UNA zet opmars voort

Deelacties:

Ook sterk UNITAS moet er aan geloven (2-0)

(Door Thieu Vlemmix) Als Brian Boogers namens UNA in de 30e minuut met het hoofd scoort (1-0), betekent dat een terechte voorsprong voor de thuisploeg, na een formidabele start van het duel tegen deze eveneens sterke tegenstander. De pot voetbal op deze zaterdagavond blijft tot aan het einde boeiend en krijgt uiteindelijk – na een tweede goal van UNA’s aanvoerder -  met de Zeelstenaren een terechte winnaar (2-0).

Vorig seizoen zag UNA, zowel aan de eigen Sportlaan als uit in de prachtige Zuid-Hollandse vestingstad, kans om de Gorcummers achter zich te laten. Nu stond UNITAS met negen punten echter een stuk hoger geklasseerd dan de Zeelstenaren met vijf punten. Uit het resultaat van vorige zondag in Veghel (eerste overwinning) zou je voorzichtigjes aan kunnen afleiden dat het met de UNA mannen intussen toch de goede kant op gaat. Coach Harrie Gommans heeft zijn formatie met een vaste opstelling intussen ruimschoots de kans gegeven om er beter in te komen. Tegen Blauw Geel lieten bankzitters als Noël van Gerven, Samuel Fransen, Max van den Akker en good old Niek van Boekel – voorheen regelmatig basisklanten - echter ook zien, er klaar voor te zijn. Met hun gretige invalbeurten waren ze er in belangrijke mate mede voor verantwoordelijk dat de score nog royaal opliep in Veghel (0-4).

Verrassende ingreep
Vandaag (overigens op verzoek van Unitas) dus weer een zaterdagavond duel. Bij UNA een verrassende ingreep vooraf: Thomas Horsten staat rechtsachter en Tom Scheepers neemt centraal de plaats in van Rhoan Boudewijns. Beide veranderingen lonen, want allebei spelen ze een uitstekende partij. Het spel golft van meet af aan in een enorm tempo op en neer, waarbij de Zeelstenaren met hun offensieve instelling toch de overhand hebben en dan ook terecht de leiding nemen. De agressief gestarte ploeg van Harrie Gommans laat deze avond zien waartoe ze met de juiste instelling in staat is, namelijk voetbal van de bovenste plank.

De aandacht gaat daarbij ook vandaag vooral uit naar de wekelijks uitblinkende publiekslieveling Louisben Jagt, die heroïsche gevechten aangaat met de eveneens razendsnelle rechterspits van UNITAS, Elmer de Vries. Louisben zou Louisben niet zijn als hij er niet vrijwel steeds als winnaar uit tevoorschijn komt. En zijn daarna volgende aanvalsimpulsen zijn welbekend.   

Geen krimp
Als men langs de kant verwacht dat het er in de tweede helft wel wat rustiger aan toe zal gaan, dan blijkt al gauw dat met name de bezoekers daar heel anders over denken. Dikwijls met vier of vijf aanvallers wordt UNA nu regelmatig teruggedrongen. Maar, hoewel het soms wel eens netelig is, Sijbers c.s. geven geen krimp. Hoewel daar o.a. wel een geweldige ingreep van doelman Petar Stoskovic in de 77e minuut voor aan te pas moet komen.

Een goeie vijf minuten later is echter de verlosser daar: Brian Boogers. De man die dit seizoen nog wat matigjes voor de dag kwam, is vandaag alom aanwezig. Nu wordt hij in de 83e minuut met een inswinger van Sten Senders bediend, waarna de aanvoerder de 2-0 tegen de touwen trapt. Het is de 100ste goal namens UNA voor de 31-jarige aanvallende middenvelder en – hoewel de bezoekers het nog niet opgeven – de feitelijke beslissing van dit heerlijke en boeiende duel. Ook mooi meegenomen: UNA houdt voor de derde keer achtereen de nul.                   

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Opstelling
19 september 13:12
Wat was de startopstelling en de wissels?