Valkenswaard speelt zich nagenoeg veilig tegen zeer matig Braakhuizen

Deelacties:

SV Valkenswaard beleefde zondag een zorgenloze middag tegen een zeer matig Braakhuizen. Trainer Jeroen van der Schoot had vooraf in stoere bewoordingen laten weten dat er voor de Bosuilen niks te halen was op sportpark De Kievit. Zijn spelers waren er echter niet zo van overtuigd en lieten zich gewillig naar de slachtbank leiden. Valkenswaard won uiteindelijk met 1-4.
Door Willem-Jan Schampers
Door deze ruime zege heeft de formatie van trainer Goeran van den Heuvel zich nagenoeg veilig gespeeld. De voorsprong op de nummers 11 en 12, respectievelijk Braakhuizen en RKVVO, bedraagt nu zes punten, terwijl Beerse Boys degradatie nauwelijks nog kan ontgaan. Opvallende speler bij de blauwgelen was Mike van Dijk. De routinier doet de laatste weken weer mee en dit heeft duidelijk resultaat. Tegen Oirschot Vooruit werd gelijkgespeeld en nu kreeg Braakhuizen klop. “Mijn rol is met name om die jonge gasten te coachen. Het is mooi dat er ook naar mij wordt geluisterd.”

Zoals bekend, heeft Valkenswaard een zeer jonge ploeg, met zelfs enkele spelers die op zaterdag ook nog in JO19-1 mogen uitkomen. Deze zondag werd de bank volledig bezet voor jeugdspelers: Joeri Smets, Luc Schoofs, Ebbe Coenders, Cas Glaser, Tijn Jansen en reservedoelman Jegor Geenen zijn allemaal jonger dan twintig. Het meeste gevaar kwam trouwens van de ‘ouderen’: Thom van de Donk en Jordi van Meurs. Samen met uitblinker Sem van Ham creëerden zij diverse kansen en Braakhuizen mocht van geluk spreken dat Valkenswaard slechts drie keer scoorde.

Koelbloedig
Binnen enkele minuten hadden de bezoekers de score al kunnen open, maar Jordy Maes kopte de bal recht in de handen van doelman Jeroen Mallens. Braakhuizen. Nauwelijks negen minuten later was het alsnog raak. Een prima dieptepass van Van Ham bereikte Van de Donk, die koelbloedig afrondde. Heel Braakhuizen dacht aan buitenspel en er werd fel geprotesteerd. De scheidsrechter wist echter van geen wijken en keurde de treffer goed. Van der Schoot: “Luister, de nederlaag is verdiend, laat daar geen misverstand over zijn, maar dat eerste doelpunt is gewoon buitenspel!”

Eerder was Valkenswaard al dicht bij de openingstreffer via Rick van Dooren (schot) en Maes (wederom kopbal), maar kon Mallens nog redding brengen. In de 16de minuut werd het ook 0-2. De kopbal van Van Dijk kon nog worden weggehaald, maar in de rebound was het centrale verdediger Miro Ioannidis die de tweede Valkenswaardse treffer binnenschoot. De gasten drukten door en Braakhuizen was even helemaal de weg kwijt. Bijna werd het 0-3, toen Oisin van Lier een voorzet van Van de Donk in eigen doel leek te schuiven. Slechts een uitstekende redding van Mallens voorkwam erger.”

Subtiel
Braakhuizen speelde lusteloos en besluiteloos, maar kreeg in de 30ste minuut een enorme kans om de aansluitingstreffer te scoren. Niek Bekkering knalde de bal van dichtbij in, maar op de doellijn kreeg Ioannidis er nog een voetje tegen. In de tegenaanval scoorde Valkenswaard de 0-3. Chris Trouwborst bracht met een stevige sliding Van Meurs in stelling. Deze rukte op rechts vrij op en gaf Van Ham de kans om te scoren. Met een subtiele voetbeweging verschalkte hij doelman Mallens.

Valkenswaard schakelde een tandje terug en dit gaf Braakhuizen de mogelijkheid om terug in de wedstrijd te komen. In de 36ste minuut had Ceyhun Cetindas de 1-3 op zijn schoen, maar vrij voor doelman Tommy van de Gevel schoof hij de bal naast het doel. Vijf minuten later kreeg Braakhuizen toch nog enigszins loon naar werken. Bob van de Ven speelde zich prima vrij in het strafschopgebied en schoot de bal voorbij de Valkenswaard-goalie.

Flipperkast
In de tweede helft probeerde Braakhuizen het wel, maar erg onder de indruk was Valkenswaard niet van de Geldropse pogingen. Van Meurs werd enkele malen teruggefloten vanwege buitenspel, anders was de wedstrijd al voortijdig beslist. Aan de andere kant kwam Van de Gevel nauwelijks nog in gevaar. Zijn collega Mallens had het heel wat drukker. Hij redde knap op een kopbal van Van Meurs en had geluk dat Van de Donk in de 67ste minuut niet zorgvuldig was. In de 70ste minuut was er eindelijk een kans voor Braakhuizen. In een ‘flipperkastsituatie’ voor het doel van Valkenswaard behoedde Van de Gevel zijn ploeg voor een spannende slotfase.

|Tien minuten voor het einde viel de wedstrijd definitief in het slot. Van Ham stuurde Van de Donk diep, die nu wel rustig bleef en simpel de 1-4 aantekende. “Ik had een 0-4 overwinning voorspeld", grinnikte Van Ham na afloop. “Maar 1-4 is ook prima. En gescoord, dat is natuurlijk ook lekker. Ik denk dat we ons nu wel veilig hebben gespeeld.”  

OPSTELLINGEN:

Braakhuizen:
1. Jeroen Mallens, 2. Brian Driessen, 4. Maarten Elsendoorn (9. Ryan Maas), 5. Teun Vertogen, 6. Oisin van Lier (24. Mustafa Bulca), 7. Niek Bekkering, 8. Rik Slaats, 10. Mohamed Amezziane, 11. Bob van de Ven, 16. Ceyhun Cetindas (14. Emre Ozer), 21. Alain Plaum.

SV Valkenswaard: 1. Tommy van de Gevel, 2. Pieter Maranus, 3. Miro Ioannidis, 4. Jordy Maes, 5. Sander van Riet, 7. Jordi van Meurs (17. Cas Glaser), 9. Mike van Dijk (6. Yoeri Smets), 10. Sem van Ham, 11. Thom van de Donk, 12. Christ Trouwborst, 15. Rick van Dooren (16. Ebbe Coenders).

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


WJ
09 mei 18:42
Misschien is ‘rechtstreekse handhaving’ beter?
@Willem-Jan Schampers (schrijver van dit stuk)
09 mei 18:00
Vanwaar de conclusie dat Beerse Boys degradatie nauwelijks kan ontlopen? Beerse Boys heeft 4 punten minder, maar een beter doelsaldo dan RKVVO. Ze moeten nog tegen elkaar als ze die wedstrijd dus winnen hebben ze wanneer RKVVO geen punten meer pakt, maar nog 1 punt nodig en ze moeten nog tegen Hilvaria, De Valk (Niet de echte toppers uit die klasse met alle respect) en Marvilde die alle drie nu niks meer te winnen of verliezen hebben behalve de eer. Alleen met Someren hebben ze nog een tegenstander die ergens voor gaat. Nu zeg ik zeker niet dat dit makkelijk haalbaar is, maar dat ze die laatste plaats nog nauwelijks kunnen ontlopen is wel heel voorbarig.
Alie
08 mei 23:13
Goed gedaan
Henk
08 mei 22:07
Zoals voorspeld. Braakhuizen kan gewoon niv lager gaan spelen. Veel beter voor ze. Kunnen ze ook opnieuw aan hun jeugd gaan werken.