Unitas’59 te sterk voor een wilskrachtig Bladella

Bladella heeft drie kostbare punten verloren in de strijd om het kampioenschap. In de uitwedstrijd tegen Unitas’59 ging de ploeg van Jurgen Elbers met 5- 1 onderuit. RPC won bij Dommelen en heeft nu zes punten voorsprong op Bladella. Unitas’59 is geklommen naar de derde plaats en is nog volop in de race voor een plek in de nacompetitie.

Bladella ging goed van start en bepaalde in de beginfase het spel. Al in de derde minuut kreeg aanvaller Anel Selimovic een enorme kans maar Unitas’59 doelman Phil van den Broek voorkwam de voorsprong voor de bezoekers. Na het Bladels offensief nam de thuisploeg de wedstrijd in handen, in alle linies waren de gastheren de baas. De 5-1 uitslag weerspiegelt het wedstrijdverloop. De spelers van Unitas’59  vonden elkaar gemakkelijk en maakten het de Bladella defensie erg lastig.

In de 26e minuut opende Dominic Drijver namens Unitas’59 de score door attent te reageren op een steekpass. Op het halve uur scoorde Nick Meeuwissen de 2-0. Uit een voorzet van links binnen kopte hij de bal feilloos binnen. In het vervolg bleef Unitas’59 het veldspel domineren zonder echt doelgevaar te creëren. Bladella kon voor rust nog een keer gevaarlijk worden. Uit een hoekschop kopte Huib Liebregts net over.

Direct na rust trachtte Bladella nog de aansluitingstreffer te forceren maar verder dan een poging van Niels Krekels, die de bal over het doel schoot, kwam het niet. De passing was te onzuiver om  in het strafschopgebied van de tegenstander gevaarlijk te worden. Unitas’59 liet de bal aan Bladella en loerde alleen nog op de counter. Dat bleek een succesvolle tactiek. Nick Meeuwissen scoorde zijn tweede treffer van de middag en invaller Antonio Balta kon ook uit counters ook nog tweemaal scoren, 5-0. De 5-1 kwam tot stand doordat een voorzet van Zem van Sambeeck door een verdediger van Unitas’59 in eigen doel werd gewerkt.