UNA overleeft slag in Kloetinge

Deelacties:

Na twaalf minuten kan, op deze zonnige zaterdagmiddag, de eerste echte goeie aanval van UNA op het Wesselopark van Kloetinge worden genoteerd. En die is meteen goed raak.

(Door Thieu Vlemmix) Rechtsachter Thomas Horsten plaatst de bal op Sten Senders, waarna deze zich losmaakt van zijn directe tegenstander; met een perfecte inswinger bedient hij vervolgens Juul Respen, wiens kopbal van dichtbij raak is. En UNA leidt dus al vroeg in de wedstrijd met 0-1. Het zou op deze zaterdagmiddag de allerbeste aanzet vormen voor een door UNA zwaarbevochten zege in Zeeland.

Het Zeeuwse Kloetinge speelt al tientallen jaren in de hogere regionen van het zaterdagse amateurvoetbal. Momenteel komt het – na de titel van het voorbije seizoen in de 4e Divisie – samen met UNA uit in de Derde Divisie die een mix vormt van zaterdag- en zondagamateurs. Het behoort daarin momenteel met 14 punten tot de uitgebreide middenmoot. Weinig mensen van de UNA-hang kennen deze dus van nature zaterdagclub eigenlijk; met andere woorden: dit is voor velen een allereerste kennismaking met de Zeeuwen, die deel uit maken van de gemeente Goes in Zuid-Beveland.

Wat de opstelling betreft: één wijziging is er ten opzichte van afgelopen zondag: linksachter Joey van Casand is terug van weggeweest en Sten Senders kan zijn plek rechts voorin weer innemen.

Initiatief uit handen
Na de fraaie openingstreffer geeft de ploeg uit Zeelst het initiatief (te veel) uithanden en haalt daarmee de nodige risico’s in huis. Want voetballen dat kunnen de Zeeuwen heel aardig, dat wordt snel duidelijk. Uit die dikwijls goeie combinaties scheppen ze ook een aantal flinke mogelijkheden. Zo moet Thomas Horsten een bijna onmogelijke redding verrichten, maar dat lukt hem. Zo komt de thuisploeg nog enkele keren meer heel dicht bij een doelpunt, maar doelman Petar Stoskovic grijpt goed in en hij wordt bijna op de doellijn ook enkele keren door zijn mannen voor hem - UNA’s opnieuw ijzersterke laatste linie - geassisteerd.

Alex Smeins terug
Als het traditioneel sterke slot op de middenveld-deur Bassou Boulghalgh al snel met een blessure naar de kant moet (35e minuut), doet dat toch het ergste vrezen. Maar met Alex Smeins – terug op de bank na een lange blessure – blijkt er een middenvelder bij te komen die, ondanks zijn langdurige afwezigheid, meteen goed in zijn ritme is. En die er voor zorgt dat zijn ploeg zich meer en meer naar voren richt.

Hoewel UNA na de pauze veel meer het initiatief tot aanvallen neemt en er meest sprake is van evenwicht, blijft de situatie voor UNA heel lang precair. De echte verlossing komt er – ondanks eerdere grote mogelijkheden van onder andere Max van den Akker (paal) en Sten Senders – pas in de 93e minuut. En, zoals ook bij de openingsgoal, opnieuw is Sten Senders de aanstichter. Hij plaatst bij een uitbraak de bal richting de ijzersterk spelende Juul Respen, die vervolgens (de in de 78e minuut ingevallen) Noah Nguyen bedient. De 21-jarige loodst zijn ploeg daarna in veilige haven: 0-2.

UNA wint een zwaar duel bij een goed voetballende tegenstander en staat daarmee wat steviger op de tweede plek in de rangschikking.                 

 

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Opstelling
12 november 11:05
Stoskovic, Horsten, Scheepers, Sijbers, Van Cassand, Bassou (Smeins 30), Boogers, Respen, Van de Akker, Tielemans ( Nguyen 75), Senders.