UNA op valreep uitgeschakeld

Deelacties:

TEC bekert na enerverend duel verder
(Door Thieu Vlemmix) Het citaat van UNA’s aanvoerder Brian Boogers in het nieuws van afgelopen maandag, voorspelde niet veel goeds. Met het oog op de bekerwedstrijd in de tweede ronde tegen TEC, Boogers: “We hebben tegen TEC geen goed track record. Zeker als de trainer Hans van de Haar heet, niet. Nog nooit wonnen we van FC Lienden, waar de oud-prof op de bank zat. Jammer dat we weer op verplaatsing spelen”. En dat laatste is zeker ook het geval.
Uit de KNVB koker komen de laatste jaren vrijwel alleen maar uitwedstrijden voor UNA tevoorschijn. Overigens, het laatste positieve gevoel van UNA bij TEC, is er eentje uit – hoe toevallig – de (districts)beker in 2016. In Tiel werd toen met maar liefst 1-7 gewonnen.

In de opstelling is er vandaag ten aanzien van afgelopen zaterdag één wijziging: voor de licht geblesseerde Bassou Boulghalgh speelt nu Noël van Gerven en hij doet dat goed.

Het duel in Tiel is er eentje uit de echte bekertraditie. Veel strijd, een hoog tempo en aantrekkelijk voetbal. Derde Divisionist UNA is daarbij opvallend genoeg de ploeg met het betere positiespel. De kracht van de fysiek sterke Tweede Divisionist TEC zit ‘m daarentegen in de snelle omschakeling, het countert waar mogelijk. Voor beide goals komen er kansen. Maar aan beide kanten is afronden niet de grootste kwaliteit. Na een russtand van 0-0 doen de ploegen er nog een schepje bovenop. Het ziet er lang naar uit dat het op verlenging gaat aankomen. Maar dan is er eerst de prachtige aanval van UNA waarbij Brian Boogers – weer prima op dreef – de bal exact op maat meegeeft aan Juul Respen, die recht op de doelman afstevent. Maar ook deze levensgrote kans die de wedstrijd wellicht beslist had, werd door de verder prima spelende UNA aanvaller om zeep gebracht.

Dan kantelt het duel. Eerst is uitblinker Tom Scheepers (samen met de eveneens sterk spelende Yoeri Sijbers hebben ze steraanvaller Marciano Mengerink in de knip) nog redder in de nood. Maar vlak daarop gaat het mis. Een terugdraaiende voorzet vanaf de linkerkant (85e minuut) wordt namens TEC door Adham el Idrisi afgerond: 1-0. Dat dezelfde Idrisi even later het veld na de tweede maal geel moet verlaten, is verder nauwelijks nog van invloed.

UNA laat met deze partij vanavond zien dat de stijgende lijn vanaf de uitwedstrijd bij Blauw Geel (0-4), er nog steeds is. Coach Harrie Gommans tot slot: “Zondag wacht weer een zware opgave bij DEM. Hopelijk krijgen we daar een nieuwe bevestiging”.                 

© 2022 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Jammer Una!
22 september 12:53
Wat was opstelling en de wissels?