UNA: 'Droom valt in duigen'

Deel dit bericht via:

UNA zou vrijdagavond tegen de profs van PSV zijn eerste oefenwedstrijd van het seizoen spelen. Het duel is echter op het allerlaatste moment afgelast, vanwege een coronabesmetting bij een jonge speler van UNA.
PSV had zijn opstelling al wereldkundig gemaakt voor het duel dat om 19.00 uur zou beginnen. Na de positieve test bij de amateurs uit Zeelst werd er echter geen risico genomen.
Een jonge speler van de Veldhovense ploeg kreeg in de bus op weg naar ‘De Herdgang’ te horen dat hij positief getest is op het coronavirus. Hij was donderdag, naast alle andere spelers van UNA, getest en de uitslag bij hem was positief. De betrokken speler kreeg het dus pas heel laat te horen. 

UNA keerde na de berichtgeving direct huiswaarts. De club had zich enorm verheugd op deze wedstrijd. De 300 aanwezige toeschouwers kregen een onderling duel tussen de PSV'ers te zien. 

DROOM VALT IN DUIGEN
Op de website van UNA geeft het bestuur van UNA uitleg aan het voorval:  Niet met de aftrap voor een historisch voetbalfeest voor de UNA-selectie tegen PSV 1, maar met een grote teleurstelling eindigde de middag van 31 juli op De Herdgang. In de media is al uitgebreid hierover bericht en we beperken ons op deze plaats tot enkele feiten die van belang zijn om de toedracht en het vervolg goed te begrijpen.

In aanloop naar deze wedstrijd is een zevental spelers van UNA op donderdagochtend 30 juli vrijwillig bij PSV getest op besmetting met het coronavirus. Alle spelers voelden zich fit en hadden geen symptomen. Pas toen de spelersbus vrijdagmiddag het complex van De Herdkamp opdraaide, werd gemeld dat een van de spelers positief was getest. Hoe dit kan? De eerste testuitslag van de betreffende speler was niet eenduidig en daarom is hetzelfde sample opnieuw getest (dus niet de speler). Blijkbaar was pas op vrijdag rond 18.00 uur de uitslag beschikbaar. Op het parkeerterrein is de speler in de bus gebleven en al snel door het thuisfront opgehaald. Door de leiding van PSV is vervolgens besloten geen enkel risico te lopen en de wedstrijd te annuleren. UNA heeft alle begrip voor deze beslissing. De spelersbus is teruggekeerd naar Zeelst.

Na terugkeer is vrijdagavond besloten dat een dezer dagen alle selectiespelers en alle stafleden die in de bus zaten, getest worden op het coronavirus. Dit heeft tot doel dat er geen enkele onzekerheid bestaat over de gezondheid van onze spelers en begeleiders. Dit is belangrijk voor de betrokkenen zelf,  hun familieleden en de toekomstige bezoekers en tegenstanders in de aankomende oefenwedstrijden.

De zakelijke feiten kunnen de emotie natuurlijk niet wegnemen, die wordt ervaren door de spelers die een unieke belevenis moeten missen, door die ene speler die plotseling geconfronteerd werd met een schokkende mededeling, door de mensen die de intensieve voorbereidingen 'voor niets' hebben verzorgd, voor de spelers en begeleiders en hun familieleden  die in onzekerheid verkeren over het vervolg en voor de vele UNA supporters die voor hun tv of tablet zaten om hun favorieten tegen het grote PSV in actie te zien.

Soms speelt het toeval een dramatische rol. Het is niet anders.
Bestuur v.v. UNA

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Supporter
03 augustus 22:29
Maar goed dat PSV wou dat er getest werd.
Het zijn geen overtrokken reacties en kuddegedrag als eerder beschreven
Iedereen weet wat de regels zijn rondom corona en zullen we er ons allemaal aan moeten houden
Kan je vertellen als je in de zorg werkt en het van dichtbij mee maakt dat je dit zelf niet wil mee maken
We willen allemaal weer een sportief en gezond jaar tegemoed gaan toch?


Carlo
03 augustus 22:09
Corona test was er omdat psv dat wilden.
Niet omdat una dacht dat iemand corona had
Ad
03 augustus 15:04
Hoeveel mensen heeft deze speler ondertussen besmet ? Stom geredeneerd van de leiding!! Altijd thuis blijven tot de uitslag bekend is !!
Roeptoeter
02 augustus 12:23
Als je KLACHTEN hebt laat je je testen en blijf je thuis.
Nu zijn er mensen getest ZONDER klachten of a-symptomisch.
Geen enkele reden om daarom thuis te blijven.
Speler is in de bus gestapt met het idee dat hij geheel gezond is. Waarschijnlijk is hij dat ook, want besmet betekent niet altijd "ziek".
Hier valt niemand iets te verwijten behalve het paniekerige kuddegedrag en overtrokken reacties.
TomTom
02 augustus 11:44
Onbekend heeft wel gelijk, als je bent getest op Corona moet je thuis blijven todat je de uitslag hebt gehad. Dat weet iedereen die zich een beetje er mee bezig houd 😉
Aan onbekend
01 augustus 22:06
Ben je arts? Was je erbij? Ken je de omstandigheden of schreeuw je maar wat?
Onbekend
01 augustus 14:21
Snap niet dat UNA is vertrokken want als je bent getst op Corona moet je thuis blijven todat je de uitslag hebt gehad van de test.