UNA start met 3-0 zege op Hollandia

Deel dit bericht via:

Eerste helft slap, tweede helft knap
(door Thieu Vlemmix) Uiteindelijk komt de stempel ‘gelukt’ toch nog met een flinke klap neer op het  wedstrijdformulier van de competitiestart van UNA. Na een slappe en gemakzuchtige eerste helft, knalt UNA na de hervatting uit de startblokken. En dan blijkt dat de ploeg toch heel wat mans is. Mart van de Gevel haalt opnieuw zijn gram en scoort, na pas in de tweede helft in het veld te zijn  gekomen, alsnog tweemaal.

Na ‘de onvoltooide’ van Schubert kennen we, door het afbreken van de competitie seizoen 2019/2020 in maart vanwege Corona, nu dus ook ‘de onvoltooide’ in het voetbal. Maar de mooiste sportbeleving van de wereld is intussen eindelijk weer echt begonnen. Een nieuw seizoen, nieuwe kansen. UNA begint thuis tegen Hollandia. Dat team stond in de hoofdklasse op kop toen de crisis uitbrak. De ploeg uit Hoorn mocht van de KNVB promoveren naar de Derde Divisie.

Vorige week wist UNA zich, door winst in de eerste ronde, te plaatsen voor de volgende KNVB bekerronde. Dat lukte Hollandia niet. Het verloor thuis namelijk via penalty’s van Hoofdklasser Flevo Boys, na een teleurstellend 0-0 gelijkspel in de reguliere speeltijd.

Tot zover de inleidende beschietingen. Hoe staat UNA er nu voor? Hoewel blij en opgelucht vanwege de plek in de volgende KNVB bekerronde, lijkt de aanhang vooraf nog niet helemaal overtuigd dat het team in goeie doen is. Kwalitatief  worden de mannen van coach Harrie Gommans hoog ingeschat. In de poll van AmateurvoetbalEindhoven zijn ze weliswaar geen topfavoriet voor de titel, maar wel nummer twee achter OSS ’20. Toch hangt de vraag boven de ploeg of het er allemaal wel uit komt. Is de juiste samenhang gevonden? Zo moest Mart van de Gevel er vorige week als invaller aan te pas komen om, met twee goals in het laatste kwartier, z’n de ploeg over de streep trekken. Je kunt het de kracht van een sterke selectie noemen. Maar er wordt tevens mee aangetoond dat zijn bijzondere kwaliteiten als doelpuntenfabrikant nog altijd niet zijn aangetast. De goalgetter zelf was er in zijn interview niet gerust op, of dit genoeg is voor de trainer om het spelconcept wat aan te passen en alsnog een plek voor hem in te ruimen.

De Nuenenaar krijgt geen ongelijk. Gommans laat tegen Hollandia als aanvallende types Teun Willems, Nick Tielemans, Sten Senders en Brian Boogers aftrappen. Bassou Boulghalgh - ‘de man die terugkwam’ – werd geacht om samen met Niek van Boekel op het middenveld een ijzersterke tandem te vormen. Maar de aanjager ontbreekt nog steeds vanwege een blessure. De 20-jarige Noël van Gerven neemt logischerwijs de honneurs waar. Naast doelman Yannick Derix valt achterin de keuze op Tom Scheepers, Yoeri Sijbers, Ritchie S Ampong (Joey Verhoeven vertoeft ook in de lappenmand) en Louisben Jagt.

Dus geen plek voor Thomas Horsten (zijn revanche in de tweede helft zal zoet zijn) en Bob Groenendijk op de eerste startrij. Van de eerste helft valt eigenlijk niks bijzonders te melden anders dan dat er totaal geen beweging in beide ploegen zit. Kansen komen er niet. Ingrijpen in de rust kan dan ook niet achterwege blijven, al was het alleen maar om een signaal af te geven. Het heeft er alle schijn van dat Harrie Gommans wat pittige woorden heeft gesproken. En hoewel er evengoed vier of vijf anderen vervangen hadden kunnen worden, zijn  er twee de pineut: Tom Scheepers en Noël van Gerven.  Het signaal werkt. Plots speelt de ploeg dynamisch en met volle inzet. Maar twee springen er toch bovenuit : de briljante Louisben Jagt op links en Thomas Horsten vanaf rechtsachter.

De tomeloze inzet van Jagt loont uiteindelijk als hij in de vijfenvijftigste minuut wordt weggestuurd door Nick Tielemans en in het strafschopgebied wordt gevloerd. De penalty is voor rekening van Mart van de Gevel. De op revanche  beluste goalgetter schiet bij zijn tweede aanleg raak: 1-0. UNA heeft nu definitief afscheid genomen van het gelantefanter van de eerste 45 en gaat onverdroten verder. Een kwartier voor tijd is het de eer aan Teun Willems; met een verrassende uithaal vanuit rechts schiet verrast de rechterspits doelman Nick Reus, 2-0.

De buit is nu in feite binnen maar UNA blijft goed bezig. In de allerlaatste seconden kan Mart van de Gevel van dichtbij met een rollertje de definitieve 3-0 aantekenen. Daarmee is de revanche voor een luie eerste helft geslaagd en met een knappe tweede helft tegelijk een waarschuwing voor het gemakzuchtige voetbal van de eerste helft uitgedeeld.                    

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Jhan Mo─Ěke
07 september 21:45
Een goed gevoel