Vooral veel ‘mauwen’ en weinig goed voetbal bij Boskant-Acht

Door Willem-Jan Schampers

Tim de Wert, trainer van VV Acht, was na afloop van de wedstrijd tegen Boskant een tevreden man. Zijn ploeg had zojuist een zwaar bevochten zege (2-3) behaald en blijft koploper in de vierde klasse F. “Het voetbal was zeker niet goed, maar we hebben op karakter gewonnen. En daarmee sloeg De Wert de spijker op de kop. Beide teams hadden het nogal druk met commentaar op de scheidsrechter en vergaten te voetballen.
Goed, Acht probeerde er nog wel iets van te maken, maar toen combinatiespel niet werkte, werd al snel de lange bal gehanteerd. Iets dat De Wert liever niet ziet, maar in deze wedstrijd was het wel logisch. “We komen al vroeg met 2-0 achter en dan moet je wat forceren. Gelukkig kunnen we vóór de rust de stand nog gelijk trekken en toen zag je al dat Boskant het moeilijk kreeg. We hebben geprobeerd het voetballend op te lossen, maar uiteindelijk is een bevlieging van Rob (van der Plaat, red.) nodig om Mathijs Huising te laten scoren. En in de sloffase houdt onze doelman ons op de been.”

Met die laatste stond een opvallende naam in de basis. Martijn op den Buijs, normaliter de keeperstrainer van Acht, verving Jesper Maes,, die in de warming up geblesseerd raakte. En de veertiger deed het uitstekend. In de ‘dying seconds’ redde hij eerste met de voet en pakte daarna een schot uit de tweede lijn. “Mooi voor Martijn, dat hij voor ons belangrijk kan zijn en ons zo aan een verdiende overwinning helpt. Na een matige beginfase, waren we zeventig minuten de betere ploeg. Het is dan echter wel zaak dat je dat ook uitdrukt in doelpunten en dat is gelukkig gelukt.”

Vrij uithalen
Boskant begon sterk en drong Acht terug. Echte kansen waren er nog niet en Op den Buijs hoefde nog niet in actie te komen. Dit veranderde in de 10de minuut. Er werd onvoldoende ingegrepen in de defensie van de bezoekers en Rens van de Wijdeven wrong zich voorbij enkele tegenstanders en scoorde beheerst: 1-0. Een minuut later had Acht weer op gelijke hoogte moeten komen, maar vrij voor doelman Frank Thijssen, lobde Sander van den Heuvel de bal naast het doel. Nauwelijks een halve minuut later was het aan de andere kant wel raak. Van de Wijdeven mocht vrij uithalen en verraste Op den Buijs in de korte hoek.

Met deze 2-0 voorsprong leunde de thuisploeg wat achterover en dit gaf Acht de gelegenheid om zich terug in de wedstrijd te knokken. Het duurde echter tot de 22ste minuut, voordat er werd gescoord. Van den Heuvel stond aan het einde van een geslaagde aanval en drukte nu wel doeltreffend af: 2-1. Ook hierna was Acht de bovenliggende partij, maar de formatie van De Wert speelde onzorgvuldig. Bovendien werd het van twee kanten ook wat steviger, waarbij bleek dat Boskant wel uitdeelde, maar moeite had om te incasseren. De jonge scheidsrechter liet de meeste spelers én trainer overigens gewoon ‘mauwen’ en trok zich er weinig van aan.

Lelijke tegenvaller
Vlak voor rust kwam Acht verdiend op 2-2. Een hoge voorzet viel ‘stil’ bij de tweede paal, waar Melvin van de Groen de bal binnen kogelde. Een lelijke tegenvaller voor Boskant, dat in de tweede helft opnieuw achteruit moest, omdat Acht op jacht ging naar een voorsprong. Het was evenwel de thuisclub die de grootste kans kreeg. Jim van der Zanden leek op weg naar de 3-2, maar Pieter van Kemenade riskeerde lijf en leden en wierp zich voor het schot. Hiermee voorkwam de Acht-aanvoerder wellicht een nieuwe achterstand. Het werd hierna nog meer een fysieke strijd en er volgde diverse gele kaarten.

In de 78ste minuut had doelman Thijssen van Boskant een geweldige redding in huis, op een afstandsknal van Timo Verhagen. Een minuut later zag de goalie er een stuk minder solide uit, toen hij mistastte bij een hoge voorzet van invaller Rob van der Plaat. Bij de tweede paal kon Mathijs Huising simpel inkoppen: 2-3. Tot grote vreugde van trainer De Wert, die in niet te misverstaande bewoordingen aangaf dat de voorsprong in zijn ogen zeer verdiend was. Beide teams wisselden nog twee keer, maar aan de stand veranderde niks meer. Daar zorgde invaller-doelman Op den Buijs persoonlijk voor.

Boskant:
1. Frank Thijssen, 2. Yannick Opheij (7. Jordy van der Heijden), 3. Steff van de Laar, 4. Rob van der Heijden (14. Emiel van den Elsen), 5. Rick van der Zanden, 6. Frank van der Heijden, 8. Glenn van der Heijden, 9. Brett Veldkamp, 10. Rens van de Wijdeven, 11. Mark van der Heijden (12. Aimé Opheij), 16. Jim van der Zanden.

VV Acht: 23. Martijn op de Buijs, 2. Juremy Reker, 3, Arne Hoekstra, 4. Peter van Kemenade, 5. Lex Vincken, 6. Shentley Mathilda (14. Rob van der Plaat), 7. Melvin van de Groen (13. Bas Bornebroek), 8. Niels Versantvoort, 9. Sander van den Heuvel (15. Yannick Vunge), 10. Mathijs Huising, 11. Timo Verhagen.

VV Acht
10 oktober 21:30
Tja, das het verslag van de trainer van Boskant die ze gebeld hebben. Hoezo objectief en een ander oogpunt. Weerspiegeling van deze wedstrijd staat toch echt in dit verslag vermeld.
W.V.
10 oktober 21:25
Hier een verslag vanuit een ander oogpunt: https://www.kliknieuws.nl/regio/stadskrantveghel/voetbal/184662/4f-acht-wint-zinderende-pot-bij-boskant-wec-verliest-van-tien-m In de eerste helft een aantal stevige overtredingen aan Achtse zijde die m.i. bestraft hadden moeten worden.