UNA werpt tegen Gemert eindelijk alle schroom van zich af

Deel dit bericht via:

Team lijkt op de rails met interim Marc Höcher
(Door Thieu Vlemmix) Op maandag kringelt er nog wat onbestemde donkergetinte rook uit de schoorstenen van het kantinegebouw aan de Sportlaan. De vraag is of ie in de loop van de week nog gaat verkleuren, naar wit bijvoorbeeld. Dat blijkt vooralsnog niet het geval. Veel trainers kwamen in beeld, tot nog toe is er nog geen match. Tot zover het mindere nieuws. Nu het goeie: De wedstrijd op zondag tegen Gemert zorgt voor grote opluchting, grenzend aan euforie, in Zeelster kringen. De 5-1 zege is een bevrijding.

Oude bekenden
Met Gemert komt een oude bekende naar Zeelst, waartegen men in juni 1953 (!) al succesvol streed om promotie naar de het 3e klasse. In de laatste decennia kruisten beide rivalen talrijke malen elkaars pad. Waar UNA de afgelopen jaren steeg, bleven die van ‘Gimmert’ even wat steken. Maar ze zijn terug.  

Toch wel wat verrassend, staat de ploeg uit de Peelrand nu op de derde plek in de Derde Divisie. Een beetje tot jalousie van UNA. Dat had namelijk gehoopt daar toch op z’n minst zelf te zullen staan. Meer dan een uiterst bescheiden middenmoot positie zit er vooralsnog echter niet in. Interim trainer Marc Höcher (zie foto in gesprek met Herman Schoenmaker, Omroep Veldhoven), komt qua opstelling komt niet echt met grote een verrassing. Op het laatste moment moet Maikel Verkoelen wegen ziekte afhaken. Ritchie Sam Anpong, die al maandenlang vanwege een blessure ontbrak, is zijn vervanger. 

En om het maar meteen te zeggen: hij doet dat uitstekend. Het team speelt in feite met drie ecchte verdedigers en met de al wekenlang excellerende Louisben Jagt in een zeer aanvallende rol op links. Nick Tielemans verplaatst zijn activiteiten veel naar elders en dat draagt vandaag positief bij aan UNA’s  aanvalsspel; het maakt de weg dikwijls vrij voor TGV Louisben Jagt.

Van de Gevel heeft ‘het’ weer
Van meet af aan wordt Gemert met gedisciplineerd spel onder druk gezet. De 1-0 van Mart van de Gevel na 10 minuten komt daarom ook niet echt uit de lucht vallen. Alhoewel, als Rob van Boekel de bal op zijn patat neemt, komt ie per ongeluk bij de spits terecht en…pats, raak. Maar UNA is dan al in goeden doen. Toch kunnen de bezoekers met een snelle tegenaanval wat terugdoen via hun beste aanvaller Thijs van de Pol: 1-1. Niet aangeslagen, gaan Höcher c.s. dan meteen, en zonder schroom, op jacht naar een nieuwe goal, een nieuwe voorsprong. En met succes, als Sten Senders een vrije trap a la Zyech voor de voeten van Mart van de Gevel neerlegt. Dan blijkt dat de UNA spits ‘het’ weer heeft: 2-1.
Na rust bestaat er een stief kwartiertje enige onzekerheid over de vraag of UNA vandaag wèl in staat is om de wedstrijd in handen te houden. Het antwoordt volgt in de 70e minuut. Dan valt de bevrijdende 3-1 via aanvoerder Nick Tielemans, met een fraai boogschot vanaf de rand van het strafschopgebied. En daarna gooit een swingend UNA alle remmen los. Met ook de definitieve ontbolstering van Sten Senders als vormgever van de ploeg. Soms vanaf rechts, dan weer door het centrum leidt de 18-jarige uit UNA’s jeugdopleiding menige fraaie aanval in. Bij de 4-1 een kwartier voor tijd – als Lex van Dijk de bal op maat dwars door het centrum plaatst - doet de Duizelnaar ’t zelf, met een weergaloze stift over keeper Bruno Barten heen. Van het denderende applaus zal menige Zwarte Piet in Zeelst van de daken af zijn gedonderd. De op een na mooiste en tegelijk passend slotstuk, is de vijfde goal van UNA. De sterke Thomas Horsten ligt aan de basis en hij lanceert Nick Tielemans, die de bal meteen strak voor trekt. Rob van Boekel geeft Gemert vervolgens de genadeklap. UNA is nu helemaal los. En inmiddels staat met Noel van Gerven en Eon Herman de halve UNA jeugd op het veld.

Een paar uitblinkers zijn al genoemd. Maar ook de jacht die Louisben Jagt steeds op links ontketent, het degelijke centrum met Richie-Sam Anpong en Joey Verhoeven, plus de paar belangrijke reddingen van Yannick Derix zijn zeker opvallend en vermeldenswaard. Alles bijeen mag worden geconcludeerd dat UNA tegen een echt niet zwak Gemert een uitstekende teamprestatie levert. Staat de ploeg nu op de rails?     

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Thieu Vlemmix
02 december 19:29
OK dan. Die 5-1 had ik in mijn originele tekst wel staan. Is er kennelijk tussen uit gevallen. De tekst: "De op een na mooiste en tegelijk passend slotstuk, is de vijfde goal van UNA. De sterke Thomas Horsten ligt aan de basis en hij lanceert Nick Tielemans, die de bal meteen strak voor trekt. Rob van Boekel geeft Gemert vervolgens de genadeklap".
Carlo
02 december 18:19
Ja 5-1 Rob van Boekel
supporter
02 december 17:17
was toch 5-1
Jhan Mokke
02 december 15:22
Een geweldige prestatie van het hele team.
Nog 2 wedstrijden er volop tegenaan ,
En dan genieten van een welverdiende rusttijd.