UNA eindigt seizoen in mineur

Aanvallende machteloosheid doet UNA de das om
Bij DEM-UNA staat er voor de thuisploeg nog een minuscuul kansje voor de derde periodetitel op het spel. UNA speelt hooguit voor scenario’s als spelvreugde, gewoon om de punten c.q. het verbeteren van de ranglijstpositie, of om als speler jezelf laten zien. En misschien zelfs om de meegekomen supporters niet teleur te stellen.

In deze allerlaatste competitieronde is de spanning bovenin de Derde Divisie ongekend hoog. Zelden vertoond: bij aanvang van de allerlaatste competitiewedstrijd: het verschil tussen de nummer 1 (Hercules) en 4 (ADO ’20) is precies één punt! Als je dan nog bedenkt dat die nummer 1uitgerekend nu tegen die nummer 4 speelt. En dat de nummer 3 Gemert, ‘t uit moet doen tegen Hollandia, de ploeg die zich ondanks het rooie lichtje nog altijd kan handhaven, dan is duidelijk dat bijna overal de vonken er vanaf zullen vliegen.

Dan nog iets, een inschatting vooraf? Nee, dat is niet te doen, daar begin ik dus niet meer aan. Volgend jaar misschien weer. Neem ook de opstelling van vandaag. Daarin ontbreken om uiteenlopende redenen vaste basisspelers als: Brian Boogers, Bassou Boulghagh, Nick Tielemans en Thomas Horsten. Dan gaat er vervolgens eveneens een streep door Niek en Rob van Boekel (die wel in de aanvankelijke basisopstelling staan), omdat vlak voor de wedstrijd de noodlottige mededeling binnenkomt dat er een familielid van de van Boekels plots is overleden. Niek en Rob spelen derhalve vandaag niet.

Na een kwartier doet zich het eerste noemenswaardige feit voor: een schot op doel door Jesse Verswijveren, waarop UNA doelman Giel Flokstra redt ten koste van een corner. Daaruit belandt de bal tegen de paal. Daarna is er in de 18e minuut een ogenschijnlijk cruciaal moment, namelijk de grove overtreding van Bilal Zejli op Louisben Jagt. Rood is de logische straf en de thuisploeg staat dus met tien man. Dat lijkt het sein voor UNA om over te schakelen op een hogere versnelling volgens het motto ‘erop en erover’, maar dat gebeurt niet. Een vlak voor rust makkelijk weggegeven corner wordt de geelzwarten zelfs funest. Daaruit scoort Timo Wolters namelijk met een kopbal de 1-0. Er valt al een beetje te voorspelen dat dit op deze middag toch een moeilijk te nemen barrière wordt. In het Zeelster aanvalsspel zit totaal geen variatie en al zeker geen diepgang. Het wordt steeds een kwestie van met eindeloze combinaties langzaam de drukte opzoeken en dan maar kijken hoe het uitpakt.

Na de rust wordt er dat niet veel beter op. De beste mogelijkheden zijn, via uitvallen, zelfs voor de thuisploeg. UNA moet het gedurende zijn belegering doen met één hele mooie aanval, met een perfecte pass van Sten Senders op de ingevallen Klaas Wijnsma die op zijn beurt Serhat Koç in stelling brengt. Diens schot vanuit riante positie belandt teleurstellend net naast.

Aan de andere kant is er de mooie redding van Giel Flokstra op een schot van Mehmet Gencer. In de 78e minuut geeft Serhat Koç de gelegenheid aan Noël van Gerven om dan toch eindelijk de gelijkmaker binnen te schieten, Hij strandt op doelman Sven Verswijveren.

Langzaam maar zeker begint bij DEM de vermoeidheid toe te slaan en lijkt de ploeg toch rijp voor die ene tegentreffer. Maar, de goal valt in de voorlaatste minuut aan de andere kant, als Erkan Altun – wederom uit een corner! – raak kopt: 2-0. Dat Osman Koç tien seconden voor het eindsignaal nog tegen scoort, helpt UNA niet meer. Aanvallende machteloosheid kost UNA vandaag de kop.