UNA toont ook in Oostzaan geen verbetering

Deel dit bericht via:

Trainerswissel heeft geen direct effect
De consternatie binnen UNA vanwege het plotsklaps opstappen van coach Demin zal binnen de selectie zeker nog niet zijn weggeëbd. En in die context wordt de op zich al moeilijke uitwedstrijd tegen OFC een nog straffere opgave. Vorig seizoen waren de mannen uit Oostzaan al tweemaal een te zware brok. Nu is die ploeg weliswaar wat afgeroomd, maar staat toch bovenin.

De wedstrijd vangt aan met Marc Höcher aan het roer (men is bezig met het binnenhalen van een gerenommeerde trainer voor de rest van het seizoen). De assistent- c.q. jeugdtrainer andere heeft andere ideeën over de aanpak, zo kon worden opgemaakt uit het interview van Wil van den Heuvel met Demin in het ED afgelopen week. Dat blijkt alleen nog niet uit de beginopstelling. Overigens, er zijn niet zo heel veel andere keuzes, omdat Brian Boogers en Niek van Boekel geblesseerd zijn. Wel een opmerkelijke keuze van de interim coach is die van Nick Tielemans als nieuwe aanvoerder.   

Na de vlakke eerste helft gaat een wat sterker OFC, door een doelpunt van Tim Freriks (33e minuut), met 1-0 aan de leiding. Van UNA zijde valt niet veel te melden, anders dan dat er bitterweinig wordt gecreëerd. Kenmerkend is wel dat het enige echte wapenfeit komt van de jonge verdediger Joey Verhoeven, die een keer op de paal kopt.
De matigheid en matheid die het UNA van dit seizoen kenmerkt, is nog niet verdwenen. Ook na de hervatting niet. Op die manier lijkt men zich gedwee naar de afgrond te laten duwen tegen een evenmin imponerende thuisploeg. Dat verandert als eerst de gevaarlijke aanvaller Tim Freriks zijn tweede goal maakt (2-0) en UNA door Sten Senders vlak daarop de aansluitingstreffer binnenschiet: 2-1.    

Maar het felle aandringen van UNA in de laatste tien minuten is aan de late kant. OFC countert nu link en laat zich niet meer verrassen. En helaas, de slotconclusie luidt dat er bij UNA (nog) geen sprake is van verbetering. 

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.