UNA traag en ongeïnspireerd

Terechte 0-1 thuisnederlaag tegen OJC

Gelet op de diverse berichten vooraf, over komende en gaande spelers, was men in UNA-kringen vooral heel benieuwd omtrent het effect daarop in de thuiswedstrijd tegen het bescheiden geklasseerde OJC. Dat bleek, zwak uitgedrukt, niet positief. Het werd een 0-1 nederlaag en daarop valt weinig aan te merken.

(Door Thieu Vlemmix) Voorafgaand aan het duel UNA-OJC Rosmalen was bekend gemaakt dat Thomas Horsten en Nick Tielemans na dit seizoen stoppen. Gevoegd bij wat eerder al werd gemeld, namelijk dat Sten Senders, Max van den Akker, Noah Nguyen en ook Joey van Casand (per direct zelfs), hun geluk in België gaan beproeven, lijkt de selectie van UNA daarmee straks wel heel erg dun te gaan worden. Maar intussen is eveneens medegedeeld, dat komend seizoen, aanvallend vleugelspeler Nouad Hassand (pikant: nu OJC.....) en vleugelverdediger Dylan Zwartjes - nu Groene Ster - de UNA-gelederen komen versterken. Bovendien zullen in ieder geval de vaste basisspelers Petar Stoskovic, Tom Scheepers, Yoeri Sijbers, Louisben Jagt, Bassou Boulghalgh, Alex Smeins, Jesse Wielinga en Brian Boogers ook volgend seizoen hun kunsten voor UNA blijven vertonen. Met anderen wordt nog gesproken.

Zelden werd in zo’n vroeg stadium zoveel bekend over zoveel aankomende wijzigingen. Zoals ze in Zeelst zeggen: ‘unnun hoop gedoe vurraf’. Het kan haast niet anders dan dat dit, met nog bijna een half seizoen te gaan, toch ook invloed heeft op de komende wedstrijden. Te beginnen met vandaag?

Hoe zal dit team, dat in de aanval misschien niet zijn grootste kwaliteiten heeft, maar verder ijzersterk in elkaar steekt, zich voor de rest van het seizoen gedragen? Voor vertrekkend coach Harrie Gommans, wordt het een hele opgave om zijn mannen als team gemotiveerd te houden. Terwijl hij het toch prima voor elkaar leek te hebben. Het eerste antwoord – dat van vandaag – is niet veelbelovend. Qua opstelling had Louisben Jagt zijn ‘oude’ positie als linksachter weer ingenomen na het vertrek van Joey van Casand. Interessant waren onder andere de duels tussen hem en de komende man, de rechterspits Mouad Hassan van OJC.

En verrassenderwijs stond ook Max van den Akker aan de aftrap. De strafcommissie had het beroep tegen de straf van 5 wedstrijden nog niet behandeld en dus mocht de UNA-spits nog spelen. Overtuigen deed hij overigens niet. Maar dat gold voor de hele voorhoede, waar dynamiek en bewegelijkheid vandaag ver te zoek waren.

Voor rust blonken beide ploegen uit in slordigheden en verdedigingsfouten en kregen daardoor nogal wat scoringskansen. Die van de bezoekers waren groter in aantal en beter van kwaliteit. Na 20 minuten was er de voorzet van Sten Senders waar de OJC-keeper compleet naast greep, de bal rolde langs het doel. Enkele minuten later kon Tom Pijnenburg namens de bezoekers alleen op het UNA-doel afrennen, maar Petar Stoskovic redde de meubelen.

Meteen daarop was er de pass van Brian Boogers waarmee hij Sten Senders op pad stuurt richting doel; die liet zich alsnog aftroeven. In de 35e minuut speelde Tom Pijnenburg zich namens de bezoekers vrij, maar hij miste de uitgelezen scoringsmogelijkheid.

En vlak voor rust was er de overtreding van Louisben Jagt op Tom Pijnenburg, rand van het strafschopgebied; Lex van Dijk schoot de toegekende vrije trap rakelings naast. In de tweede helft was er in de 48e minuut een corner voor Rosmalen, genomen door Bob Zonneberg en dan is het kassa, omdat Petar Stoskovic misgrijpt: 0-1.

Wat UNA daarna liet zien was beneden niveau, vooral veel te weinig beweging voorin en eigenlijk konden de bezoekers vrij gemakkelijk standhouden. Het was ‘veel volk op één helft’, maar er gebeurde verder weinig dan links en rechts wat overtredingen. De winst van OJC, was tenslotte verdiend te noemen.