UNA weert zich als duivel in wijwatervat

Deel dit bericht via:

Een achterstand van 0-2 tegen koploper OSS ’20 wordt ongedaan gemaakt.
Verwachtingsvol wordt vooraf uitgekeken naar het debuut van Maikel Verkoelen voor geelzwart. De hoop van UNA is erop gericht dat de razendsnelle transfer van de Helmonder voor een ommekeer zorgt. Immers, na vier (!) wedstrijden nog altijd geen winst. Het is een situatie die ze in Zeelst sinds mensenheugenis niet hebben meegemaakt. Blessures worden genoemd als achterliggende reden. Maar dat is kul. Vorig seizoen bijvoorbeeld, ontbraken in eerste competitiehelft veelvuldig c.q. langdurig belangrijke spelers als Sander van Weert, Mart v.d. Gevel, Sjors Paridaans, PJ Scheerlinck, Youri v.d. Meer en Niek en Rob van Boekel. Maar toch werd er heel goed gepresteerd.

Ook toen waren er namelijk prima vervangers en dat is momenteel eveneens het geval. Sterker, inmiddels hebben  die jonge spelers nog eens flinke stappen vooruit gemaakt, met als gevolg volwaardige prestaties. Heel UNA ziet daarentegen dat m.n. toppers als Brian Boogers en Nick Tielemans hun goeie niveau bij lange na niet halen. Als zij zich herpakken, dan zal dat al een forse slok op de borrel schelen. Tegen OSS ’20 is dat nog niet het geval.

Maikel Verkoelen blijkt helaas nog niet tot de wedstrijdselectie van het duel tegen OSS te behoren. Maar toch weert UNA zich tegen de koploper als de duivel in een wijwatervat. In de eerste helft zijn aanvoerder Niek van Boekel (uitblinker) en de zijnen zelfs heer en meester. Er ontbreekt ‘maar’ één onderdeel aan het spel: het scoren van een aantal doelpunten. Kansen daarvoor schept de ploeg aan de Sportlaan zich in overvloed. Maar liefst zeven keer verschijnt er een Zeelster aanvaller in kansrijke positie, maar steeds gaat het uiteindelijk mis. Dat breekt ze in de tweede helft op. De eerste de beste uitbraak van de bezoekers via invaller Tim Waterink is meteen raak (0-1). Het geluk van een koploper? Het wordt nu helemáál eenrichtingsverkeer. Maar bij enkele uitvallen van OSS houdt men bij UNA toch het hart vast. Niet ten onrechte, zo blijkt. Want in de 70e minuut is het wederom Waterink die raak schiet: 0-2. Dat kan geen geluk zijn, maar het is de Zeelster ploeg nu toch echt wel te gortig. En dan schiet Rob van Boekel een minuut later- eigenlijk uit het niets - letterlijk en figuurlijk uit zijn slof.

Ver buiten het strafschopgebied haalt ‘de getergde’ verwoestend uit met een schot dat via de verre paal binnenvliegt: een schoonheid van een treffer (1-2). Maar nog niet voldoende voor UNA om enige genoegdoening te proeven. Dat doet wel het allerlaatste tikje dat doelman Yanick Derix uit een scrimmage voor het Osse doel in de laatste seconde aan de bal geeft. De gelijkmaker (2-2) wordt gevierde als een overwinning en dat mag ook wel voor de ploeg – UNA dus – die wilde barsten noch buigen.          

Nog alles mogelijk

Nu dit seizoen in de Derde Divisie de nivellering heeft toegeslagen en de top is afgeroomd met het vertrek van ploegen als Jong Volendam, Goes en TEC – allen nu in de Tweede Divisie – moet zelfs na deze allerminst gelukte start nog altijd van alles mogelijk zijn voor UNA, ook een toppositie. Tegen OSS ’20 wordt daar al een voorproefje van gegeven.        

Gordijn dicht?
De supportersclub van UNA laat intussen ook van zich horen. Penningmeester Nico van den Bliek heeft – zo maakte hij tijdens de onlangs gehouden jaarvergadering bekend – maar liefst 5000 euro uitgetrokken voor de aanschaf van een luxe gordijn voor ‘de luifel’. Een gift vanwege ‘t 90-jarig bestaan van UNA dit jaar. Met enig sarcasme: als de mannen op het veld niet presteren, gaat voortaan gewoon het gordijn dicht, kan de meute zich afwenden en zich uit pure ellende aan de drank over geven. Connie c.s. zullen er in de kantine wel bij varen.

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


John Mokke
25 september 19:45
Ga vooral zo door ,dan kunnen de wijze leden van het bestuur misschien nog wat leren.
Lees vooral de tekst gordijn dicht ,
Dan maken ze in de kantine goede zaken.
Jhan