UNA gaat lelijk in de fout

Deelacties:

Onverwachte 0-1 thuisnederlaag tegen Jos Watergraafsmeer
(Door Thieu Vlemmix) Wedstrijden zonder publiek, dat was vroeger meestal een afstraffing vanwege ongeregeldheden bij een club. Nu is die vreemde gewaarwording er eentje vanwege Corona. Een onwerkelijke belevenis. Sportpark Zeelst biedt deze zondagmiddag een ongewoon desolate aanblik. En een leeg terras, een lege kantine (zie foto) en een welhaast verlaten tribune.
Maar de competitie moet voort. Zolang dat lukt tenminste, want het virus raast ook over de Kempische velden en afgelastingen vanwege besmettingsgevallen rukken ook op.  Als dat maar goed afloopt….

Tegenstander van vandaag is JOS Watergraafsmeer. Een Amsterdamse fusieclub met een bijzondere achtergrond. Zo gold de vereniging in de zestiger jaren als opleidinginstituut van Ajax, zette Rinus Michels er zijn eerste stappen als trainer en bezongen The Nits deze populaire club met hun fameuze nummer ‘In the Dutch Mountains’. Die roemrijke tijden liggen voor de mannen uit Amsterdam Oost, intussen ver terug. Maar misschien geeft de promotie afgelopen seizoen vanuit de Hoofdklasse naar de Derde Divisie, nieuwe impulsen.

Geen excuses
Alles lijkt vooraf te wijzen op een succesvolle expeditie vandaag. Maar dat gebeurt niet. En daar kunnen weinig excuses voor worden aangevoerd. Weliswaar is er een nieuwe blessure, nu van Thomas Horsten.

Maar dat kan naadloos worden ingevuld door Tom Scheepers. En dat is niet echt een minpuntje. Sterker, Tom wordt uiteindelijk zelfs uitgeroepen tot man of the match. Nee daar zit het ‘m niet in. Veeleer is het de trage  omschakeling van verdediging op aanval, zonder fantasie, die UNA bijna het hele duel de das om doet. En natuurlijk speelt daarbij ook een flinke rol dat de Zeelstenaren al na de 24e minuut met 10 man komen te staan. In het centrum verkijkt de doorgaans zo degelijk Yoeri Sijbers zich en kan slechts corrigeren door, iets buiten het strafschopgebied, aan de noodrem te trekken. Terecht rood.

Mart van de Gevel heeft vlak daarop de 1-0 op de schoen, maar hij raakt zowat het haantje van de Zeelster kerk. En daarna gaat het eigenlijk steeds minder met UNA. Hoewel  Brian Boogers in de 50e minuut – na het onderuit halen van Mart van de Gevel – mag aanleggen vanaf de 11 meter. Maar veel overtuiging zat er al niet in diens spel en ook niet in deze buitenkans. Keeper Edwin Sudibyo hoeft niet eens al zijn kwaliteiten aan te spreken. Maar dan gaat het vervolgens echt fout. Want in de 59e minuut klopt het centraal achterin niet en kan Hanne Hagary op zijn gemak en simpel profiteren: 0-1.

Natuurlijk zet UNA dan de achtervolging in. En zeker, er zijn nieuwe impulsen door de inbreng van Rob van Boekel en Nick Tielemans, waarbij de laatste nog een keer de paal raakt. De gelijkmaker zit er soms wel in, maar evenzeer een vergroting van de marge door JOS. De mannen uit Amsterdam Oost behalen al bij al zeker geen mazzelzege.           

UNA heeft alles bijeen nog altijd niet aangetoond dat het bovenin mee kan gaan tellen. Aanstaande zondag 11 oktober uit tegen  OSS ’20, worden de jongens van de mannen gescheiden. Benieuwd welk UNA we dan zien.        

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


van den Heuvel
06 oktober 9:10
De een na laatste zin slaat de spijker op zijn kop!! er zal wat meer body in het team moeten anders zal het een troosteloos seizoen worden...