Unitas verlengt overeenkomst met Peljto en Bomer

Samen bouwen aan de voetbaltoekomst van s.v. Unitas'59

In een tijd waarin continuïteit en vooruitgang cruciaal zijn voor het succes van een voetbalvereniging, hebben Mustafa Peljto, Hoofd Voetbalzaken en Dennis Bomer, Hoofd Opleiding, hun verbondenheid met s.v. Unitas'59 opnieuw bevestigd door zich voor nog eens 2 jaar aan de club te verbinden.

(Foto v.l.n.r.: Dennis Bomer (HO), Herman Matheij, voorzitter en Mustafa Peljto (HV))

Het afgelopen jaar is er al veel bereikt onder leiding van deze gepassioneerde mannen. De implementatie van de Gelijke Kansen Visie van de KNVB bij de onderbouw is een mijlpaal geweest, waarbij de club een inclusieve omgeving heeft weten te creëren voor alle Onderbouw jeugdspelers waar gelijke kansen centraal staan. Daarnaast is er een nieuwe voetbalstructuur opgezet, met onder andere een Technisch Hart en een TC-Jeugd, om de ontwikkeling en begeleiding van spelers op alle niveaus te stimuleren. De selectieprocedures zijn geactualiseerd en het kaderbeleid voor jeugdtrainers staat klaar om gelanceerd te worden.

De verbinding tussen het Technisch Hart en de senioren selectieteams is versterkt, wat heeft geleid tot een integratie van tactische inzichten en speelstijlen binnen de gehele club

Het doorschuifbeleid binnen de club heeft uitstekend gewerkt, waarbij talentvolle jeugdspelers gestaag zijn doorgestroomd naar hogere leeftijdscategorieën en zelfs naar het eerste elftal. Bovendien is de samenwerking met alle trainers aanzienlijk verbeterd, wat heeft geleid tot een positieve en professionele werkomgeving.

Met het oog op de toekomst zal s.v. Unitas'59 vanaf het volgende seizoen starten met een O23 A-categorie, wat nieuwe mogelijkheden biedt voor jonge talenten om zich verder te ontwikkelen en door te groeien naar het hoogste niveau.

Niet te vergeten is de prestatie van ongeveer 25 jeugdtrainers die recentelijk hun trainersdiploma hebben behaald of aan het behalen zijn. Dit getuigt van hun toewijding aan de ontwikkeling van jeugdspelers binnen de club. Daarnaast zijn diverse thema-avonden georganiseerd om de band tussen spelers, trainers en ouders te versterken.

Het afgelopen seizoen heeft Bomer een extra rol op zich genomen als Clubkadercoach, een taak die zijn betrokkenheid bij de ontwikkeling van het kader benadrukt. Door middel van begeleiding en coaching heeft hij bijgedragen aan het versterken van de vooral pedagogische en didactische vaardigheden van de trainers en coaches binnen de club.

Samen met het bestuur en de andere kaderleden zijn Peljto en Bomer vastbesloten om de komende jaren verdere stappen te zetten en s.v. Unitas'59 sportief goed op de kaart te zetten. Een van de speerpunten voor seizoen 24/25 is het introduceren van een aanvallende en herkenbare speelwijze bij alle selectieteams, wat een nieuwe fase inluidt voor de club.

 

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Man met groot CV
14 mei 11:29
Oirschot V, Unitas en Tongelre? In 1 seizoen? Alleskunner die Peltjo, ga zo door!
Tom
14 mei 9:55
Top, allen gefelicteerd!