UNA in Zeelster hitte moeizaam naar eerste winst (3-1)

Deelacties:

Welgeteld zeven minuten had de formatie van Harrie Gommans vandaag nodig om defensie van Meerssen voor een eerste voldongen feit te stellen.
(Door Thieu Vlemmix)Daarna konden Brian Boogers en Sten Senders ondanks goeie kansen hun ploeg niet aan een grotere voorsprong helpen. Erger nog, het voordeel glipte uit de handen na de ongelukkige handsbal van Bassou Boulghalgh (één van de betere spelers deze middag) in de 20ste minuut. Bob Vankan benutte die buitenkans namens de Limburgers en dus kon UNA opnieuw beginnen om de wedstrijdpunten binnen te halen. Dat lukte uiteindelijk, maar heel overtuigend ging het allemaal niet.

UNA kende als aanloop naar de competitie een goeie oefenperiode. Het meer serieuze werk vond daarna een week geleden plaats: het bekerduel tegen Jubbega. Uiteindelijk grepen de UNA-mannen in het Friese land de winst (3-5), na een heus spektakelstuk tegen de eersteklasser. Nu dus het eerste competitieduel.

Driemans achterhoede
Het gepromoveerde Meerssen leek vooraf een mooi startobject. Maar het werd een moeilijkere opgave dan aanvankelijk scheen. UNA vertoonde vandaag een nieuwe variant: drie vaste verdedigers met Louisben Jagt, Yoeri Sijbers en Tom Scheepers. Aan die drie lag het vandaag zeker niet dat het voetbal er zo traag en soms besluiteloos uitzag. Louisben Jagt -de komende maanden afwezig (tijdelijk naar Kroatie) – werd zelfs de grote uitblinker.

Gommans vooraf: ”Er is maar één Louiske, die stel ik altijd op”. Ook werd gekozen voor Cas Faber op het middenveld en – eveneens nieuweling - Jesse Wielinga hangend op links. UNA begon dus wel aardig. Maar het spel werd op deze zwoele zondagmiddag trager en trager en diepgang was er nauwelijks. Toch kon, via de man met de beste initiatieven Sten Senders, nog met een 2-1 voorsprong worden gerust. Senders was de aanbrenger en Cas Faber de afronder. Foto: Petar Stoskovic grijpt in.

Max van den Akker onderuitgehaald
Na de pauze ging het zo’n beetje in hetzelfde tempo verder, waarbij Meerssen met uitvallen of via corners zeker niet ongevaarlijk was. De spanning bleef hangen, totdat Max van den Akker - als invaller nog pas zes minuten op het veld - binnen de zestien meter onderuit werd gehaald. Een kolfje naar de hand van Sen Senders (ook één van de beteren vandaag): overtuigend ging de bal naar de rechterbenedenhoek: 3-1.
(Twee nieuwelingen in één beeld. Cas Faber (links) en Jesse Wielinga (rechts).)

Eindconclusie: goed was het allemaal niet, slecht evenmin. Maar er moet toch een tandje bij, wil UNA dit seizoen echt meetellen. 

Opstelling UNA: Stoskovic, Scheepers, Sijbers, Jagt, Bassou, Faber (75. V.d. Akker), Senders, Horsten (90. Boudewijns), Boogers, Respen (75. Smeins), Wielinga (90. V. Schoonhoven).            

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?