Vessem na verlenging onderuit tegen Dommelen

Op een zonovergoten en vol sportpark “ De Lille” stond de 2e ronde voor promotie Vessem-Dommelen op het programma. Beide ploegen troffen elkaar 2 jaar geleden ook al in de competitie van de 4e klasse, waarna, na een door COVID onderbroken competitie, lijstaanvoerder Dommelen op eigen verzoek promoveerde naar de derde klasse. Er werd destijds één wedstrijd gespeeld en die eindstand was toen 2-0 in het voordeel van Vessem.

Na het aftasten was het eerste gevaar voor de thuisploeg. Het schot van Jaap van Diessen ging een half metertje naast het doel van Dommelen. Nog in dezelfde minuut waren de gasten dicht bij een doelpunt via Dos Santos, maar keeper van Rooy wist de bal tot hoekschop te werken. Ook het schot van Maas in de negende minuut ging een half metertje naast het doel van Dommelen. Pas na een half uur was de thuisploeg via Merijn van Ham weer gevaarlijk. Keeper Soeteman wist de bal uit de rechter benedenhoek te houden. Direct daarop kreeg Dommelen een vrije schop via Mark Burgmans. Keeper van Rooy verkeek zich in eerste instantie op de bal maar herstelde zich prima. Bijna was Vessem in de 37e minuut dicht bij een doelpunt, Jaap van Diessen bracht de bal voor het doel, maar een verdediger raakte de bal en keeper Soeteman wist met uiterste inspnning een eigen doelpunt te voorkomen. Rust 0 - 0.

De ingevallen Giel Daris van Dommelenvschoot net na rust venijnig op het doel, maar doelman van Rooy liet zien waarom hij al jaren eerste keeper van Vessem is. Na een uur spelen werd duidelijk dat de eerste doelpuntenmaker wel eens aan het langste eind zou kunnen trekken. Dommelen werd in deze fase sterker en kreeg in de 62e minuut een vrije trap net buiten de 16 meterlijn, na een fout op Jordy van der Heijden, maar Van Gerwen was hieruit niet gevaarlijk. Giel Daris bleef de gevaarlijkste man bij Dommelen, zijn kopbal kon de doelnetten niet laten trillen. Ook niet zijn inzet 5 minuten later, want Jarno Olislagers wist de bal op de doellijn te redden. Toch kwamen de alle grootste kansen in de 79e en 81e minuut van Vessem zijde. Merijn van Ham ging alleen op doel omspeelde de keeper maar de bal werd gered door Van Loon op de doellijn. Daarna kopte Jop de Laat vanuit een corner op doel, maar ook deze bal werd van de doellijn gered door Dommelen. In de laatste minuten was het sidderen voor de 600 toeschouwers. Giel Daris probeer het nog een keer, zonder succes. Eindstand reguliere wedstrijd 0-0.

In de verlenging werd een vrije trap vanaf 20 meter door Thomas Maas te zacht ingeschoten voor een mooi resultaat. In de 12e minuut kreeg Dommelen een penalty. Van der Heijden schoot dit buitenkansje onberispelijk binnen, 0-1. In de 12e minuut van de 2e helft van de verlenging legde de goed leidende scheidsrechter Noppe de bal weer op de stip voor Dommelen. Ditmaal schoot van der Heijden over. De stand bleef 0-1 waardoor de manschappen van Richard van de Kerkhof het goede seizoen met lege handen afsluiten. Dommelen treft in de finale Avesteijn wat met overtuigende cijfers (6-0) Jan van Arckel versloeg.