UNA blijft in Beverwijk op 0-0 steken

Deel dit bericht via:

Corners en kansen genoeg, maar goals ho maar
(Door Thieu Vlemmix)Tegen DEM werd op 27 oktober 2019 de tweede (thuis)zege van dit seizoen geboekt. Een moeizame, maar toch. Het bleek helaas nog niet de opmaat naar mooiere voetbaltijden. Nu we vier maanden verder zijn en UNA uiteindelijk toch een behoorlijke middenmoter is geworden - met de Beverwijkers op vijf punten erachter – heerst er vandaag een licht optimisme. Toch heeft UNA vooraf nogal wat handicaps. Sjors Paridaans is er niet bij. Louisben Jagt is nog niet hersteld, en ook Bob Groenendijk ontbreekt op het appèl.

Wat de opstelling verder betreft, staat er een superjonge verdediging, met Tom Scheepers (21), Joey Verhoeven (19) en Sten Senders (19), aan de hand van de vormvaste routinier Ritchie Sam Anpong (30).

Geen doldwaze capriolen
Met carnaval net achter de kiezen, is de aandacht ook in Zeelst dus weer vol gericht op competitievoetbal. Maar doldwaze capriolen worden van UNA ook de komende maanden eigenlijk niet meer verwacht. Er hangen natuurlijk wel wat vragen boven het team. Zoals: kan men er onder Gommans in de rest van het seizoen nog een mooie ranglijst positie uit slepen? En, wordt er besloten om de trainer uit Limburg een contract voor volgend jaar aan te bieden (mijn gevoel zegt ‘ja’)? De komende weken zal ook steeds duidelijker worden, welke spelers er blijven en wie vertrekt. Keren er spelers terug op het oude nest? Welke nieuwe aanwinsten komen er bij? Welke jeugdspelers? Kortom, spanning genoeg buiten het veld. Vorig jaar kwam UNA al op 20 februari naar buiten met de namen van het overgrote deel van de selectie voor het nieuwe seizoen, plus de interne jeugdpromoties. Nu - begin maart - nog altijd niet.

Vervelende wind
Een reis van bijna twee uur, naar waar het opgestuwde water van de Noordzee door de stevige Zuidwester bijna het sportpark van de Noord Hollandse club in klotst. Een vervelende wind, die het voetbal er niet gemakkelijk op maakt, maar gezien het dwarse karakter ervan heeft geen van de partijen er voordeel bij. Na een twintigtal minuten zijn de ploegen er een beetje aan gewend en neemt UNA meer initiatief. Met enkele corners en twee vrije trappen tot gevolg. De tweede, door Sten Senders (na een stevige overtreding op Niek van Boekel exact op de 16-meterlijn), gaat via een speler van DEM maar net over. In de slotfase lijkt UNA eerst via Mart van de Gevel op weg naar een voorsprong bij rust; de keeper redt echter.

Bijna in de zoemer mikt Thomas Horsten uit kansrijke positie over. Eigenlijk is het spel van UNA best om van te genieten. Er wordt gespeeld met veel druk naar voren. En het positiespel is goed om aan te zien, behalve als de wind met de bal aan de zwabber gaat. De kleedkamer wordt opgezocht met genoeg perspectief om het duel uiteindelijk naar zijn hand te zetten.  

Geen specialiteit
De tweede helft begint, zoals de eerste geëindigd is: met diverse corners voor die van Zeelst. Niet bepaald hun specialiteit. Ze leveren dus niks op. Na 58 minuten is het toch bijna raak, als keeper Swen Verswijveren – die namens de thuisploeg een aantal prima reddingen verricht - Brian Boogers maar net van scoren af houdt. Niet veel later doet hij dat opnieuw, nu bij een schot van Mart van de Gevel.

Een kwartier voor tijd komt Teun Willems voor Nick Tielemans. UNA dringt verder aan en dwingt opnieuw een aantal corners af. Ze leiden tot niks. Zeven minuten voor tijd claimt UNA een strafschop bij een overtreding op Teun Willems. Tevergeefs, want scheidsrechter Jaafar Aafoualla ziet er niets in.  

Slotconclusies: Achterin zit het zo langzamerhand aardig dicht bij UNA. Immers, voor de tweede achtereenvolgende keer de nul. Vandaag scoren de mannen van Harrie Gommans bovendien qua spel zeker een voldoende, en scheppen ze zich de meeste en de beste kansen. Maar goals, ho maar. En dus blijven er in de middenmoot van de Derde Divisie veel ploegen bij de Zeelstenaren op de bagagedrager zitten.  

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?