UNA verliest voetbalgevecht met VVSB

(door Thieu Vlemmix) Na een ruststand van 1-0 (goal van uitblinker Sten Senders) is UNA nog allerminst zeker van zijn zaak tegen zijn sterke tegenstander uit Noordwijkerhout. Maar men zou toch een stuk geruster op het eindresultaat zijn geweest als aanvoerder Brian Boogers vervolgens een penalty in de 16e minuut had benut. Nu komen de bezoekers vlak na rust langszij en niet veel later zelfs op voorsprong. Ondanks een aantal goeie mogelijkheden kan UNA dat niet meer rechtbreien. Qua inzet valt de ploeg deze keer weinig te verwijten, maar opnieuw is duidelijk dat een echte afrondende pits in het concept ontbreekt.

VVSB, de tegenstander van vandaag op sportpark Zeelst, is voor UNA een oude bekende van wat jaren geleden op het allerhoogste amateurniveau, de Tweede Divisie. De laatste twee jaar speelde de ploeg uit Noordwijkerhout in de Derde Divisie, de zaterdag versie wel te verstaan.

(Penalty Brian Boogers (links)

Hun seizoensstart is wisselvallig. Een gelijkspel bij Quick en thuiswinst en verlies tegen respectievelijk UDI en – afgelopen woensdag – tegen titelkandidaat ADO ’20. Ondanks dat laatste resultaat maakte VVSB een sterke indruk.

Wijzigingen
Vanwege de afgelasting van vorige week, moesten de plannen van trainer Harrie Gommans, om - na de stroeve seizoensstart - wat wijzigingen aan te brengen, even in de ijskast. Vandaag tegen Voetbal Vereniging Sint Bavo laten enkele ingrepen zien dat men met het gelijkspel in het openingsduel tegen OJC geen vrede had. Max van den Akker, Thomas Horsten en Niek van Boekel maken plaats voor Sten Senders, Aaron Bastiaans en Mitchel van Rosmalen. Daarnaast kiest Gommans centraal achterin, tegenover de te verwachten twee centrale spitsen van de tegenstander, voor Rhoan Boudewijns (zou in de rust uitvallen vanwege een blessure) in plaats van Noël van Gerven.

Op elke positie heeft UNA beslist Derde Divisie waardige voetballers die individueel hun mannetje staan. Ook vandaag zijn er opnieuw meer dan genoeg spelers die een 7 of meer scoren en ook qua vechtlust is het vandaag oké. Maar wederom wordt duidelijk, dat we een kopper missen die van waarde is in een druk strafschoppengebied en liefst eentje die de bal, zodra er een beetje ruimte komt, ook vanaf 15 of 20 meter gewoon hard op doel peert; simpelweg: een afronder. Zo iemand kent deze selectie niet. Juul Respen is dat ook niet. Maar toch speelt de handige en als spits gehaalde aanvaller, vandaag een uitstekende wedstrijd.

Sten Senders is de initiator bij veel aanvallen, hij passeert regelmatig tegenstanders of het niks is. Zoals al na drie minuten, als hij zich los maakt van twee tegenstanders, naar binnen draait en vervolgens raak schiet: 1-0. Dan komt het moment waarop – de nog niet in de echte competitievorm verkerende - Brian Boogers vanaf 11 meter mag aanleggen, maar te zacht en onscherp inschiet; keeper Ruben Valk redt.

(Grote drukte in UNA’s strafschopgebied)

Voor VVSB is dat het sein om met meer energie op jacht te gaan naar de gelijkmaker en UNA krijgt het een stuk moeilijker. Drie minuten na rust nemen de zorgen verder toe als invaller Jason Halman midden in een scrimmage de bal het laatste tikje geeft (1-1). UNA is dan rijp voor erger. En in een wederom overvol strafschopgebied, is de boomlange Max Ossendrijver de UNA verdediging opnieuw de baas: 1-2.

Daarna richt UNA zich toch weer op. Aaron Bastiaans is echter niet doeltreffend als hij doorbreekt en alleen voor de keeper strandt. Brian Boogers krijgt nog een goeie gelegenheid om gelijk te maken. En tenslotte heeft de ingevallen Max van den Akker de mooiste gelegenheid om zijn ploeg na een doorbraak alsnog een punt kunnen bezorgen. Hij lepelt de bal echter over.

(UNA onder druk…)

Slotconclusie: een gelijkspel en een nederlaag, qua resultaten geen goede competitiestart voor UNA. De vandaag getoonde vechtlust biedt echter – naast de kwaliteiten – voldoende perspectief.