UNA laat zich in Naaldwijk lelijk aftroeven

Teleurstellende 2-1 nederlaag bij Westlandia
(Door Thieu Vlemmix) Het prachtige sportpak De Hoge Bomen van Westlandia is UNA dikwijls goed gezind geweest. Van de drie optredens daar, wonnen de Zeelstenaren er twee en speelden een keer gelijk. Afgelopen zondag tegen Hollandia kwam UNA, na een aarzelende eerste helft, ijzersterk terug en boekte uiteindelijk  toch een mooie 3-0 zege bij de seizoensopening. Tegenstander van vandaag Westlandia, kende vorige week een ongelukkige seizoensstart met ultiem 3-2 verlies in de uitwedstrijd tegen OFC; de nederlaag kwam tot stand door een penalty in de 94e minuut. Je mocht dus op deze tweede competitiedag in Naaldwijk een geladen thuisploeg verwachten.

De geelzwarte basisopstelling ziet er wat anders uit dan vorige week. Coach Harrie Gommans heeft de heel sterke invalbeurt van Thomas Horsten beloond met een plek in de basis. En aan de scores van Mart van de Gevel (zie foto actie) wilde hij ook niet voorbij gaan; dus ook hij begint dit keer. Daardoor zakt Brian Boogers een linie en hij speelt daar prima. Dan is er een nieuwe absentie: sterkhouder Yoeri Sijbers. Daardoor komt Tom Scheepers op diens positie terecht. En om maar meteen met een tweede de deur in huis te vallen: Tom speelt een uitmuntende wedstrijd.

Maar dat kan allemaal niet verhullen dat, hoewel UNA het balletje regelmatig goed laat rondgaan, er geen versnelling naar voren plaatsvindt. UNA is duidelijk de ploeg die dicteert, maar dat levert veel te weinig op. Zeg maar feitelijk niets. Behalve dan die ene open kans. Dat gebeurt na 17 minuten als Nick Tielemans de bal panklaar voor de voeten krijgt, de hoek voor het uitkiezen heeft, maar recht in de handen van de keeper schiet. Daarmee verdwijnt dus de enige echte mogelijkheid om de wedstrijd naar de hand te zetten (rust 0-0).

Falikant
Dat doet de thuisploeg in de 48e minuut wel. Een bal die dwars voor de goal door gaat wordt door de verder prima spelende Ritchie Sam Anpong faliekant gemist. Donovan de Groot is wel koelbloedig en brengt de thuisploeg verrassend aan de leiding: 1-0. UNA komt nu tegen deze niet-hoogvlieger in de Derde Divisie, meer en meer in problemen. En nadat Yannick Derix als eens gestrekt moet om te redden, is de goalie kansloos als Steve van Kesteren uithaalt: 2-0.

Meubelen
UNA wordt nu pas echt wakker en met Niek van Boekel in de spits geraakt Westlandia onder druk. Vlak voor tijd caramboleert de bal na een uithaal van Thomas Horsten in het Westlandia doel: 2-1. In een alles of niks offensief probeert UNA de aangebrande meubelen nog te redden, maar de tijd is te kort.