UNA start oefenperiode met twee optaters

Deelacties:

(Door Thieu Vlemmix) De eerste oefening richting nieuw seizoen vond voor UNA afgelopen woensdag plaats bij FC Den Bosch. Het werd in  de Vliert een fikse nederlaag (7-0). Als excuus voor die optater geldt, dat de ploeg – zeker in de tweede helft – met een zeer onervaren formatie op het veld stond.

Zwakke plekken
Vandaag is er de eerste thuiswedstrijd in de oefenperiode. Ook tegenstander Stedoco (uitkomend in de Derde Divisie A) blijkt weinig moeite te hebben om de vele zwakke plekken bij UNA bloot te leggen. De Zuid Hollanders domineren in feite van begin tot eind.

(Jeugdige Wout van der Looij (nummer 27) in duel…)

Ook dit keer ontbreken bij de Zeelstenaren vaste basisspelers als Tom Scheepers, Noël van Gerven, Nick Tielemans, Max van den Akker, Rob van Boekel, Thomas Horsten en nieuwe aanwinst Juul Respen. Ook de teruggekeerde doelman Petar Stoskovic is er nog niet bij.  

Van de ‘Gemert variant’ (linkerblok UNA wordt gevormd door Bob Groenendijk en Louisben Jagt) hebben de Hoornaren weinig last; ze leiden bij rust comfortabel met 0-3 door goals van Everon Pizoz 2x en Joran Schröder.

Het ziet er allemaal niet best uit voor aanvoerder Niek van Boekel c.s. Na rust wisselt Harrie Gommans verder en op een gegeven moment staat er zelfs geen enkele basisspeler van vorig seizoen meer op het kunstgras. UNA’s weerwerk bestaat grotendeels uit jeugdig enthousiasme. Wonder boven wonder blijkt dat – mede door het goeie optreden van Kai Huybers in het UNA doel - voldoende om de halverwege reeds bereikte 0-3 stand te consolideren. De eindconclusie? Er is nog flink wat werk aan de UNA winkel.   

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?