UNA rekent tegen ADO ’20 af met scoringsmanco

Deel dit bericht via:

Teun Willems matchwinnaar in Heemskerk
(Door Thieu Vlemmix) Aan de vorige visite bij het Heemskerkse ADO ’20 kleven wat UNA betreft inktzwarte herinneringen. Allereerst weigerde de arbiter, voorafgaand aan dat achteraf ongekend bizarre duel, om af te trappen; de kleur van de UNA broekjes beviel hem niet. Na lang dralen kwamen er – voor sommigen veel te krappe - rode broekjes van de thuisploeg beschikbaar. Het werd nog roder op sportpark de Vlotter: in het verdere verloop mochten drie spelers van UNA een rode kaart in ontvangst nemen. Nog nooit vertoond. Tenslotte zocht de toenmalige trainer Jeroen van Bezouwen meteen na afloop uit pure ellende linea recta de spelersbus op. Ook nog nooit gezien of meegemaakt. Dat er met 3-2 werd verloren, was daarbij een bijna onbelangrijk detail.

Scoringsmanco
Maar wees gerust, ook dit seizoen gebeuren er intussen rare dingen. Zo valt sinds enkele weken het verschijnsel waar te nemen dat UNA niet meer scoort. Het wisselvalligheids virus van dit seizoen kan daarmee niet beter worden geïllustreerd. Het eerste deel van de competitie verloopt immers nog volgens het gezegde ‘daar komen de schutters’. Met grote regelmaat wordt er gescoord. Dan weer in het voordeel van UNA, dan weer in het nadeel. Dat laatste lijkt de voorbije weken aardig onder controle. Nota bene met een extreem jonge achterste lijn. Maar plots wordt er door die van UNA zelf helemaal niet meer gescoord: tweemaal achtereen staat de 0-0 op het scorebord. Tot voor kort was dat heel anders gesteld, met een toen nog fitte Jelle Schijvenaars (ligt er al een half jaar uit), Brian Boogers als veelscorende aanvaller en…. met topschutter Mart van de Gevel, die hoe dan ook altijd wel het net wist te vinden. Ook de Boekels verstonden de kunst om regelmatig toe te slaan. Aan het scheppen van kansen ligt het niet. Die komen er in ruime mate, elke wedstrijd. Zoals ook tijdens de laatste, het bezoek aan DEM (0-0). Een stuk of zes goeie tot uitgelezen mogelijkheden, ze zijn niet aan de geelzwarte aanvallers besteed. Is dat vandaag anders? De messen zijn geslepen, aan beide kanten. Zou je zeggen, tenminste.

Tamme eerste helft
De opstelling bij UNA is gelijk aan die van vorige week, met Sten Senders naar achter teruggehaald voor de geblesseerden aan de linkerkant Bob Groenendijk en Louisben Jagt. Diezelfde Senders gaat in de 37e minuut achter een vrije trap voor UNA staan. Zijn goeie voorzet wordt door Brian Boogers bij de eerste paal verlengd: de bal rolt centimeters naast. Eigenlijk is dat nagenoeg het enige noemenswaardige wapenfeit van UNA. Behalve dan, dat Rob van Boekel al na vijf minuten een fraai schot produceerde dat net over de lat suisde. Er staan ook twee mogelijkheden van de thuisploeg tegenover. Maar Yannick Derix is daarbij – zoals gewoonlijk – zeer attent. Halverwege valt nog niks waar te nemen, dat wijst op de verwachte ‘geslepen messen’. Alles verloopt redelijk geordend en tam. Bij rust dus 0-0. En dat roept na de vorige twee doelpuntloze wedstrijden van UNA onwillekeurig de vraag op: het zal toch zeker niet weer?

Brian Boogers doorbreekt impasse
Het antwoord daarop komt er in de 56e minuut. Mart van de Gevel staat aan de basis en Brian Boogers is de jubelende en gevierde aanvaller die de doelpuntenimpasse van zijn ploeg – welke alles bijeen 236 minuten had geduurd - eindelijk doorbreekt. Hoera! Niet veel later is het alweer gedaan met ‘t gejubel. Want Mick Christophersen gebruikt namens ADO alle kans en ruimte die hem geboden wordt om dat te laten verstommen, met zijn intikkertje (1-1). Nu pas brandt het duel echt los en aan beide kanten dienen zich kansen aan. Maar toch  vooral voor UNA. In het laatste kwartier gaan de Zeelstenaren onder de impulsen van de uitblinkende Thomas Horsten en Niek van Boekel ondubbelzinnig op jacht naar de winst.

Bij die jacht, staat doelman Mats van de Wijst met enkele schitterende reddingen voorlopig nog succes voor de ploeg uit Zeelst in de weg. Voorlopig, ja. Maar twee minuten voor tijd zijn de vleugels van ‘de reddende engel’ van ADO toch echt niet snel en of groot genoeg, wanneer de voor Mart van de Gevel ingevallen Teun Willems ineens voor hem opduikt en kiezelhard raak schiet: 1-2. En nu geeft UNA dat niet meer af.

Vandaag dus, twee goals en drie punten. Tot aan de komst van trainer Harrie Gommans, won UNA dit seizoen uit nog helemaal nergens. Maar onder de Limburgse trainer is dit sinds zijn aantreden in januari  jl. intussen de twee volle buit buitenshuis. Het kon slechter voor UNA op deze typische maartse zondag…

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Truus ....
10 maart 9:07
Duidelijk verslag, en herkenbaar handschrift van Thieu.
en goed gedaan UNA.....