Vessem kan zondag tegen RKDSV voorschot nemen op kampioenschap

Deelacties:

Vessem-RKDSV in de vierde klasse F is verkozen tot ‘Wedstrijd van de Week’. In onderstaand artikel een interview met Thomas Maas, middenvelder van koploper Vessem. Hij vertelt over de topper tegen de concurrent uit Diessen en het aanstaande kampioenschap.

Door Willem-Jan Schampers
“Ik ben de zoon van de voorzitter, dus je snapt wel waarom ik in het eerste speel”, lacht Maas (22) hartelijk. Om er meteen aan toe te voegen: “Nee, ik geloof niet dat onze trainer zich iets aantrekt van wie dan ook. Hij is eigenwijs genoeg om zijn eigen plan te trekken en blijkbaar levert dit het juiste resultaat op!” Met de trainer wordt Helmonder Richard van de Kerkhof bedoeld, die met Vessem bezig is aan een heel goed seizoen. De groenwitten hebben een voorsprong van maar liefst negen punten op de nummer 2, RKDSV.

De samenwerking tussen Van de Kerkhof en Vessem verloopt dus naar wens. Maas: “Natuurlijk hebben we ook een goede spelersgroep, maar de rol van de trainer mag zeker niet worden onderschat. Met zijn voorganger, Waldo van den Besselaar (tegenwoordig bij De Raven, red.) was de relatie al bijzonder goed, maar Richard heeft de puntjes op de i gezet. Hij was vroeger ook een middenvelder en ik heb het idee dat we met hem nóg aanvallender spelen. Hij is bloedfanatiek en de trainingsopkomst is niet voor niets bijna honderd procent.”

Het móet nu gebeuren!
Volgens Maas is Vessem al diverse jaren een van de titelkandidaten, maar moet het er nu maar eens écht van komen. Als zondag wordt gewonnen van RKDSV, loopt de voorsprong op tot twaalf punten en kan het eigenlijk niet meer mis gaan voor de ploeg van Van de Kerkhof. “We doen al een paar seizoenen serieus mee om het kampioenschap, maar vorig jaar hadden we te maken met een heel sterk Bergeijk, dat ongeslagen kampioen werd. In de nacompetitie lieten we ons vervolgens verrassen door Dommelen. Op dit moment hebben we al meer punten behaald dan ooit, dus het móet nu gebeuren!”

Zelf is Maas ook bezig aan een goed seizoen, al scoort hij nu wel veel minder dan vorig jaar. “Als nummer 10 heb ik nu ‘pas’ drie doelpunten gemaakt. Tegen elf vorig jaar seizoen. Maar dit komt mede, omdat ik ook op 6 en op 8 heb gespeeld. Mij maakt het trouwens niet zo veel uit. Als we maar winnen. Wie de doelpunten maakt, zal me verder een zorg zijn. Haha! Vooraf werden we niet door iedereen gezien als titelfavoriet, want we hebben aan het einde van vorig seizoen toch afscheid moeten nemen van twee basisspelers, die in het vierde elftal zijn gaan spelen. Spoordonkse Boys en DOSL werden genoemd als andere kandidaten, maar zij hebben dit niet kunnen waarmaken.”

Super Sunday
Zondag kan Vessem dus een voorschot nemen op het aanstaande kampioenschap. Maas glundert als hij hieraan denkt: “Het is bij ons Super Sunday, want ook het tweede speelt thuis en daarna gaan we ons uiterste best doen tegen RKDSV. De eerste keer wonnen we met 5-1, maar dit is zeker geen garantie voor zondag. We zullen vol aan de bak moeten. Hopelijk kunnen we zorgen voor een extra mooi feestje!”

Historie
Mocht VV Vessem het kampioenschap definitief naar zich toehalen dan schrijft het historie. Voor het eerst komt de club dan uit op 3e klasse niveau. Daarnaast is het alweer 30 jaar geleden dat de club een kampioenschap vierde.

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


suporter
17 maart 16:43
Geen woorden maar daaden
@rkdsv
17 maart 15:35
Mocht vessem winnen is het idd met 12 punten een gelopen race voor jullie..zo staat het ook verwoord.dus is niks voorbarig aan.
@Kenner
17 maart 15:29
Als Vessem aanstaande zondag wint maken ze een goede kans. @DOSL was voorafgaand aan de competitie een grote kanshebber voor de titel. Tegen Vv Vessem hebben ze verdiend gewonnen. Gelukkig staan ze op 11 punten achterstand..
suporter
17 maart 12:26
Geen woorden maar daden
kenner!
17 maart 7:16
Aanstaande kampioenschap? Ze moeten Zondag eerst maar eens zien te winnen. Paar weken nog kansloos verloren van Dosl.
Ton Verbeek
16 maart 20:38
Succes Vessem, wordt nu inderdaad wel tijd om de titel en promotie binnen te halen, gewoon verdiend!
@RKDSV
16 maart 18:40
Eens! Jullie zijn bezig aan een prima reeks en het kan nog alle kanten uit.
RKDSV
16 maart 16:58
We gaan het zien. Als we winnen zondag dan is het weer open. Dus, voorschotje op het kampioenschap een beetje voorbarig nog.
Dolopvoetbal
16 maart 15:23
Waar vele clubs moeten leuren heeft vv Vessem al jarenlang een honkvaste vlagger/ assistent-scheidsrechter en daarmee zeker ook onderdeel van het succes. Freek Soetens ( vandaag letterlijk) mag absoluut in het zonnetje !
Billy
16 maart 14:22
Succes Vessem. Doorpakken nu 💪
Jesper Soetens
16 maart 12:41
Wordt tijd dat het goede voetbal op De Lille beloond wordt. Die trouwe honden langs de lijn en al die vrijwilligers verdienen wel weer een feestje.
Dolopvoetbal
16 maart 11:50
Van lelijk eendje, voor mij nooit geweest, tot trotse ( waarschijnlijk) kampioen. Deze club heeft een enorme drive en swing, fanatieke supporters, verstandig en vooruitziend bestuur en heel veel talent in de gelederen. Vroeg of laat moet dit tot hele, mooie resultaten leiden, waarbij dank aan Kees Mollen, Waldo Besselaar en uiteraard Richard vd Kerkhof. Maar de grondleggers gaan misschien nog wel verder in de geschiedenis; Arie Schriders en Riny vd Loo zijn de namen die daarbij voorbij komen, hulde aan deze twee en vv Vessem op naar mooie tijden.
@fan
16 maart 10:47
Idd waldo heeft de basis gelegt.
Patrick meinhardt
16 maart 7:23
Succes neef en mannen van vessem, het is jullie gegund.
@fan
15 maart 23:15

Doe je zijn voorgangers tekort, erg jammer.

Fan
15 maart 23:09

Standbeeld voor van de Kerkhof. Niet op het sportpark maar in het Dorp zelf. Succes zondag!!

Vessem
15 maart 23:05
Mooi stuk om te lezen.
VV BL⚽️DELLA
15 maart 22:58
Veel succes Thomas! Leg er nog maar een in de bovenhoek;-)