UNA kopje onder in Veghel

Deelacties:

Het codewoord heette op deze fraaie voetbalzondag op Sportpark Prins Willem Alexander te Veghel ‘slagvaardigheid’. Blauw Geel beschikte wel over die kwaliteit en UNA vandaag niet. Of dat aan de afwezigheid van de door de KNVB flink geschorste (5 wedstrijden) topscoorder Max van den Akker lag? Wie zal het zeggen.


Jesse Wielinga in duel… 

(Door Thieu Vlemmix) Feit is onder andere, dat in de 25e minuut de 1-0 viel, wat het gevolg was van een razendsnel – en op de verkeerde plek - genomen vrije trap voor Blauw Geel. De bal ging meteen de diepte in en daar was de alerte en het snelst reagerende Ben van den Nieuwenhof er als de kippen bij om de situatie uit te buiten. Tien minuten later werd het zelfs 2-0. Nu door Lars Loermans, die eveneens geen lange bedenktijd nodig had en de blauwgelen wat ruimer in de mogelijke overwinningsjas zette.

Aan de andere kant had UNA geweigerd om te slaan. Eerst nadat de centrale verdediging van de thuisploeg flaterde en Jeroen van Schoonhoven alleen door kon richting doel. De lange spits, die dit keer de voorkeur kreeg boven Juul Respen, bleef onderweg veel te lang talmen en denken hoe de bal in hemelsnaam in het doel te krijgen.

Bassou Boulghalgh ruimt op…

Even later was er de goeie redding van keeper Jordy Zielschot op een nieuwe poging van de UNA-spits. En niet lang daarna was er de perfecte voorzet van Nick Tielemans, die aan Sten Senders -vandaag matig op dreef- midden voor doel een mooie gelegenheid bood om te scoren. Maar ook dat mislukte: hij trapte de bal van dichtbij hoog over. Aan het slot van de eerste helft ontstond zelfs nog bijna de 3-0, toen Koen van der Zanden vrij baan kreeg naar het UNA-doel; maar Petar Stoskovic redde, tot tweemaal toe.

Nieuwe energie
Na de pauze was er een energieker UNA te zien, dat er alles aan deed om het nodige aan de nadelige stand te doen. Maar opnieuw bleek dat dit deze middag toch een erg moeilijke opgave was. Hoewel er opnieuw best mogelijkheden toe waren. UNA bleef weliswaar aandringen, maar bleef daarbij steeds veel te slordig te werk gaan.

Zo was er onder andere opnieuw een knappe pass van Nick Tielemans, die Brian Boogers alleen voor de keeper bracht. Ook de aanvoerder kon niet het goeie voorbeeld geven: hij kreeg de bal ook niet tussen de palen over de doellijn.

Nick Tielemans met voorzet…

Wissels
Coach Harrie Gommans greep in de 62e minuut toch maar in en paste maar liefst drie wissels toe. Als linkerspits kwam bijvoorbeeld Rendo Renshof binnen de lijnen. En hij viel op met een paar knappe acties. Daarvan was ook Juul Respen er eentje. En hij zag zijn koppende inzet op de doellijn gered worden. Wie het tenslotte wel voor elkaar kreeg, was nota bene rechtsachter Alex Smeins.

Alex Smeins kopt weg….

In de 88e minuut trof hij van ver doel: 2-1. En zelfs toen leek er nog wel een puntje voor UNA in te zitten. Dat kwam er definitief niet van door een misverstand tussen Louisben Jagt en doelman Petar Stoskovic, waarbij de bal helemaal vrij voor de voeten kwam van Ben van den Nieuwenhof en die kon de bal van ver zomaar in het verlaten doel trappen: 3-1.  

      

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Opstelling
28 januari 21:52
Stoskovic, Smeins, Scheepers, Sijbers, Van Cassand (60 Jagt), Bassou (85 Renshof) Wielinga, Boogers, Tielemans (60 Nguyen), Van Schoonhoven (60 Respen), Senders.