UNA geeft volwassen partij tegen NEC (1-3)

Deel dit bericht via:

(Door Thieu Vlemmix) Na het wegvallen van het duel tegen PSV, heeft UNA er intussen twee proeven van bekwaamheid op zitten. De samengevatte conclusie daaruit: geslaagd. Maar dat aan die vaststelling niet meteen alle gewicht van de wereld moet worden toegekend, is duidelijk. Er is immers nog bijna een maand te gaan tot de competitie begint. Daaraan voorafgaand zit er nog een vijftal ‘oefeningen’(waaronder de beker) in de pijplijn.

Vorig weekend keerde UNA uit Rosmalen terug van het traditionele toernooi met de imposante naam Pre Season Tournament, met trotse eindwinst in de finale  tegen Blauw Geel uit Veghel. Het werd 2-0. De teruggekeerde Bassou Boulghalgh vierde daarbij een succesvolle rentree onder andere met de 1-0. En de 2-0 kwam van jongeling Eon Herman. Het eerste duel (eindstand 0-0) had UNA door strafschoppen gewonnen.  

Fris
Ook tegen NEC maakt UNA een goeie indruk en speelt fris van de lever. In de eerste 20 minuten nog met de rem erop. Ontzag voor de Eerste Divisionist? Maar zodra de eerste schroom is afgeworpen, komt UNA los. En het doet dat met verfrissend en gevarieerd aanvallend spel. Dat kan het ook doen omdat het achterin iedereen een dikke voldoende haalt en geen echte kansen toestaat. En ook omdat op het middenveld de zaakjes kloppen. In de periode waarin UNA bezig is om het heft langzaam in handen te nemen, is er nog een opstootje na een grove overtreding op UNA’s aanvoeder Niek van Boekel.

Nadat dit probleem is opgelost, grijpt UNA de regie. En voor het aanvalsspel van vooral de creatievelingen Sten Senders, Brian Boogers en Teun Willems krijgt het publiek, dat voor het eerst sinds maanden weer voetbal voorgeschoteld krijgt, de handen wel op elkaar. Want wat ze zien is goed. Zo tikt Brian Boogers in zijn rol als beweeglijke centrumspits, voor het eerst sinds lang weer aan bij zijn goeie vorm van voorheen. En met Teun Willems en Sten Senders vormt hij een trio dat elkaar soms knap combinerend weet te vinden. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat, na een opening vanaf links helemaal naar rechts, door (de ingevallen) Rob van Boekel, Teun Willems de verdediging van NEC verder openrijt en met een voorzet op maat Brian Boogers de 1-0 laat binnenschuiven. Dan volgen er maar liefst zes wissels en verdwijnt langzaam de samenhang bij een nu wel heel jong UNA, waarbij Joey Verhoeven ondanks de veranderingen om hem heen een dikke voldoende blijft scoren. Uiteindelijk slaat NEC toch nog drie keer toe, terwijl Mart van de Gevel namens de Zeelstenaren (bij een 1-2 stand) volkomen vrij voor een leeg doel de bal nog op onbegrijpelijke wijze langs schiet.

Vanaf de kant kijken deze avond Bassoe Boulghalgh, Yoeri Sijbers en Bob Groenendijk geblesseerd toe. Het zijn spelers waarvan de verwachting hooggespannen zijn, dus dat wordt dringen aan de Sportlaan. Alles bijeen een leerzame avond onder een onweersachtige hemel, waaruit eindelijk weer eens wat regen valt. En tenslotte: UNA houdt met veel vrijwilligers voor, tijdens, en na deze eerste thuiswedstrijd, de corona instructies gedisciplineerd in acht, waarvoor applaus.               

                

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?