UNA verliest gaandeweg de grip in Barendrecht

Deelacties:

                                              Van 0-1 naar 3-1

(Door Theiu Vlemmix) In het eerste half uur lijkt er voor UNA op sportpark De Bongers geen vuiltje aan de bewolkte lucht. Van meet af aan geven de Zeelstenaren de toon aan, scoren al na 3 minuten de 0-1 en blijven vooralsnog de betere ploeg met prima combinatiespel.

Met kansen ook op de 2-0 (Brian Boogers ander andere). Tot aan de 1-1…. Welke letterlijk uit de lucht komt vallen. Daarna is het ineens gedaan met UNA’s betere spel en pakt de thuisploeg tenslotte zomaar een (uiteindelijk wel terechte) 3-1 zege.

Na de redelijke competitieopening van vorige week thuis tegen het Limburgse Meerssen (3-1 winst), nu dus een uitwedstrijd in Zuid-Holland tegen Barendrecht. Bij voorbaat een goeie tweede test, zo lijkt vooraf. Qua opstelling heeft Harrie Gommans niks veranderd.    

Op De Bongerd speelt de thuisploeg zijn wedstrijden op de zaterdag, ook nu dus tegen UNA. Het ‘weekendvoetbal’ is namelijk het nieuwe fenomeen in deze klasse. Clubs die bekend staan als ‘zaterdagclubs’ hebben voor het eerst het recht om zowel hun uit- als thuiswedstrijden op zaterdag te spelen.

UNA start flitsend en overtuigend. De 0-1 valt dus al na 3 minuten als de ene spits de andere bedient: Juul Respen stuurt Sten Senders de ruimte in en die schuift de bal beheerst langs keeper Bradly van der Meer: 0-1. Volgens het verenigingsblad aast de thuisploeg dit jaar op promotie/terugkeer naar de hoogste amateurklasse en heeft daartoe tien – meest jongere – nieuwe spelers aangetrokken. Daar is in het eerste half uur weinig van de zien. Maar dan is er de 31e minuut. Linksachter Nadir Jouhri haalt ineens verwoestend uit van maar liefst 40 meter afstand. Petar Stoskovic kijkt de granaat vol verbazing na: 1-1.

Te steriel
Nadien is Barendrecht plots de ploeg die meer en meer vat krijgt op het steeds meer steriele UNA spel. En met name spits Robbert Olijfveld blijkt dan een gevaarlijk mannetje, dat overigens wel met Yoery Sijbers - naast Bassou Boulghalgh – één van UNA’s betere spelers tegen zich heeft. Die Olijfveld glipt in de 53e minuut tussen het centrale duo Tom Scheepers en Yoery Sijbers door en kan vervolgens gemakkelijk de 2-1 binnenschieten.

Toch heeft UNA in de resterende 20 minuten mogelijkheden om nog op zijn minst met een gelijkspel naar Brabant terug te keren. Zoals onder andere de naar voren gekomen Yoery Sijbers (kopbal in handen keeper). Maar Brian Boogers krijgt, geheel vrijstaand, de allerbeste. De aanvoerder, die zijn echte vorm nog niet gevonden heeft maar vandaag wel qua inzet een voorbeeld was, schiet naast.

Het slotakkoord is tenslotte aan de Barendrecht-spits Robbert Olijfveld; hij maakt de wonde aan UNA-zijde nog wat dieper: 3-1.

Enne….een goeie test was het zeker….                     

                    

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


@ Theiu
29 augustus 10:52
Graag zien we in de leuke verslagen ook de opstelling/namenlijst vermeld.
@una
26 augustus 21:47
Opstelling?