Unitas ‘59 en ING slaan handen ineen zodat ieder kind kan voetballen

Deelacties:

Iedereen moet kunnen voetballen, ook als het financieel even tegenzit. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 11 kinderen in Nederland opgroeit in armoede, waardoor het voor ouders soms lastig is om de contributie en andere benodigdheden van een sportclub te betalen.

Vaak zijn er genoeg regelingen om te kunnen voetballen, ook als er even geen geld is. Regelingen die soms onvoldoende bekend zijn bij ouders en verenigingen. Voetbalclub s.v. Unitas ‘59 en ING zorgen er samen met de KNVB, SchuldenlabNL, de VoorzieningenWijzer en de Nederlandse Schuldhulproute voor dat meer kinderen kunnen voetballen.

Vanaf dit seizoen beschikt Voetbalclub s.v. Unitas ‘59 over een financieel contactpersoon die gezinnen gaat helpen met het aanvragen van de juiste (lokale) regelingen te vinden zodat meer kinderen kunnen voetballen.

Niemand mag, om welke reden dan ook, buitenspel komen te staan
s.v. Unitas ‘59 : “Ook op onze club merken we bij leden dat de contributie of voetbalkleding om wat voor reden dan ook soms niet betaald kan worden. Dat vinden we ontzettend jammer, want geldzorgen mogen niet de reden zijn waarom kinderen niet kunnen voetballen. We zijn blij dat we met hulp van onze financieel contactpersoon daarbij kunnen helpen. Het is niet voor iedereen even gemakkelijk om de weg naar de regelingen te vinden, maar ook kan het lastig zijn om erover te praten. Geweldig dat wij nu ook een financieel contactpersoon hebben die gezinnen hierbij gaat helpen. Zo kunnen we samen met ING, KNVB en maatschappelijke partners zorgen dat kinderen kunnen voetballen, ook als er even niet genoeg geld is.”

Regelingen voor mensen met kleine beurs
Steffen van Iersel, sponsormanager ING: “Er zijn landelijk en lokaal voldoende regelingen die mensen met een krappe beurs op weg kunnen helpen om bijvoorbeeld de contributie of kleding te betalen. Sommige gezinnen weten niet goed waar ze die hulp kunnen vinden. De financieel contactpersoon op de club kan hier gezinnen bij helpen. Dit kan een vrijwilliger zijn van de club of een ING-medewerker die de club en de ouders gaat helpen de weg te wijzen. Ons doel is dat er op zoveel mogelijk amateurclubs in Nederland een financieel contactpersoon beschikbaar komt om gezinnen te helpen en het onderwerp geldzorgen binnen de club bespreekbaar te maken. Geweldig dat s.v. Unitas ‘59 nu ook meedoet aan het programma Niemand buitenspel door geldzorgen.”

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


@ supporter
28 januari 0:23
Alles liever dan die slangenkuil bij Unitas.
Supporter
25 januari 11:37
@Herman Brugmans ik kan me niet voorstellen dat er überhaupt spelers zijn die vrijwillig bij VV Gestel willen spelen.
Liefhebber
25 januari 9:50
Wanneer krijgt Unitas nu een extra kunstgrasveld? Dan kunnen de leden eindelijk eens een keer trainen!!
Herman Brugmans
24 januari 13:19
Ook VV Gestel volgt samen met ING dit programma zodat wij ook de jeugdleden kunnen helpen als er even niet genoeg geld is!!!
henk
23 januari 9:48
heel goed van unitas 59