Van den Heuvel en Somers enthousiast aan de slag bij zaterdagtak SV De Braak.

Deel dit bericht via:

Start zaterdagvoetbal SV De Braak. Spelers uit Eindhoven zijn van harte welkom.
Zoals bekend, gaan Helmondia en Mulo volgend seizoen verder als één nieuwe club: SV De Braak. De nieuwe sportcampus wordt klaar gemaakt voor de toekomst. Er komt onder meer een nieuwe middelbare school, een nieuw stadion, sporthal en zwembad. In het gebouw van het stadion komt de nieuwe amateurclub.

Voor SV De Braak is dit meteen de kans om ook een nieuwe weg te bewandelen, die in de regio nog beperkt is, maar zeker in ontwikkeling is. Een groepje fanatieke en enthousiaste mensen uit de club zijn een project gestart, met als taak om de zaterdagtak van de club op te starten.

We spreken met de coaches van het eerste elftal van de zaterdagtak van SV De Braak, Angelo van den Heuvel en Ferdie Somers.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om in deze tijd een geheel nieuwe club op te richten voor het zaterdagvoetbal?

Van den Heuvel: ”Het is geen nieuwe club, we voetballen onder de vlag van SV De Braak en we willen ook dicht bij het zondagvoetbal blijven. De gedachte daarbij is om iets nieuws te starten, als toevoeging van het zondagvoetbal.” Somers vult aan dat er al enkele jaren de discussie liep dat de overstap van de jeugd naar de senioren onvoldoende was "De maatschappij is veranderd, zeker de jeugdspelers die niet gelijk de stap naar het eerste maken, zien we vaak stoppen. Zij komen eigenlijk in het tweede elftal, dat vaak op zondag vroeg ergens moet gaan voetballen. De jongeren komen vaak laat thuis van stappen en hebben dan geen zin om de volgende dag vroeg op te staan. Daarbij komt het nog dat meer mensen de zondag vrij willen houden, om iets te gaan doen met het gezin of simpelweg te genieten van een lazy sunday. Wij springen in het gat dat ontstaan is, want er zijn er toch veel die op een serieus niveau willen en kunnen voetballen. Dit is ook de landelijke tendens, steeds meer clubs gaan geheel of gedeeltelijk over naar het zaterdagvoetbal. JVC, Oss'20, Margriet en de Baronie zijn grote clubs die de stap reeds gemaakt hebben. Wij willen en zijn dus de eerste in de regio Helmond."

Is dit het juiste moment om deze uitdaging aan te gaan?
Even is het stil. Van den Heuvel: "Tsja wat is het juiste moment? Zeker, de nieuwe club staat nog in de steigers en niet iedereen vond dit de juiste tijdstip om ook nog eens op zaterdag met voetbal te starten. Wij zijn allemaal bij het zondagvoetbal betrokken geweest de afgelopen jaren. Door de fusie zijn wij er nu uitgestapt en laten een mooie nieuwe selectie achter voor de zondag. Wij regelen bijna alles zelf, waar we natuurlijk wel samenwerken met de zondagtak. Dezelfde fysio, kleding trainingspakken et cetera. We willen uitstralen dat we één grote club zijn.

De tweede grote valkuil zijn de beperkingen die ontstaan zijn door het Corona-virus. We missen daardoor veel contact met spelers, ook van andere clubs. Mond-tot-mond-reclame is heel belangrijk onder de voetballers. We proeven tijdens gesprekken met kandidaten ook de onzekerheid, over de toekomst en het onbekende van het zaterdagvoetbal. In de gesprekken zien de spelers wel ons enthousiasme en de kansen die het zaterdagvoetbal biedt. De nabije toekomst zal uitwijzen of de tijd nu rijp is, wij denken van wel."

Wat is jullie doel voor het eerste seizoen?
Somers: “Dat is sterk afhankelijk van de aanmeldingen, op dit moment zijn er ongeveer 12 spelers die zeker zijn, de afgelopen dagen zijn er nog verschillende gesprekken geweest. We streven ernaar om met minimaal 17-18 spelers te starten. We zijn dus op zoek naar nog enkele enthousiaste spelers die met ons het avontuur willen aangaan. Voor ons is het een uitdaging, maar wij zijn ervan overtuigd dat we het tot een succes gaan maken. Onze begeleidingsstaf is helemaal rond, het wachten is nog op de aanmeldingen. We hebben nog tot 15 juni.”

Van den Heuvel: “We hebben enkele uitgangspunten. Centraal staat het voetbal, dat is wat ons bindt. Maar de derde helft is ook belangrijk, het sociale, gezellig napraten na een wedstrijd of training, hoort zeker bij onze doelen. Maar of promoveren al een doel op zich is het eerste seizoen? Dat weten we niet, we kennen het niveau niet in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal en iedereen zal nog aan elkaar moeten wennen. Het is aan ons om met de spelers tot een goede tactiek en opstelling te komen, maar dat zal toch wel even duren. En wat mogen we doen in aanloop naar het nieuwe seizoen, hoe staat Nederland en voor in augustus als we weer willen starten met trainen?"

Jullie boodschap aan de amateurvoetballers in de regio Eindhoven?
Van den Heuvel: "Heel simpel, heb je zin om samen met ons op zaterdag te starten met prestatief voetbal in de vierde klasse KNVB, meld je bij ons aan. 
Wij gaan altijd eerst het gesprek met een speler aan. Wij staan honderd procent open voor voetballers uit de regio Eindhoven, die bekend staan om hun technische kwaliteiten. Zij kunnen zeker een aanwinst zijn voor onze nieuw elftal. Twee spelers uit Eindhoven hebben zich al aangemeld: Omar Duiker en Romario Aveloo. Maar we gaan het gesprek met alle spelers aan. Inmiddels heeft zich ook een tweede team aangemeld, die op recreatief niveau wil gaan spelen. Ook voor dat elftal zijn we nog op zoek naar enthousiaste spelers."

Heb je interesse, neem dan contact op met een van de beide trainers:
Angelo van den Heuvel: +31651297076
Ferdie Somers: +31651161383

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Tom Vroomen
25 mei 13:19
Dat moet zeker goed komen Angelo en Ferdie. Ik kom zeker eens kijken. Veel suc6 mannen.
hansku
25 mei 10:37
een goed idee van jullie ik denk zeker dat het slaagd heel veel succes hansku hvv helmond !