Vessem het minst slecht in matig schouwspel tegen Acht

Iedereen had het tijdens en na de wedstrijd eigenlijk alleen maar over de leeftijd van scheidsrechter Harrie Theelen én de zware nederlaag van PSV tegen AZ, een paar kilometer verderop. Wat VV Acht en Vessem lieten zien, was immers nauwelijks het aanzien waard. De bezoekers wonnen uiteindelijk met 0-1 en waren hiermee het meest gelukkig. Of het minst slecht…
Waldo van den Besselaar, trainer van Vessem, erkende dat een gelijkspel wel op zijn plaats was geweest, maar toonde zich uiteraard zeer gelukkig met de overwinning. “Je merkt dat we momenteel veel jonge gasten moeten inpassen. Het gemis van Louis van Diessen en Thomas Maas (beiden langdurig geblesseerd, red.) laat zich toch voelen. En dan was vandaag ook Bram Dekkers nog geblesseerd.

Zodoende stonden er twee A-spelers in de basis en er vielen er ook nog twee in. Dat we hier dan met 0-1 winnen, is mooi meegenomen. Vorig seizoen kregen we geregeld de schoonheidsprijs, maar geen punten. Laat het dan nu maar andersom zijn.”

Collega-trainer Marco van den Braken, hoorde het balend aan. “Het was gewoon ondermaats wat wij hebben laten zien. We kunnen veel beter. De keeper van Vessem was vandaag in de lucht niet te kloppen en toch gooien we alle ballen hoog voor de pot.
Tegelijkertijd moet ik ook toegeven dat Vessem een strafschop had moeten krijgen, maar dat wij het geluk hadden dat de scheids nog op de middenlijn stond. Daar liep hij trouwens bijna de hele wedstrijd…” Van den Besselaar: “De KNVB moet hem gewoon in bescherming nemen. Nu is er helemaal niks gebeurd, maar het kan toch eigenlijk niet dat iemand van 78 jaar nog standaardelftallen fluit.”
En daar hadden beide trainers zeker een punt. Theelen floot niet eens zo slecht en werd door de spelers geaccepteerd en gerespecteerd. De overigens nog opmerkelijk fitte arbiter kon het echter allemaal niet belopen en leidde de wedstrijd grotendeels vanaf het middenveld. De overtreding op Merijn van Ham kon hij dus onmogelijk waarnemen, maar het was een zuivere strafschop. “We hebben zeker niet door een beslissing van de scheids verloren, maar het is maar goed dat het een zeer sportieve wedstrijd was”, oordeelde Van den Braken.

Safe
Tot zover de scheidsrechter, dan de prestatie van de spelers. Die was ook niet echt om over naar huis te schrijven. Vessem opende sterk, maar verdedigend gaf Acht nauwelijks iets weg. En de 17de minuut had de thuisclub ook zomaar op voorsprong kunnen komen. Robin Bloks probeerde het van afstand en dwong doelman Marijn van Rooij tot een prachtige safe. Waar Vessem het beste van het spel had, was ook de volgende kans voor Acht. In de 36ste minuut kwam Pieter van Kemenade vrij voor Van Rooij, maar hij kopte de bal over. Het was ook meteen het laatste serieuze wapenfeit van de eerste helft.

Na de rust was het opnieuw niet hoogstaand en leken veel toeschouwers meer bezig met het scoreverloop bij PSV-AZ. In de 58ste viel plotseling de 0-1. Een schitterende dieptepass van Merijn van Ham bereikte Jop de Laat, die alleen op doelman Rico de Veld kon afgaan en via de binnenkant van de paal scoorde. Acht moest nu komen, maar was aanvallend onmachtig. En anders was daar altijd nog Van Rooij, de uitstekende doelman van Vessem.

De commotie rond de niet gegeven strafschop was in de 62ste minuut zo’n beetje het enige dat nog vermeldenswaardig was. Beide trainers wisselden nog, maar dit had niet of nauwelijks effect. Al was het wel opvallend dat Van den Besselaar het aandurfde om twee jongelingen (Rens van den Heuvel en Pieter van Rooij, red.) binnen de lijnen te brengen. In de 83ste minuut toonde Van Rooij zich nogmaals de beste man van het veld, met drie knappe reddingen. Na vijf lange minuten blessuretijd, konden de handen bij Vessem de lucht in.