UNA geeft seizoen een nieuwe impuls na winst in Haaksbergen

Fraaie 0-3 winst in Haaksbergen
(Door Thieu Vlemmix) Het cruciale moment van het duel in Haaksbergen vormde ongetwijfeld de 81e minuut: een penalty voor HSC ’21 bij een stand van 0-1, nadat UNA al even onder flinke druk had gestaan. UNA-doelman Petar Stoskovic werd de held; hij stopte katachtig de door Jules Stokker ingeschoten bal. Het was een bevrijdend moment, waarna UNA in de laatste minuten nog twee keer genadeloos toe sloeg.

Na deze uitwedstrijd bij HSC ’21 zijn er voor UNA dit seizoen nog acht wedstrijden te gaan. De 0-3 zege in het 170 kilometer verre Haaksbergen houdt de ploeg uit Zeelst nog in de race om de derde periodetitel. Hiermee is tegelijk ook de verste reis van het seizoen achter de rug en was dit bezoek aan de Twentenaren, op de plek waar Erik ten Hag  - nu trainer van Manchester United – in 1970 het levenslicht zag, alleszins de moeite waard.

Coach Harrie Gommans koos opnieuw voor Rhoan Boudewijns in het centrum. Een beslissing die goed uitpakte, want de jonge verdediger was van meet af aan één van de besten en stond – met geslaagde ingrepen - opvallend kalm zijn mannetje onder de dikwijls onstuimige druk van de thuisploeg. Zoals dat ook gold voor UNA’s belangrijkste man in de lucht, Yoeri Sijbers, de weer foutloze Tom Scheepers (naar rechts achterin verhuisd) en Bob Groenendijk, die als linksachter de vanwege een blessure ontbrekende Louisben Jagt prima verving. Kortom UNA’s achterste linie was weer eens een betrouwbare veste.

Thomas Horsten werd nu op het middenveld geposteerd en ook dat bleek uiteindelijk een geslaagde zet. Na een qua voetbal moeilijke start, werd de druk voor UNA na een kwartiertje langzaam minder. Nu ontstonden er ook voor UNA  mogelijkheden tot scoren. Zoals bijvoorbeeld de koppende Yoeri Sijbers er vlakbij was en iets later, de perfect door Mitchel van Rosmalen de diepte ingestuurde, Max van den Akker die iets te laat afdrukte, waarna zijn schot geblokkeerd werd. Rust 0-0.

Na de pauze schoot UNA flitsend uit de startblokken. Wat heet.. In minuut 46 ontdeed Juul Respen zich van een tweetal tegenstanders en deponeerde vanaf een meter of 20 de bal vervolgens met een fraaie boog in de rechterbenedenhoek (zie foto): 0-1. UNA slaagde er inmiddels steeds beter in om het spel te controleren. Pas in de 70e minuut volgde de eerste echte waarschuwing dat de buit nog lang niet binnen was. Een schot eindigde bijvoorbeeld tegen de kruiding boven Petar Stoskovic, die na maandenlange afwezigheid vanwege een blessure weer in het doel stond. Vlak erop bracht de goalie met een sliding redding. Dat ging allemaal nog goed. Totdat Bob Groenendijk op de 16-meterlijn zijn tegenstander ondersteboven trok: penalty (82e minuut).

Dan volgt dus de heldendaad van UNA’s doelman die knap redding brengt. En als de thuisploeg daarop even de kluts kwijt is, maakt UNA het karwei genadeloos af. Eerst via Brian Boogers (0-2) in de 87e minuut en meteen daarop 0-3 na een sliding van Brian Boogers en aangeven van de ingevallen Samuel Franssen, de 0-3 door Mitchel van Rosmalen. UNA doet nog mee.