Unitas'59 alleen gebaat bij winst in kampioenswedstrijd tegen Bergeijk

Deelacties:

Bergeijk-Unitas'59 in de vierde klasse E is verkozen tot ‘Wedstrijd van de Week’. In onderstaand artikel een interview met Koen van der Heijden, de trainer van Unitas'59, dat komende maandag alleen maar gebaat is bij winst. In dat geval kan bij de roodwitten de vlag in de top. Bij een gelijkspel of verlies is Bergeijk kampioen. De boodschap van Van der Heijden is dus duidelijk.

Door Willem-Jan Schampers
"Dat heeft de KNVB toch maar mooi uitgestippeld", lacht de Eindhovense oefenmeester. "Het is voor ons in ieder geval de wedstrijd van het jaar. In de tweede helft van het seizoen hadden we even een dipje en na het onnodige gelijkspel thuis tegen Dommelen, werd het steeds moeilijker om aanspraak te maken op de titel. Ik ben er echter wel in blijven geloven dat alles mogelijk was in deze competitie. We hebben immers een hele jonge groep, die soms nog wat wisselvallig is, maar ook heel goed kan voetballen."

Unitas'59 liet na de winterstop verschillende punten liggen, maar ook de concurrentie bleef niet schadevrij. Dommelen verloor onder meer van Pusphaira en RKGSV ging onderuit bij ZSC. "Plotseling deden we weer mee", oordeelt Van der Heijden. "De enige twee ploegen die bleven winnen, waren Bergeijk en wij. Vandaar de kampioenswedstrijd van komende maandag. Het had niet mooier gekund. In een rechtstreeks duel wordt beslist wie de beste is. We zijn tot op het bot gemotiveerd en gaan onze huid duur verkopen."

Ervaring
De eerste wedstrijd tussen beide teams eindigde in een 4-3 overwinning voor Unitas'59. "We zijn aan elkaar gewaagd. In tegenstelling tot ons, hebben zij denk ik wat meer ervaring in de groep. Na het wegvallen van Rick van der Heijden, was aanvoerder Sam Franse met zijn 25 jaar de enige routinier. De rest van het team is een stuk jonger. Ik heb zelfs vijf spelers in de selectie die nog mogen uitkomen in de Onder-19. Gelukkig is sind de winterstop Ruud Vissers, inmiddels vader van een tweeling, weer beschikbaar.

De blessure van de veelscorende Van der Heijden zorgde volgens de trainer voor de nodige hoofdbrekens. "We moesten even schakelen en andere spelers moesten zijn rol in de voorhoede overnemen. Het duurde wel even voordat we hieraan waren gewend. Misschien is dit ook wel een reden voor het puntverlies na de winterstop. Voetballend behoren we tot de beste teams uit onze competitie, maar we missen soms de ervaring en de rust om een wedstrijd 'in het slot' te gooien."

Kameraadschap
De wedstrijd tegen Bergeijk wordt door Van der Heijden gezien als een finale. "De winnaar wint de titel. Zo simpel is het. De rest van de ploegen is gezien. Overigens is het mooi dat bijna tot het einde meerdere ploegen kans maakten op het kampioenschap. Dit tekent het hoge niveau van deze vierde klasse. Je ziet dat routine daarbij belangrijk kan zijn. Het beste voorbeeld is DOSL, dat enkele ervaren jongens heeft teruggehaald en prompt op koers ligt om de derde periode te winnen."

Voor wat de toekomst betreft, is Van der Heijden positief gestemd. "Toen ik hier terugkeerde als trainer, schrok ik toch wel een beetje. Mentaal, fysiek en in aantallen was de groep niet optimaal. We trainen nu altijd met zestien veldspelers en twee keepers. De groep bestaat uit veel eigen jongens, met een paar spelers van buitenaf, die goed in de groep zijn opgenomen. Laten we die kameraadschap nog één keer omzetten in een goed resultaat!"

 

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Gezocht
20 mei 18:26
Dringend gezocht!!! Marijn Franse graag even melden. Verdacht voor het vernederen van 3 spelers op achterlijn! Dit moet vervolgd worden....
TC
20 mei 17:47
Goede tactische zetten gezien van Bram.
Tinus
20 mei 17:13
Gefeliciteerd mannen. Succes in de 3e klasse. Maar eerst een mooi feestje bouwen.
Ben Aarts
20 mei 9:21
We gaan er vandaag een mooie dag van maken… beide clubs vaak genoeg gezien! 2X bij Nieuw Woensel op de bank gezeten tegen Bergeijk…. Laatste keer voor de wedstrijd met de mannen staan praten.. leuke groep Bergeijk. Maar we gaan vandaag voor Unitas, op de 1e plaats voor mijn zoon (Swen en de leuke spelers groep)! Maar vanuit mijn voetbal hart wens ik Unitas en Bergeijk een mooie sportieve wedstrijd. Geniet van de spanning, sfeer, entourage…… deze wedstrijden maken de sport zo leuk…….. Het is al vaker gezegd, ik denk de twee best voetballende ploegen dit jaar in deze klasse. Succes en vermaak het publiek
@TC
20 mei 8:32
Weet niet waar jij dit vandaan haalt maar heb je de thuiswedstrijd gezien? Hierin is vanwege een tactische zet en wisselingen het verschil gemaakt.. en waarom een systeem veranderen waarmee je succes hebt?
Tc
20 mei 0:11
Bergeijk gaat winnen omdat Koen zich houdt aan 1-4-3-3 en Bram tactisch veel beter is zie zijn werkzaamheden bij FC Eindhoven en zijn verleden bij Willem II
Unitas
18 mei 19:55
Gemotiveerd lijkt me overbodig! Slim van Bergeijk om vooral niet te reageren daar de motivatie er al is!!
Voorzitter
18 mei 17:31
We gaan 'gewoon' voor de drie punten. Ondanks het gegeven dat we een jonge ploeg hebben, zijn ze tot op het bot gemotiveerd. Forza Unitas, ons Rood met Wit.
Jan Erica
18 mei 11:26
Koen, zorg ervoor dat de jongens tot het bot gemotiveerd zijn en er in geloven!! Veel succes.
Dommelen supporter
18 mei 9:12
Ik wens Bergeijk en Unitas veel succes voor de kampioenswedstrijd dat het een mooie sportieve strijd mag worden
Jeroen Vermaas
17 mei 23:47
Koen, Tom en spelers heel veel succes maandag.Maak er een onvergetelijke dag van.
Unitas '59
17 mei 22:48
Wat de uitslag ook mag worden, trots op jullie mannen, ga ervoor maandag, geniet van de sfeer en je bent altijd een ervaring rijker. Wij komen jullie aanmoedigen en hopelijk kunnen jullie het kampioenschap vieren met ons (de supporters)... come on!!
Supporter.
17 mei 17:18
Als het een beetje mee zit of een beetje tegen zit dan is het volgende seizoen Brabantia - Unitas 59.
Tinus
17 mei 17:08
Succes Unitas. Op naar de 3e klasse.
Unitas
17 mei 11:24
@piettie. Dat zijn nu eens oprechte en mooie woorden van een trainer die het maximale uit zijn groep haalt. Dus, ik hoop op een overwinning voor Unitas en dat RKGSV de nacompetitie haalt. Sportief zijn is ook een vak voor de trainer. Top
RKGSV supporters
17 mei 10:25
Wij als RKGSV supporters hopen toch op een overwinning voor Bergeijk . Want dat kan natuurlijk gunstiger zijn voor ons .
Piettie
17 mei 10:15
Dit was echt een hele mooie competitie in deze klasse 4E, tot de laatste wedstrijd is het spannend gebleven, zowel boven als onderin. Wij als Gerwen hebben genoten van de ambiance en de sfeer in de Kempen. Unitas en Bergeijk zijn de 2 beste ploegen in deze klasse en gaan terecht uitvechten wie de kampioen gaat worden, wij als RKGSV wensen beide teams heel veel succes maandag en dat de beste mogen winnen.
Gerald
17 mei 10:01
Unitas is best voetballende ploeg in deze klasse. Alleen ze zijn af en toe te aanvallend waardoor verdedigen wel eens vergeten wordt. Heeft ze ook al veel punten gekost. Als ze maandag daar de nadruk opleggen, dan winnen ze zeker.
@UNITAS
17 mei 9:07
Unitas is altijd 4e of 5e klasser geweest, uitzondering daargelaten dus weet niet waar dit vandaan komt, waarom plaatsen mensen zoveel haat of negativiteit onder de stukjes, dan heb je niet echt een leven...
Unitas
17 mei 9:00
Voetballend zeker het beste team uit de competitie in mijn ogen. Zit echt een idee en een plan achter. Ik denk alleen dat het collectief van Bergeijk beter is.
@unitas
17 mei 4:42
Grootste club van Eindhoven en toch maar 4e klasse spelen.
Peter de Louw
17 mei 1:09
Als dat zo is dan is Bergeijk kampioen Gerwen komt dan gelijk met Unitas maar heeft een beter doelsaldo en neemt de periode over van Bergeijk DOSL pakt hiermee de 3e periode en Dommelen houd zijn periode en ja dan heeft Unitas helemaal niets!
@situatie
16 mei 23:04
Dus als Bergeijk wint een Gerwen en DOSL spelen gelijk, dan heeft Unitas volgens mij helemaal niks.
De koning
16 mei 22:47
Succes mannen!
Supporter Unitas'59
16 mei 22:41
"Toen ik hier terugkeerde als trainer, schrok ik toch wel een beetje. Mentaal, fysiek en in aantallen was de groep niet optimaal. We trainen nu altijd met zestien veldspelers en twee keepers." Klasse, dat heb je goed voor elkaar!! Goed werk.
Freek Jansen
16 mei 20:35
Unitas'59 kampioen en RKGSV via de nacompetitie promoveren. Das een mooi scenario waar ik op hoop.
Danny
16 mei 19:35
Koen topper! We gaan ervoor🫡
Succes Koen ons rood met wit
16 mei 19:22
Kampioenen succes spapitullo
@situatie
16 mei 19:19
Dit ligt helemaal aan wat gerwen doet... als gerwen 1 of 3 punt(en) haalt gaat het over Unitas heen (als unitas verliest) neemt het de 1e periode over van bergeijk. Mocht unitas gelijk spelen en gerwen gelijk spelen of verliezen dan neemt unitas de 1e periode over van bergeijk. Mocht unitas winnen, dan kan gerwen over bergeijk heen gaan als men wint van dosl en dan pakt men ook de 3e periode waarschijnlijk of de periode van dommelen neemt men over door hoogste in de eindstand...
Situatie
16 mei 19:08
Stel als Unitas verliest, wat zijn dan de consequenties voor nacompetitie?