hebben we wekelijks intensief contact op verschillende digitale manieren. We hebben ook aangegeven we bereikbaar zijn voor onze leden, sponsoren en alle supporters die de club steunen in goede en slechte tijden. Binnenkort stellen we als bestuur een telefoonnummer beschikbaar en zorgen we dat we elke donderdag van 19.00 tot 20.00 uur telefonisch bereikbaar zijn voor onze leden. Ook volgen we de richtlijnen van RIVM, het kabinet en krijgen we van de KNVB regelmatig een update en de laatste stand van zaken.

Het zal duidelijk zijn dat op dit moment voor elke club geldt en dus ook voor Brabantia dat we een noodmaatregelen pakket hebben samengesteld mocht de situatie langer gaan duren. Het heeft namelijk uiteraard financiële gevolgen. Het is daarom van belang dat we al het nodige doen om de financiële schade te beperken. De Eindhovense sportraad (ESR) is inmiddels met de gemeente Eindhoven in gesprek om te kijken hoe de situaties liggen bij de verschillende verenigen en de hoop is dat we daar ook alle steun krijgen die nodig is om Brabantia door deze zeer lastige periode heen te trekken.

Zijn er bepaalde afspraken gemaakt binnen het bestuur van de club?
Ja, de afspraken zijn om elkaar op de hoogte te houden. Elke week zorgen we voor een digitale update en via WhatsApp ….die draait overuren….staan we onderling met elkaar in contact. Ook is inmiddels de digitale teamsvergadering geïntroduceerd. Elk bestuurslid pakt binnen zijn takenpakket eigenstandig de verantwoordelijk en zorgt dat de contacten worden onderhouden met leden, sponsoren en supporters, zo goed en zo kwaad als het kan binnen de geldende richtlijnen.

Kan de club de gederfde inkomsten dragen?
Lastig te zeggen dat zal helemaal afhangen hoelang deze situatie blijft voortduren. We hebben van te voren een krachtsinspanning geleverd als club om uit de schulden te geraken. Een club die net een paar maanden uit de schulden is heeft natuurlijk geen reserve.De komende maanden april, mei en juni zouden – gezien de activiteiten kalender- een flinke financiële boost hebben opgeleverd en juist dat lopen we nu mis. Onze penningmeester is via allerlei kanalen bezig om te kijken hoe we schade enigszins binnen de perken kunnen houden en alle regelingen die worden aangeboden vanuit de (lokale) overheid zijn meer dan welkom om door deze crisis te komen.

Heeft of gaat de club steun vragen aan de gemeente en of KNVB?
Alle clubs zijn verenigd via het voorzittersoverleg en direct daaraan gekoppeld de Eindhovense sportraad. Via deze sportraad hebben we overleg met de gemeente en ook liggen er rechtstreekse lijnen met de KNVB.

Omdat de situatie voor een ieder nog erg onduidelijk is wanneer de bal weer gaat rollen is het van belang om alle mogelijke kansen om financieel lijfsbehoud aan te boren. Brabantia zal hier dan ook geen uitzondering op zijn. Niemand heeft een glazen bol en hoe langer deze situatie blijft bestaan zullen des te meer verenigingen in een overleveringsmodus moeten gaan. Dus alle steun is welkom en zullen wij ook als vereniging dankbaar gebruik van maken zover het noodzakelijk zal zijn.

Wat vindt u van de beslissing van de KNVB dat de competitie niet meer uitgespeeld wordt en dat er geen eindstanden zijn?
De enige juiste en verstandige beslissing. Deze snelle beslissing geeft duidelijkheid en rust en biedt geen voer meer voor tal van speculaties. Op dit gebied is het mijn inziens erg belangrijk om duidelijkheid te creëren zo voorkom je dat zaken voortslepen en dat iedereen daarover een mening kan vormen.

Op dit moment zal het voor iedereen duidelijk zijn dat voetbal slechts bijzaak is. Het gaat nu om de medici, verpleegkundigen, verzorgers, alle mensen die klaarstaan om de mensen die getroffen zijn door corona- en vechten om in leven te blijven- bij te staan.

Mensen blijf alert, let op je dierbaren en blijf gezond.

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Hans
18 april 9:46
Viva viva Brabantia💙❤💙❤
Hans
18 april 9:43
Viva viva Brabant