Vessem wint belangrijk duel van Nijnsel en zet goede stap richting handhaving

Op deze lenteachtige dinsdag in mei mocht Vessem opnieuw naar sportpark Den Eimert in Nijnsel komen, om het restant van de eerder stilgelegde wedstrijd uit te spelen. De weersomstandigheden waren beduidend beter, een zonnetje en weinig wind.

Door Jesse Deckers
Vessem zou eigenlijk afgelopen zaterdag ook een wedstrijd voetballen, maar het veld op sportpark De Lille bleek te nat om een wedstrijd op te spelen, dus ging het treffen met buurman Beerse Boys niet door.

Tegen de klok van 20:00 is het wederom Dirk-Jan de Bosschenaar die van zich laat horen, en fluit voor het begin van de wedstrijd. Nijnsel begint redelijk aan de wedstrijd, daarentegen maakt Vessem maakt de nodige individuele fouten tot ergernis van trainer/coach Richard van de Kerkhof.  In de 13e (2) minuut kreeg Nijnsel een hoekschop, maar hieruit kon het niet scoren. Enkele minuten later kwam Vessem er goed uit, en breekt het door de verdediging van Nijnsel, en kan uithalen, maar het schot werd door de Nijnsel keeper (Patrick van Osch), die normaal bij de veteranen keept, gekeerd. Daarna zien we een gelijkopgaande wedstrijd zonder al te veel kansen. In de drieëndertigste speelminuut, vlak voor de dug-out van Vessem is Stefan van Zutphen veel te laat, en geeft hij de Vessem verdediger een flinke schop, echter is dit moment niet door de arbiter waargenomen dus kan hij op het veld blijven staan. Zo’n twee minuten later zo’n zelfde soort moment, echter dan aan de andere zijde van het veld, ditmaal was het Arjan van Zutphen die nog een schop nageeft en hier ook de gele kaart voor kreeg. Verder gebeurt er in de eerste helft niet zo gek veel meer, dus met de brilstand aan de thee.

In de tweede helft komt Vessem sterker uit de kleedkamer, dan dat Nijnsel dat doet en dit resulteert al snel in een paar mogelijkheden om de score te openen. De beste kans om dit te doen is in de 54e minuut, de spits van Vessem is er doorheen en eenmaal in het 16 metergebied aangekomen wordt hij gevloerd: strafschop. Jaap van Diessen gaat achter de bal staan, en hij schiet onberispelijk binnen: 0-1. Na de openingstreffer gaat Vessem, uiteraard op zoek naar de 0-2 en ook hier kreeg het al vrij snel de kans voor Pieter van Rooij is erdoorheen maar hij schiet de bal op de Nijnsel doelman. Na deze kans, wordt de wedstrijd een wedstrijd die zich vooral op het middenveld afspeelt. Hier en daar een kans voor Nijnsel evenals voor Vessem. Doelpunten worden er echter niet meer gemaakt, zo wint Vessem het treffen met Nijnsel met 0-1.

Door deze overwinning staat Vessem er weer iets beter voor in deze derde klasse D, voor Nijnsel daarentegen lijkt het doek nu wel echt gevallen. Aanstaande zondag speelt Nijnsel tegen vv Acht en de ploeg uit Vessem ontvangt als de weersomstandigheden het toelaten op het eigen veld RPC.