UNA noch Gemert verdienen winst en krijgen die ook niet.

Deelacties:

Hoewel de verwachting hoog gespannen waren in het duel tussen twee subtoppers in de derde Divisie, konden de twee ploegen dat niet waarmaken. UNA begon nog wel aardig, maar viel daarna ver terug. Gemert kreeg zelfs in de eerste helft de overhand en was een paar keer vlak bij een eerste treffer.

(Door Thieu Vlemmix) Door de jaren heen zijn de duels tegen Gemert eigenlijk altijd wel interessant geweest; dikwijls ging het ook echt ergens om. Ook de affiche van dit keer zag er aantrekkelijk uit omdat de Gemertenaren en UNA allebei in dit nog prille seizoen in de bovenste helft van de ranglijst bivakkeren. Vorig seizoen speelde de ploeg uit de voormalige Brabantse heerlijkheid in Zeelst een ongebruikelijk verdedigend spelletje. Het kostte UNA wat moeite, maar de punten bleven terecht in eigen huis. Later in Gemert gaf de thuisploeg zich een stuk meer bloot. Het maakte uiteindelijk niet zo heel veel uit, want de punten gingen, zelfs met een stuk meer overtuiging, opnieuw naar de Sportlaan.

(Voorafgaand aan het duel wordt het spandoek gepresenteerd, geschonken door het UNA Bestuur vanwege het 75-jarig bestaan van de UNA Supportersvereniging (afgelopen vrijdag gevierd in de volle kantine). 

Breien
De wedstrijd van vorige week in Rosmalen (OJC) was er eentje waarin UNA – nota bene als bezoekende ploeg – na een snelle achterstand, bijna voortdurend als aanvaller tegenover een massale verdediging stond. En dat spelletje zag er lange tijd van UNA-zijde niet overtuigend uit.
Wat zal het nu zijn? Weer ‘breien’? Nou dat kon mijn oma vroeger goed, maar de naalden van UNA lijken daar niet scherp genoeg voor. Hoewel de Zeelstenaren nog wel redelijk waren begonnen, duurde het niet zo heel lang of de geelzwarten verzandden gaandeweg (weer) in een spelletje dat weinig uitzicht bood op kansrijke openingen.

En dat, ondanks het feit dat de uitblinkers in de middenlinie zaten: de weer herstelde Bassou Boulghalgh en vooral, de ijzersterk spelende Jesse Wielinga, die het spel voortdurend aanzwengelde. Maar hij trof toch te weinig beweging in de voorste linie, die stevig opgeborgen zat in Gemerts’ laatste lijn.

Na de rust was er wat meer diepgang, het ging wat sneller, het spel liep een beetje beter. Zo dook Max van den Akker in de 58e minuut alleen de ruimte achter Gemerts’ laatste lijn in, maar hij frommelde de bal in kansrijke positie naast.

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Dank!
18 september 9:35
Opstelling
Opstelling
17 september 20:30
Stoskovic, Horsten, Sijbers, Scheepers, van Cassand, Bassou ( 85 Smeins ), Wielinga, Respen, Van de Akker, Tielemans ( 75 Dahir ), Senders ( 67 Van Schoonhoven).