UNA geeft FC Den Bosch geen kans: 2-0

Deelacties:

(Door Thieu Vlemmix) De allerlaatste werkzaamheden op de eigen velden aan de Sportlaan nopen UNA om voor de oefenwedstrijd tegen FC Den Bosch uit te wijken. Als goede buurman schiet Marvilde altijd graag te hulp, ook dit keer. Dus wijkt UNA - met dank - uit naar sportpark Jongelingsveld.      

Na nederlagen tegen FC Eindhoven en VVV (4-1 en 2-0), werd vorige week bij EVV Echt met 1-2 gewonnen. Vandaag oefenen Harrie Gommans en de zijnen tegen opnieuw een geduchte tegenstander uit de Keukendivisie. Met de nieuwe aanwinst Serhat Koç in de spits, maar de belangrijke vaste waarden Niek van Boekel (geopereerde aan de knie, verwacht na een week of zes de training te kunnen hervatten) en Joey Verhoeven (buik) zijn nog altijd niet beschikbaar. Yoeri Sijbers is er wel weer bij maar staat niet in de basiself.    

Vooraf wordt een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van UNA’s markante terreinknecht Jan Steijntjes.

(Jan Steijntjes in zijn wereld….)

Begonnen in 1970 - UNA is dan nog Tweedeklasser - is hij daarna ruim vijftig jaar terreinknecht. De eerste paar (leer)jaren als assistent van Grardje van Asperdt, daarna tot aan 2006 alleen. Op zijn gebied maakte niemand hem iets wijs. Na een zwaar auto-ongeluk (2016) wordt terreinknecht een gedeelde functie. Drie jaar daarvoor heeft Jan voor zijn verdiensten de vrijwilligersmedaille in goud ontvangen van de gemeente Veldhoven.

Voor de bezoekers aan Sportpark Zeelst is en blijft hij ook daarna nog als terreinknecht ‘het gezicht’ van UNA. Nauwgezet en altijd aanwezig en ook altijd interesse in hoe het de andere Veldhovense clubs vergaat. Vooral de eigen club uit Zeelst gaat deze markante UNA man natuurlijk erg missen.

Lesje
Je zou andersom verwachten, maar het is UNA (Derde Divisie) dat de Bossche ploeg (Keuken Divisie) in de eerste helft een lesje geeft in bal veroveren, snel druk zetten en gevarieerd combinatiespel. Centraal achterin is het genot om Albert Puts bezig te zien. Met een gerust hart laat de nieuweling centraal de zaken meestal over aan de degelijke en sobere Tom Scheepers om de combinaties van zijn ploeg te voeden. Dat vormt dikwijls de aanzet voor UNA’s flitsende combinaties. Ze zijn de bezoekers teveel. Na een kwartier is het raak als Sten Senders vanaf rechts naar binnen zwenkt en vanaf 20 meter verrassend uithaalt: 1-0.

(Sten Senders (2e vanaf rechts) onderweg naar de 1-0. Brian Boogers (links) schept ruimte.) 

UNA blijft daarna domineren omdat ook Bassou Boulghalgh steeds beter zijn draai vindt. Na 39 minuten neemt UNA verder afstand als Serhat Koç van dichtbij binnenkopt: 2-0. Pas vlak voor rust komen de Boschenaren een paar keer dreigend opzetten. Maar dan is Yannick Derix op zijn post.

(Redding Yannick Derix…)

Dat zal in de tweede helft wat vaker het geval zijn, als er aan beide zijden massaal wordt gewisseld. Dat doet UNA zelfs acht keer en het spelletje wordt er daardoor niet beter op. Er zijn dan enkele uitstekende reddingen van Yannick Derix voor nodig om het blanco blazoen voor de Zeelstenaren te redden. Maar dat lukt tenslotte. Conclusie: UNA heeft veel potentie en een mooie mixture van routine en jongere spelers. In de eerste helft was het genieten geblazen.      

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?