Vervolg competitie: 'Met welke scenario’s moeten we rekening houden?'

Deel dit bericht via:

Nu de sportparken tot minimaal 6 april gesloten blijven, kan de competitie pas op zijn vroegst weer zijn intrede doen in het paasweekend van 11 t/m 13 april. Met Pasen staan er inhaalwedstrijden op het programma.

Gezien de competities op 24 mei eindigen, hebben we in totaal nog vijf speelweekenden om alle wedstrijden af te werken.  Met Pasen kan er op paaszaterdag en paasmaandag gespeeld worden en daar staan nu al veel wedstrijden ingepland. In sommige klassen is het nog te overzien, maar in een aantal klassen is dit niet het geval. Neem bijvoorbeeld de 5e klasse E, daar moeten Fiducia en MVC nog 15 wedstrijden spelen. Dit is niet haalbaar, want je praat dan over het spelen van drie wedstrijden per week.

Scenario’s
De vraag is wat de KNVB gaat doen. Wij denken aan de volgende scenario’s:

1. De competitie wordt niet meer uitgespeeld en de huidige competitie wordt overgezet naar het nieuwe seizoen. Dus alle indelingen blijven hetzelfde en er zijn geen kampioenen en degradanten.

2. De huidige stand wordt de eindstand, met de kampioenen en degradanten, en zodra we weer de velden op mogen begint de nacompetitie voor promotie en degradatie.

3. Wedstrijden die zijn afgelast wegens het Coronavirus, worden niet meer ingehaald en we gaan officieel verder met de competitie op speeldag 22. We spelen de reguliere competitie uit vanaf deze speeldag, met de geplande inhaalwedstrijden die nu op het programma staan.

Wij denken dat scenario 3 de beste oplossing is, als we daadwerkelijk weer de velden op mogen na 6 april. Mocht dit niet het geval zijn, dan lijkt scenario 1 de meest logische.

We moeten afwachten wat de KNVB gaat beslissen. Alles valt of staat wat er de komende dagen voor beslissingen gaan vallen door het kabinet over het virus. Eén ding is wel duidelijk: de competitie loopt een ‘behoorlijke deuk’ op. Wat er ook gaat gebeuren...

 

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


@Verdonschot
20 maart 8:32
Helemaal mee eens Ad !
Meest eerlijk na 13 wedstrijden eindstand opmaken.
dan is er ook wellicht nog ruimte voor een nacompetitie !
Piettie
20 maart 8:00
Laat de bovenste 5 een halve ronde voor promotie spelen en en de onderste 5 voor degradatie
Verdonschot Ad
19 maart 22:19
Andere mogelijkheid als er niet meer gespeeld kan worden : eindstand wordt stand na helft van de gespeelde wedstrijden. Heeft in iedergeval elk team een keer tegen elkaar gespeeld.
Braga
19 maart 19:49
Geen nacompetitie! Nr 1 kampioen en promotie
Nr laatst degradatie
John Doef
19 maart 18:41
Ik denk dat we in mei en juni op donderdag en zaterdag gaan spelen, geen EK Dus ruimte.
Wiljan van vijfeijken
19 maart 18:30
3x in de week wedstrijd. Dinsdag, donderdag en zondag. Niet meer trainen.
Is in deze rotpetiode in mijn ogen prima oplossing.
Supporter
19 maart 12:28
Gewoon dinsdags en donderdags savonds voetballen ipv trainen is het zo ingehaald
Alternatief?
19 maart 10:59
Waar zijn deze scenario’s op gebaseerd? Is het niet spelen van de nacompetitie een mogelijk scenario? Deze speeldagen gebruiken om de reguliere competitie af te ronden.
John Ooms
19 maart 9:49
OPLOSSING?.
Misschien is dat bij de amateurs wel de beste oplossing. E.v.t ook geen nacompetitie en de competitie uitspelen in de nacompetitie tijd, tot eind mei begin juni, en dan nr 1 kampioen en nummer laatst degradant.
Oplossing ?
19 maart 9:34
Het ziet er naar uit dat we tot 1 mei niet meer spelen.
Eindstand opmaken na de eerste 13 wedstrijden (heeft iedereen 1x tegen elkaar gespeeld) en a.d.h.v. hiervan nacompetitie spelen eind mei en juni.
Davy
19 maart 9:28
Ik heb zo een gevoel dat het scenario 1 gaat worden... na 6 april is echt niet in eens alles koek en ei! Gaan we niet in volle stadions spelen en met veel mensen bij elkaar zijn. Heel misschien dat we eind april begin mei weer de velden op kunnen.