UNA blaft wel maar laat kuiten van koploper heel

2-0 verlies in Oostzaan
(
Door Thieu Vlemmix) En dan neemt corona weer de overhand. Ook in Oostzaan dus geen publiek langs de kant. Afgetrapt wordt er wel. In hoeverre is UNA de klap van vorige zondag te boven? Met die vraag houdt men zich in UNA kringen, behalve over de zorgen rond de pandemie, in de aanloop naar OFC-UNA ook bezig.

Van de hemel in de hel. Wekenlang verwent de ploeg van Harrie Gommans zijn aanhang met verrassend goede prestaties. En dan, vorige week, een 1-0 voorsprong op JOS ruim in de tweede helft, met uitzichten op de (beslissende) de 2-0, de plotse 1-1. Dan zien we ineens een kwetsbare ploeg die aan alle kanten voorbijgelopen wordt. Met als uitkomst een onthutsende 1-4 nederlaag. Is het de onervarenheid op cruciale posities?

Het sportpark van OFC vormt  op voorhand niet bepaald de ideale plek om dat eventjes vlot recht te zetten. Als ‘die van Zeelst’ de mentaliteit van Jeffrey Herlings op kunnen brengen en van ‘vallen’ weer ‘opstaan’ kunnen maken, is echter niets onmogelijk. Maar….we hebben in Oostzaan wel van doen met de schier ongenaakbare koploper van de Derde Divisie. De voorsprong op de nummer twee ………UNA Simac bedraagt maar liefst zeven punten. Dit duel, een heuse topper toch?
(..Bassou Boulghalgh (5), aanvoerder en overal aanwezig…)

Nou dat wordt het niet, een topper. Daarvoor is het verschil te duidelijk, zeker aanvallend. Vooral de snelheid van handelen scheelt nogal. En UNA’s achterste linie heeft er meteen de handen vol aan. In de 25e minuut is het raak; na een snelle combinatie kan Niels Butter de bal binnentikken. De thuisploeg gaat door en legt UNA behoorlijk de wil op. Doelman Kai Huybers wordt getest en hij doorstaat dat met glans. De 2-0 laat echter daarna toch niet lang op zich wachten. Als de OJC op links voorbij Raoul Bergraaf raast, is Denzel Prijor voor doel de gelukkige afronder.
(Doelman Kai Huybers diverse keren redder in de nood…)

In de tweede helft zien we een agressiever UNA, dat zich niet zo gemakkelijk meer liet wegspelen.

Maar het veranderde weinig aan de slagkracht voorin. Die was er ook in de tweede helft feitelijk niet. Pas in de allerlaatste wedstrijdfase ontstonden er twee echte mogelijkheden. Eerst joeg Sten Senders de bal net over de kruising (90e minuut) en een minuut later kogelde de voor Samuel Franssen ingevallen Abdiasis Eenow Dahir op de vuisten van  doelman Mike Grim. UNA ging niet af bij de koploper, maar kon ook geen potten breken. Of, zoals coach Harrie Gommans het na afloop treffend samenvatte: “We blaften wel maar konden niet bijten”.

Maar wat graag had UNA zijn zeer gewaardeerde hoofdsponsor Simac een passend cadeau bij het 50-jarig bestaan aangeboden. Maar dat zat er deze middag dus niet in.

Ton Kremers
16 november 11:20
Dank zij Tjeu en ook Wim van de Heuvel komen we toch maar mooi te weten wat er zich heeft afgespeeld. Prima gedaan mannen. Het was alsof ik er zelf bij was. Geen goede resultaten maar wel een goed verhaal is ook wat waard. Maar ik zit toch liever tussen deze twee in bij de volgende wedstrijd. Je hoort dan nog eens wat.
Volger
16 november 8:42
Foei Tjeu. Hoe kan jij een wedstrijdverslag maken als er niemand aanwezig mag zijn?😂😂