UNA haalt vernietigend uit (1-6) in Beverwijk

Deel dit bericht via:

(Door Thieu Vlemmix) In de 90e minuut haalt Max van den Akker met een kiezelharde afstandsknal zijn gram. Als een streep gaat de bal naar de rechterbovenhoek van het DEM doel. Het is de 1-6. Een beauty. Voor het eerst sinds zijn terugkomst bij UNA staat de linkerspits in de basis bij een competitiewedstrijd en speelt tot dan toe een nogal timide partij. Dat is eigenlijk niks voor de explosieve buitenspeler. Maar die frustratie is nu aan kant.     

Toegang
Aanvang maart, aan de vooravond van de Corona uitbraak, speelde UNA uit bij DEM zijn voorlaatste wedstrijd van het gestaakte vorige seizoen. Men ging nog  gewoon naar de wedstrijd toe, kocht bij de ingang een kaartje en bekeek ‘gewoon’ de wedstrijd. Het werd toen in het verre Beverwijk een bloedeloze 0-0. De wedstrijd had niet veel om het lijf. Momenteel is alles anders. De toegang als bezoeker is bij iedere club momenteel anders geregeld. DEM heeft er het ticketplatform Eventbrite voor ingehuurd. Via een site op internet en na het overmaken van het verschuldigde bedrag, kom je dit keer vooraf aan de toegangstickets. Ook dient een registratie formulier ten behoeve van de GGD te worden ingevuld. Maar ook het duel op de mat zal zich kompleet anders voltrekken dan vorige keer.  

Begerige ogen    
Het is natuurlijk veel te vroeg om nu al conclusies te trekken over het verloop van deze competitie. Maar dat UNA en DEM elkaar, voorafgaand het duel op deze laatste zondag van september en na drie gespeelde wedstrijden, gezelschap houden op plaats acht en negen van de ranglijst, dat voldoet toch niet helemaal aan de verwachtingen vooraf. Bij beide ploegen niet. En bij de start van het onderlinge duel vandaag in Noord-Holland, zijn de begerige ogen - zowel die van Beverwijk als die van Zeelst - gericht op het bovenste deel van de rangschikking. Coach Harrie Gommans kan deze keer weer beschikken over  Yoery Sijbers en Joey Verhoeven. Ze staan beide in de basis, wat Tom Scheepers en Ritchie Sam Anpong de kop kost. Max van den Akker begint in plaats van Nick Tielemans.

Pakkend
Het wordt in Beverwijk een pakkend duel. In hoog tempo proberen beide ploegen elkaar af te troeven, waarbij de thuisploeg het eerst succes heeft, als Thomas Horsten zich in de bal verslikt en Anthony van Dongen raak prikt: 1-0. Daarna schept UNA zich een kleine handvol kansen (Senders,vd Gevel,vd Akker), totdat Niek van Boekel het maar eens vanaf zo’n 20 meter probeert: raak, 1-1. Intussen blijft het bij UNA achterin – met een goeie Joey Verhoeven aan boord - alle hens aan dek tegen de behendige DEM aanvallers. Maar ook UNA maakt het aan de andere kant de verdediging van de thuisploeg knap lastig. Zodanig zelfs, dat Michael Obioha net voor de beruchte lijnen Mart van de Gevel onderuit schoffelt en met rood moet vertrekken. Na rust maakt UNA tegen de 10 van DEM – en ondanks de voortdurende dreiging van het gevaarlijke DEM aanvalstrio Cerilio Cijntje, Ugur Kaya en Anthony van Dongen – het karwei vakkundig af. 47. Combinatie tussen Teun Willems, Thomas Horsten en Brian Boogers, waarna de laatste UNA voor het eerst aan de leiding brengt, 1-2. 51. Sten Senders schiet vanaf 18 meter de 1-3 binnen. 59. Max van den Akkers eist zijn eerste echte aandeel op met zijn passing op Brian Boogers en dan ligt doelpunt nummer vier in het net. Tussendoor is er nog een penalty, veroorzaakt door Yoery Sijbers, maar Anthony van Dongen schiet de buitenkans huizenhoog over. UNA neemt dan de regie weer in handen. Na een flits aan de rechterkant tussen Thomas Horsten, de ingevallen Noël van Gerven en uiteindelijk Brian Boogers, schiet de laatste zijn tweede doelpunt binnen: 1-5. Het slotakkoord is dan tenslotte dus voor Max van den Akker: 1-6.       

De mutaties welke coach Harrie Gommans heeft aangebracht, renderen vandaag. Nog wat namen? Niek van Boekel speelt op het middenveld een hele sterke wedstrijd, de rentree van Joey Verhoeven was een nagenoeg foutloze en dat laatste kan ook worden gezegd van doelman Yannick Derix. Maar vooral: UNA levert vandaag een uitstekende totaalprestatie en rukt op naar plaats vijf.  

De terreinknecht
Het gaat minder goed met UNA’s terreinknecht Jan Steijntjes. Afgelopen weekend bezocht ik hem in het ziekenhuis, waarin Jan sinds kort is opgenomen. Al 47 jaar is de, zoals tegenwoordig omschreven materiaalbeheerder, dag in dag uit actief en in de weer voor zijn club. Na een fiks aantal bestralingen kon hij voor het eerst sinds ‘eeuwen’ dat werk al een paar weken niet meer verrichten. Na zijn  opname in het MMC gaat Jan nu voor verdere verzorging naar Eersel. Sterkte Jan! 

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?