UNA tevreden met punt in Breda

Deelacties:

Baronie-UNA 0-0
(Door Thieu Vlemmix) Na de eerste seizoensnederlaag afgelopen zaterdag tegen een - vooral fysiek - sterk VVSB, ontmoet UNA vanavond in het doordeweekse duel met Baronie een misschien nog wel betere tegenstander.

Dat is vooraf tenminste wat je zou kunnen afleiden uit de prestatie van de Baronnen afgelopen zondag in Amsterdam. Ze versloegen er namelijk JOS/Watergraafsmeer (dat de week ervoor Gemert nota bene nog een pijnlijke thuisnederlaag had bezorgd), met de indrukwekkende cijfers 1-7! De verwachting vooraf is dan ook dat UNA - na twee wedstrijden nog zonder winst - deze avond in Breda een loodzware opdracht tegemoet gaat.

Zelfde elf
Door te starten met dezelfde basiself als een paar dagen terug, geeft coach Gommans zijn troepen de kans om zich snel te revancheren voor de thuisnederlaag. Dat is dus inclusief de toen licht geblesseerd uitgevallen Rhoan Boudewijns. De van Jong UNA onder de 23 overgekomen centrale verdediger – 19 jaar pas - speelt alsof hij er al jarenlang staat, een puike partij dus. Dat geldt trouwens ook voor de andere drie spelers uit de laatste linie: Tom Scheepers, Yoeri Sijbers en Louisben Jagt. Maar daarmee is – met uitzondering van Bassou Boulghalgh - wel het beste deel van UNA’s opstelling benoemd. Opnieuw was het spel, voorzichtig uitgedrukt, niet verheffend. Dat geldt – o verrassing - eveneens voor de opponent uit Breda.  

De eerste mogelijkheid is namens UNA voor Aaron Bastiaans. Als de keeper van de thuisploeg zijn doel al heeft verlaten, komt de linkerspits echter niet verder dan een slap schotje. De Baronnen doen al niet veel beter. En zo kabbelt de wedstrijd voort in een traag tempo en zonder veel hoogtepunten. Na de hervatting is er sprake van een lichte verbetering en is het meeste balbezit voor UNA. Erg veel levert dat echter nog altijd niet op. Het begint er dan ook hoe langer hoe meer op te lijken dat degene die scoort, op De Blauwe Kei ook de winst pakt.

Eerst is Mohammad Moustafa in de 82ste minuut daar heel dicht bij, maar hij schiet naast. De grootste kans is tenslotte voor invaller Max van den Akker. Evenals afgelopen zaterdag krijgt de doorgebroken spits vlak voor tijd een uitgelezen mogelijkheid om te scoren. Zijn over de keeper gelobde bal belandt echter op de lat en dan er overheen.

Manco
Twee goals fabriceerde UNA in drie partijen. Het manco hoeft niet verder te worden toegelicht: met het scorend vermogen is het bij de Zeelstenaren niet best gesteld. Na drie wedstrijden wacht de ploeg ook nog altijd op het eerste echte resultaat.

© 2022 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Columnist
09 september 16:58
Zie de website van UNA
Opstelling en wisselbeurten?
09 september 11:37
Namen en invallers, kunnen die genoemd worden in de artikelen?