UNA kan Amersfoorts verzet niet breken

Deel dit bericht via:

Overvloed aan corners, geen koppers    
(Door Thieu Vlemmix)Terwijl de competitiestart van UNA er eentje is uit de categorie ’het kan vriezen of het kan dooien’ (één gewonnen en één verloren), staat tegenstander Hoogland van vandaag, na twee duels nog met lege handen.  

Het spel van UNA sluit tot op heden aan bij de reeds aangeduide categorie ‘het kan vriezen…etc. Eén helft slechts laten de mannen van aanvoerder Niek van Boekel zich van hun allerbeste kant zien. En dat is na de hervatting tegen Hollandia. UNA toont zich dan een ploeg met veerkracht, met de juiste spirit en aanvalslef. Ze klappen erop. Dat willen ze in Zeelst natuurlijk veel meer zien. De hamvaag luidt: kan coach Gommans er zijn mannen op deze prachtig nazomerdag weer toe aanzetten om er vol voor te gaan?

De gehele wedstrijd overziend, mag worden gezegd dat het aan inzet niet heeft ontbroken, al is de start wat aan de voorzichtige kant. Maar in de 17e minuut wordt het ernst als de gevaarlijke Hoogland spits Oskar Logtestijn – na een niet te vermijden overtreding van Niek van Boekel – een vrije trap op schitterend wijze in de linker bovenhoek krult: 0-1. UNA schakelt dan een versnelling hoger en verandert wat in de opstelling. Thomas Horsten gaat van rechtsachter naar het midden, Niek van Boekel komt centraal achter te staan en Tom Scheepers verhuist naar rechts achterin. Niet lang daarna scoort Ritchie Sam Anpong uit een scrimmage van dichtbij de gelijkmaker.

Dan lijkt het erop dat UNA het lek boven heeft en door gaat drukken. Maar het wordt een boeiend duel waarbij de bezoekers – met een prima rol voor oud UNA speler Jouri van der Meer - zich niet zomaar gewonnen geven. Na de rust produceert Sten Senders al gauw een geweldige pegel die maar net langs de verste paal langs het doel gaat. Maar intussen blijft ook Hoogland gevaarlijk. Als de UNA aanhang op het terras zich steeds heviger roert en Brian Boogers in de 57e minuut zijn  ploeg voor het eerst aan de leiding brengt (2-1), lijkt het er toch op dat geelzwart zich op mag gaan maken voor een feestje.

Daar trekt spits Oskar van Logtestijn echter een forse streep door als hij zich slim opstelt tussen de UNA stoppers Niek van Boekel en Ritchie Sam Anpong en vervolgens genadeloos uithaalt naar 2-2. Het betekent een flinke optater voor UNA. Daarna regent het corners. Maar daar hebben de bezoekers een gigantisch voordeel: minstens drie grote jongens waar UNA slechts Niek van Boekel als echte kopper tegenover kan stellen.

Gemis
Nu UNA nog altijd niet kan beschikken over de aanjagers Yoeri Sijbers en Bassou Boulghalgh en ook de creativiteit van Rob van Boekel nog altijd niet kan worden aangesproken, blijkt het toch moeilijk om tegenstanders de wil op te leggen. Bovendien zou je zeggen: een fortuin voor een goeie kopper.  

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?