Unitas'59 - Dommelen: 2-0

Dommelen begon sterk aan de wedstrijd wat leidde tot wat kansen voor de uitploeg. Unitas werd sterker en via een goede actie van Marijn Franse aan de rechterkant kwam de afgemeten voorzet op het hoofd van Walid Aabakrimi die de lat raakte. Dommelen kreeg via een counter een grote mogelijkheid die onschadelijk werd gemaakt middels een wereldredding door sluitpost Kamiel Pennings. Scheidsrechter Jack Brummer moest in de rust vervangen worden vanwege een blessure waardoor de 2e helft later begon.

De eerste mogelijkheid in de 2e helft kwam  in de 55e minuut van de voet van Richard Hermans die na een combinatie met Shane van Bosstraten over werd geschoten. In de 60e minuut wist Unitas’ 59 spits Walid Aabakrimi een rebound te promoveren tot een goal. Na enige discussie over vermeend buitenspeld werd de goal toegekend. Unitas’59 profiteerde van de ruimte die er ontstond. Dit leidde in de 65e minuut tot de 2-0; Stanley Verbeek legde terug op invaller Nick Meeuwsen die onberispelijk raakschoot. 

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


.
26 oktober 21:43
Altijd achteraf. Accepteren en doorgaan klaar
Freek
26 oktober 20:52
Wat denken jullie? Zouden onderstaande reacties hier ook gestaan hebben als Dommelen gewonnen had?
Neutraal
25 oktober 10:05
Dommelen zag zijn kans schoon. De douche werd aangezet en er werd meteen gezegd dat ze beter even konden wachten, omdat er een vervanger werd gezocht. Trainer Dommelen wilde denk ik liever niet verder. Zijn eigen vlagger gaf nog aan dat er niemand al echt was wezen douchen en hij adviseerde de spelers ook om niet te gaan douchen. Toen de wedstrijd weer werd hervat (want iedereen was akkoord) was er een speler van Dommelen die de nummer 14 van Unitas natrapte en de scheidsrechter liet de speler van Dommelen staan. Hier kwamen ze goed weg. Daarnaast kwam bij de 1ste goal de bal van een speler van Dommelen dus dit kan echt geen buitenspel zijn (Zie wedstrijd finale Frankrijk-Spanje met de winnende goal) Zowel de scheidsrechter die de wedstrijd begon als de scheidsrechter die de wedstrijd afmaakte heeft prima gefloten. Of er juist is gehandeld met het aanstellen van een andere scheidsrechter daar ken ik de regels niet voor, maar als KNVB met het oog op zoveel mogelijk laten uitspelen van wedstrijden lijkt mij hier goed gehandeld. Er zijn dit seizoen al meerdere wedstrijden uitgespeeld met een vervangende scheidsrechter en die zijn ondanks bezwaren bij de KNVB allemaal gewoon vastgesteld. Ik ben benieuwd.
KNVB
25 oktober 9:13
Van de buitenkant deze case observerende: Het is zeer waarschijnlijk dat de wedstrijd in zijn geheel of de 2de helft overgespeeld dient te worden. Het is namelijk een voorwaarde dat de vervangende scheidsrechter geen lid is van één van de twee verenigingen. Een uitzondering op deze regel kan zijn dat clubs (begeleiders & aanvoerders) dit vooraf goedkeuren als duidelijk besproken wordt dat de voorgedragen KNVB scheidsrechter een lid/selectiespeler is van één van de teams/clubs. Maar hier zal geen enkel standaardteam vandaag de dag mee akkoord gaan als dat zo vooraf besproken wordt. Daarnaast is de, enkele malen, benoemde 30 minuten om een passende vervanger te regelen geen leidende regel bij het staken van een wedstrijd, dit is alleen geldend bij de aanvang van een nieuwe wedstrijd. Veel zal ook afhangen of de thuisvereniging contact heeft opgenomen met de weekdienst van de KNVB tijdens de situatie.
Neutrale toeschouwer
25 oktober 0:51
Nadat de scheids geblesseerd raakte, werd aan beide teams kenbaar gemaakt dat Unitas 30 minuten had om een vervanger te zoeken. Dat dommelen gaat douchen is hun keuze. Toen was er een vervangende scheids en ging de pot verder met instemmen van beide ploegen. De 1-0 kwam doordat een pass werd aangeraakt door een dommelen speler, dit werd ook meerdere malen uitgelegd door de vervangende scheids. Hij werd uitgemaakt voor paardenlul en nog meer dingen, dan denk ik ‘waar zijn we toch mee bezig’ Gedraag jezelf en neem je verlies. Overduidelijke overwinning
A
24 oktober 21:26
De scheidsrechter die geblesseerd raakte heeft bij zowel Dommelen als Unitas de wedstrijd gestaakt. Beide teams waren al omgekleed of in de douche totdat er werd voorgesteld om met een andere KNVB scheidsrechter de wedstrijd uit te spelen. Beide teams zijn hier akkoord mee gegaan.
Supporter
24 oktober 20:54
Eerst de bezoekende club zeggen de wedstrijd wordt gestaakt, vanwege een blessure aangewezen scheidsrechter in de rust, jullie kunnen gaan douchen en 20 minuten later wordt er verteld dat we weer gaan spelen aanvang 16:15 uur 2e helft. De vervangende scheidsrechter blijkt een spelend lid van de vereniging te zijn . Wat nog frustrerender is dat hij zijn assistent volledig negeert bij de 1-0 ( overduidelijk een buitenspel doelpunt )en hij zijn beslissing al had genomen zonder zijn assistent te raadplegen. Hoezo NEUTRAAL........
Reactie op onderstaande bericht…
24 oktober 20:19
Als de vervangende scheidsrechter een lid blijkt te zijn van Unitas ‘59, zoals hieronder wordt gesuggereerd, is dat niet volgens de reglementen beschreven in het handboek competitiezaken amateurvoetbal seizoen 2021/’22, artikel 4.1.2., 1a. Dommelen zou bezwaar kunnen maken tegen deze onjuiste handelswijze.
Regels
24 oktober 19:50
Er werd om 16.15 weer afgetrapt voor de 2de helft (55 min. later dan einde 1ste helft). Uitstellen is wat anders dan staken?
Scheidsrechter
24 oktober 19:42
De wedstrijd mag maximaal een half uur uitgesteld worden is de regel.
Regels
24 oktober 19:34
De scheidsrechter viel uit (die overigens uitstekend floot) bij een 0-0 stand. Tegen Dommelen werd (vanuit Unitas en de scheidsrechter) verteld dat de wedstrijd gestaakt was en er geen andere scheidsrechter aanwezig was. Later werd er een scheidsrechter ingevlogen en Dommelen werd verplicht gesteld om te spelen (terwijl zij al omgekleed en enkele richting auto waren). Daar boven op wordt een 100% buitenspelgoal goedgekeurd en blijkt de ingevlogen scheidsrechter een Unitas man te zijn. Mag en kan dit zomaar?