UNA is verguld met terugkomst Yoeri Sijbers en Max van den Akker

Deel dit bericht via:

Selectie nieuwe seizoen gezonde mix routine en jeugd
(Door Thieu Vlemmix) Het teammanagement van UNA heeft de laatste weken niet stilgezeten, zo valt van de eigen site af te lezen. Nog voordat het coronavirus in alle hevigheid uit brak, was allereerst al de knoop doorgehakt voor wat betreft de trainer van het volgend seizoen: niet geheel onverwacht staat Harrie Gommans ook volgend voetbaljaar voor de selectie. Zijn komst heeft de rust in de groep teruggebracht en de balans in de ploeg is hersteld (zie mijn vorige column).

Goede buur Marvilde
Verder is het plezierig om nu reeds te vernemen dat Max van den Akker (20 jaar en voorheen eigen jeugd), na twee succesvolle jaren bij goede buur Marvilde en de lessen van trainer Edwin Slagboom, met meer bagage en kans op succes terugkeert op het oude nest. Daarmee gaat ook de wens van UNA man en voormalig wielerprof John van den Akker, die zijn zoon toch heel graag bij de Zeelster club op het hoogste niveau terugzag, in vervulling. Hopelijk kan de topschutter van de Tweede Klasse (met misschien wel een betere demarrage dan zijn vader!) dat kunstje op het niveau van de Derde Divisie herhalen.

Vanzelfsprekend wordt ook de ‘thuiskomst’ van Yoeri Sijbers (23) – na twee jaar universiteit van Tulsa (VS) - in Zeelst met tromgeroffel ontvangen. Daarmee haalt men immers een verdediger van kaliber terug, die voorheen zijn waarde voor UNA al ruimschoots heeft bewezen. Een echte teamvoetballer ook.

Nest aardig gevuld
Van de huidige selectie worden Bart Tinus en Sjors Paridaans bedankt voor de bewezen diensten; zij beëindigen hun carrière. Overeenstemming is verder bereikt met vaste selectiespelers Yannick Derix, Jesper Maes (keepers), Tom Scheepers, Bob Groenendijk, Louisben Jagt, Joey Verhoeven en Ritchie Sam Anpong (verdedigers), Sten Senders, Thomas Horsten, Niek van Boekel, Noël van Gerven (middenveld), en Sten Senders, Rob van Boekel, Brian Boogers, Mart van de Gevel, Nick Tielemans, en Teun Willems (aanvallers). Het overgrote deel van de huidige selectie dus. Het nest is daarmee al aardig gevuld. Zoals al eerder bericht, gaat Sil van Herwijnen naar Dongen. De situatie van spits Jelle Schijvenaars is nog onzeker vanwege zijn langdurige kruisbandblessure. Ook bij de status van Lex van Dijk - met veel basisplaatsen op zijn cv - staan vraagtekens. De laatste maanden is de middenvelder c.q. verdediger niet meer de eerste keus en op de reservebank terecht gekomen.     

Zaakjes op orde
Een eerste conclusie mag alles bijeen zijn, dat UNA hiermee z’n zaakjes op tijd, en prima, voor elkaar heeft. Een selectie van ruim 20 spelers die heel veel mogelijkheden in zich herbergt, een gezonde mix. Van de ene kant de kern van routine met een leeftijd tussen de 25 en 30 jaar, waarvan bijvoorbeeld aanvoerder Niek van Boekel al heeft uitgesproken de jonge spelers die zich hebben aangediend graag verder op sleeptouw te willen nemen.

Knap werk Höcher c.s.
En aan de andere kant, de jongere generatie van een tiental spelers tussen de 19 en 23 jaar met heel veel potentie. Mede dankzij het uitstekende vakwerk dat Marc Höcher – met credits aan Oscar Vergeer en Marc Senders – de afgelopen jaren bij de jeugd heeft verricht. Of ze nou bijvoorbeeld Teun, Joey, Sten, Noël, Jesper, Samuel, Eon, of Reinder heten, UNA’s uitstekende jeugdopleiding heeft ze op een hoog niveau gebracht (momenteel is JO 19 in de Tweede Divisie een goede middenmoter).
Het ziet er sportief gezien goed uit. Ja, het ziet er verdomd goed uit. Maar nu nog de schouders onder het restant van dit seizoen. Wat dat restant, gelet op corona, dan ook mag zijn. Voorlopig zit er een grendel op nagenoeg alle sportwedstrijden. Dit zijn dus ongewisse tijden.     

Onwerkelijk
Hoe ongewis blijkt enkele uren later dan het hiervoor geschrevene al. Dit verhaal is nog levendig en vol met toekomstige verwachtingen, als ik op zondagavond – ‘de’ zondagavond wel te verstaan – naar huis loop. In eerste instantie klinkt het getjilp van vogels mij als muziek in de oren. Maar het is pas zeven uur. Zojuist is in café De Kleine Man vroegtijdig afgesloten. En voor minstens drie weken gaat het slot erop. De sfeer was onwerkelijk. Voor de maatregel  van de regering kun je op zich alle begrip opbrengen. Maar om nou om half zes aan te kondigen dat om zes uur de zaken op slot moeten…. Over ‘onwerkelijk’ gesproken: het afscheid van vrienden, bekenden en de uitbaters Ad en Ine is vreemd en …. Tot ziens, wanneer?   

                     

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?