Veelgestelde vragen over het Coronavirus en het amateurvoetbal

Deel dit bericht via:

Het amateurvoetbal ligt tot minimaal 1 april stil. Veel clubs volgen de richtlijnen van de RIVM en de KNVB om buiten de afgelaste wedstrijden ook de trainingen binnen de club stil te leggen tot 1 april. De meeste clubs uit de regio volgen dit advies en sluiten tevens het sportpark tot de genoemde datum.

Naar aanleiding van de maatregelen die het kabinet heeft genomen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan zijn er een aantal veelgestelde vragen over de gevolgen voor het voetbal.

Waarom wordt er niet gevoetbald tot 1 april?
Het kabinet heeft een aantal maatregelen genomen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Eén daarvan is dat tot 1 april alle evenementen met meer dan honderd personen worden afgelast. Daar vallen dus ook het betaald- en amateurvoetbal onder en de interlands van het Nederlands elftal en de jeugdselecties. Daarbij adviseren we alle amateurverenigingen om ook geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren.

Waarom bepaald de KNVB niet zelf dat er wel of niet gevoetbald wordt?
De specifieke kennis over welke maatregelen noodzakelijk zijn, is aanwezig bij het RIVM en de overheden. Zij hebben ons ook nadrukkelijk verzocht om niet zelf maatregelen te nemen maar hun maatregelen af te wachten en op te volgen. In het buitenland werkt dit overigens ook zo. Ook daar zijn het niet de voetbalbonden die de maatregelen nemen maar de overheden.

Waarom wordt er in het betaald voetbal niet toch gespeeld, maar dan zonder publiek?
De KNVB wil dat elke wedstrijd met publiek wordt gespeeld. Pas in het laatste stadium van de competitie, als echt niet meer geschoven kan worden, dan hanteren we het noodmiddel om zonder publiek te spelen. Maar dit heeft dus absoluut niet onze voorkeur want dat is uiteraard niet wat de fans, de spelers en de tv-kijkers willen.

Wanneer weten we wanneer de afgelaste wedstrijden, in het amateurvoetbal, worden ingehaald?
De komende dagen wordt in kaart gebracht wanneer de uitgestelde speelrondes kunnen worden ingehaald. Maar de KNVB blijft hierbij natuurlijk afhankelijk van eventuele nieuwe maatregelen van het kabinet en de ontwikkeling van het Coronavirus in Nederland.

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Supporter
18 maart 21:52
Gewoon 2 wedstrijden in de week voetballen ipv trainen opgelost