UNA rekent in Gelderland af (1-3) met beker frustratie

Deel dit bericht via:

Topscoorder in Mart van de Gevel staat weer op
‘De ambitie is, om komend seizoen weer top van de Derde Divisie te spelen met uitzicht op promotie’, zo viel onlangs in een positieve boodschap van UNA voorzitter Peter Smetsers te lezen. In het achterhoofd zal zich daarnaast echter zeker ook een nevendoel hebben postgevat: na de mislukte bekerstarts van de afgelopen jaren, dit seizoen eindelijk weer eens verder komen in dit lucratieve toernooi. En dat lukt. Derhalve is na afloop de opluchting aan UNA zijde groot.   

Oppassen
Voor velen zal vooraf achter de naam van tegenstander DUNO een vraagteken zijn opgedoken. Dat kan, want de ploeg uit Doorwerth is/was geen bekende op dit niveau. Maar als je weet dat de ploeg op imponerende wijze in vijf seizoenen oprukte van de vierde klasse naar de hoofdklasse, dan lijkt de boodschap ‘oppassen’, vooraf geen overbodige luxe. Bovendien tovert DUNO een grote verrassing uit de hoge hoed.

Faysal Shayesteh heeft een paar dagen ervoor van de KNVB toestemming gekregen om voor DUNO uit te komen. De 29-jarige veelvoudige Afghaanse international kwam eerder reeds uit voor Twente, Heerenveen en Go Ahead Eagles.

Doorwerth ligt aan de uiterwaarden van de Rijn en wordt omgeven door de prachtige Cardanusbossen. Da’s mooi, heel mooi, zou je zeggen. En dat is het ook. Nu ook voor UNA, want voor het eerst sinds jaren wordt na een 1-3 zege de volgende bekerronde bereikt. Toch moet de Zeelster ploeg vooraf nog wat tegenvallers incasseren. Met het nog altijd ontbreken van Bassou Boulghalgh valt een belangrijke pion op het middenveld weg. Zijn vervanger Noël van Gerven zal echter een prima vervangende controleur blijken. Verder blijft ook Joey Verhoeven met een blessure aan de kant. Ritchie Sam Anpong doet het op de positie van centrale verdediger eveneens zeer degelijk. 

Snelle voorsprong|
UNA begint sterk en komt binnen 5 minuten al op 0-1 door Nick Tielemans. Daarna zijn er nog diverse mogelijkheden om de score verder op te drijven, maar bij de afronding is de concentratie zoek. Omdat UNA zelf geen kans toestaat aan de thuisploeg, lijkt er vooralsnog geen vuiltje aan de lucht. Daarna sluipen er echter steeds meer slordigheden in het spel van de – voor dit keer - geelwitten.

De thuisploeg put daaruit de moed om wat feller aan te dringen. En na een uur is er de gelijkmaker door aanvoerder Jochem Jansen. De thuisploeg schudt nu alle schroom van zich af en UNA krijgt het een stuk moeilijker. En de vraag is ‘als Mart van de Gevel er in de 73 e minuut niet was ingekomen, wat was er dan gebeurd’. Ja ‘als’, dat is net zoiets als de opmerking ‘als Nederland geen dijken had gebouwd, dan hadden we nu zeekoeien gehad’… Hoe dan ook, koud in het veld en juist op het moment dat het spook van een vroegtijdige uitschakeling achter de beroemde Cordanus bossen opdoemt, is er de bevrijdende 1-2, door…Mart van de Gevel. Daarmee en zeker met de goal even later – een schitterende lob (1-3) die in de rechterbovenhoek eindigt – is zijn reputatie als topschutter weer alle eer aan gedaan.

Nog niet geolied
Grote opluchting is er nadien dus bij UNA. En ondanks het nagenoeg foutloze spel van de gehele achterste lijn en de dikke voldoende ook van vervanger Noël van Gerven als controleur naast langs Niek van Boekel, blijkt UNA nog lang geen geoliede machine. Hopelijk weet coach Harrie Gommans daar in de komende week nog wat aan te sleutelen.     

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Waltruus
30 augustus 11:14
Bedankt en fijn dat we weer eens een ronde verder zijn.