UNA blinkt niet uit maar is wel doeltreffend

Deelacties:

                                           4-2 thuiswinst tegen TOGB

Met een ruststand van 2-0 halverwege het duel UNA-TOGB mochten de mannen van Harrie Gommans niet klagen. Voor hetzelfde geld hadden de bezoekers er immers ook twee achter Petar Stoskovic  liggen. Tenslotte kwam alles nog goed voor UNA.

(Door Thieu Vlemmix)

UNA was in de eerste vijfenveertig minuten op deze druilerige zondagmiddag zichzelf niet helemaal. Men begon immers niet met het gebruikelijke strakke combinatievoetbal, waarmee men dikwijls de bezoekers de wil oplegt. Maar van meet af aan was het eigenlijk voorzichtigheid troef en desondanks veel balverlies.

Was er dan helemaal niks goed bij die van Zeelst? Toch wel. Terwijl net ervoor doelman Petar Stoskovic nog een belangrijke redding had uitgevoerd, schoot UNA in de 18e minuut uit zijn slof; driemaal zelfs en de derde richting vijandelijk doel, die van Nick Tielemans, was raak: 1-0. Wie zich – naast de uitstekende Yoeri Sijbers - ondanks het dus matige spel van de thuisploeg, ook in de kijker speelde, was de jonge, op het middenveld geposteerde, Noah Nguyen. Hij zou zelfs uitgroeien tot UNA’s beste man. Intussen waren de mannen uit Berkel en Rodenrijs een paar keer dicht bij de gelijkmaker, maar kon Max van den Akker met een fraaie lob de keeper passeren en zijn ploeg op een 2-0 ruststand zetten.

Trefzeker
Na de pauze veranderde er niet veel en UNA was opnieuw trefzeker, in de 48e minuut. Brian Boogers (zie bovenstaande foto) nam iets buiten de 16-meter een vrije trap, Juul Repen zette voor en Nick Tielemans (foto onder) joeg de bal ongegeneerd hard in de linkerbovenhoek; een juweel: 3-0.

Daarna kwamen die van TOGB, na een corner, via Wouter Vermeer nog even wat dichterbij (3-1), maar niet veel later herstelde Brian Boogers de marge als slot van een fraaie combinatie: 4-1.

Het laatste woord was alsnog voor Berkel en Rodenrijs, dat via Max le Fevre de eindscore vaststelde: 4-2.                    

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Opstelling
06 november 12:14
Dank!
Opstelling
05 november 20:37
Stoskovic, Horsten, Scheepers, Sijbers, Senders, Bassou, Nguyen, (83 Johnson), Respen, Tielemans, Boogers, Van de Akker
Supporter
05 november 19:10
Top weekend voor de club!!