UNA pakt 2-1 winst na geweldige tweede helft

Max van den Akker scoort tweemaal

(Door Thieu Vlemmix) Bij rust zullen weinigen op Sportpark Zeelst een cent gegeven hebben voor een goed eindresultaat van UNA. Het bezoekende Blauw Geel ’38 was simpelweg de betere ploeg, schiep zich aardig wat kansen en leidde halverwege verdiend met 0-1.

Dat had evengoed meer geweest. Naast het feit dat UNA drie van zijn betere spelers bij de aftrap al moest missen (Louisben Jagt, Cas Faber en Bassou Boulghalgh), viel aanvoerder Brian Boogers vlak voor rust ook nog uit. Toch kregen Harrie Gommans c.s. het na de povere eerste helft voor elkaar om – na wat omzettingen - het tij volledig te doen keren.

De tegenstander van vandaag werd vorig seizoen zowel uit (0-4) als thuis (3-2) bedwongen. Opvallend genoeg eindigde de ploeg uit Veghel toch dik boven UNA (5 punten). Ook na twee wedstrijden staat Blauw Geel bovenin (derde) en ze hebben tot nu toe de meeste goals (zeven) gescoord in de Derde Divisie. Oppassen dus toch, zou je zeggen. En dat dit een terechte waarschuwing vooraf is, blijkt al gauw. Levensgevaarlijk zijn van meet af aan de diepteballen van Blauw Geel en de UNAverdediging, met Rhoan Boudewijns als vervanger van Louisben Jagt, had er de handen vol aan.

In de middenlinie maakte Alex Smeins zijn basisdebuut; hij is voor de pauze overigens één van de weinigen die een plus scoort. Na rust zal naast hem ook Jesse Wielinga een ijzersterke indruk maken. Bij rust dus 0-1, door een doelpunt dat na een half uur wordt gescoord na een dieptepass, waarop iedereen zich bij UNA achterin verkijkt, de snelle rechterspits Ben van den Nieuwenhof echter niet.

Nadat Brian Boogers voor de pauze al is vervangen door Yoey van Casand (19  jaar) maakt bij aanvang van de tweede helft ook nog spits Jeroen van Schoonhoven als extra aanvaller zijn opwachting binnen de lijnen. In feite staan er daarmee niet minder dan vijf ‘niet eerste keuzes’ op het veld. En vanaf dan is UNA – na een slappe eerste helft - goed bezig. Sterker gezegd, ‘geweldig’ bezig. De fraaiste combinaties, dikwijls geënsceneerd door Sten Senders en met een centrale rol voor de nieuwelingen Alex Smeins en Jesse Wielinga, gaan nu onstuitbaar richting Blauw Geel doel. En met resultaat.

In de 52e minuut snelt Joey van Casand – hij viel uitstekend in - vanuit links richting achterlijn, een juweel van een voorzet volgt en Max van den Akker schuift de bal in de verre hoek: 1-1. UNA is op stoom. Na 62 minuten laat Sten Senders een perfecte dieptepass los, Max van de Akker begrijpt het, gaat ermee aan de haal en brengt zijn ploeg in euforie: 2-1. Bijna had hij vlak daarop ook nog getekend voor een hattrick, maar dat lukt net niet.

Met evenveel passie als tot dan toe in de tweede helft gestreden was voor de ommekeer, werd in de spannende eindfase ook de voorspong verdedigd.

Conclusie: voor een paar blessures en of vormverlies bij deze of gene hoeft UNA niet bang te zijn, mits de instelling maar oké is. En dat was in de tweede helft het geval!

@Thieu
06 september 10:04
Mooie uiteenzetting van de wedstrijd en leuke foto's. Zou je onderaan het verslag de opstelling (namenlijst+invallers) benoemen?
Wat was de opstelling?
05 september 16:22
Mooie wedstrijdverslagen steeds, maar kan de opstelling benoemd worden of is dat geheim? Zie dat meerdere hier naar vragen.
Fons
04 september 16:48
Fijn dat ik de wedstrijd op papier kan lezen hoe de jongens van Harrie en Jurgen het hebben gedaan, chapeau voor de weergave.